reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Trixi - wyrazy współczucia! Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak się czujesz! Ale musisz być dzielna!

Emilia - gratulacje - zdolna babeczka z Ciebie!

Dziewczyny gratulacje z powodu udanych wizyt!

A ja czekam na mamę, która ma mi dostarczyć racuchy, które specjalnie dla mnie usmażyła ;-)A jutro do szkoły rodzenia - jednak przyjęliśmy prezent od przyjaciółki, bo długich ALE...

reklama
Witam. melduję, że żyję ale czasu brak. do tego net szwankuje. Remonty trwają i mam już powoli dość bo chyba to się nigdy nie skończy... do tego mała cos mało się rusza...mam nadzieję, że tylko chwilowo:zawstydzona/y:

Witam środowo:-)

Za niedługo mój syn wraca do domu, jezu jak się cieszę:-D:-D:-D Dziękuję dziewczyny za całuski i uściski, na pewno mu przekażę:-)

U mnie od rana duchota, ponoć w niedziele na zachodzie 33 stopnie:szok::szok:
Pewnie z domu nosa nie wychyle, chyba że wieczorem.

Trixi - moje kondolencje, trzymaj się
Emilia - gratulacje i trzymam kciuki za wizyte
Kasielle - gratuluje dużej córki:-)

Tak sobie myśle że jednak dziewczynki są z reguły średniakami w wadze, chłopaki za to prawdziwe facety:-)

Trixi - wyrazy współczucia! Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak się czujesz! Ale musisz być dzielna!

Emilia - gratulacje - zdolna babeczka z Ciebie!

Dziewczyny gratulacje z powodu udanych wizyt!

A ja czekam na mamę, która ma mi dostarczyć racuchy, które specjalnie dla mnie usmażyła ;-)A jutro do szkoły rodzenia - jednak przyjęliśmy prezent od przyjaciółki, bo długich ALE...

Mniam racuchy... A jak sie udala wizyta w pracy? Mnie wymacali wczoraj wszyscy w firmie po brzuchu, kazda ktora rodzila dala worek rad i wrocilam do domu :-D

Witam. melduję, że żyję ale czasu brak. do tego net szwankuje. Remonty trwają i mam już powoli dość bo chyba to się nigdy nie skończy... do tego mała cos mało się rusza...mam nadzieję, że tylko chwilowo:zawstydzona/y:

Dawno Cie nie bylo.. :-)

witam:)

U mnie dzisiaj troche chmurek i chociaz jest czym oddychac:)

Moze zaczne od Ciebie Trixi...Bardzo wspolczuje i mam nadzieje ze to przezycie nie odbije sie na Twoim i dziecka zdrowku..musisz byc dzielna:*

Gratuluje udanych wizyt babeczki:)
Kasialle wow...jaka twoja cora duuuza:D

Gaja jedz kochana nad morze..pogoda bedzie super a i jodu powdychacie:)

Emilia moje gratulacje:)

kerna wczoraj myslalam co sie z Toba dzieje..heh a Ty pochlonieta remontem:) a mala sie nie martw..pewnie duzo sie ruszasz i mala kolyszesz to sobie smacznie spi w kacie i dlatego slabiej ja czujesz.

KasikN82 ups zapomnialam odniesc sie do Twojego wpisu..otoz ja kochana juz dawno zauwazylam ze mamy suwaczki identyczne co do tygodnia i dnia:) co do terminu to sama nie wiem kiedy hehe..wszystko sie zmienia na kazdym usg ale wg OM 23 wrzesien.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam

Trixi- trzymaj się kochana.

Kerna- podziwiam za walkę z remontem w te upały

Kasialle- jeny, ale twoja córcia to kawał babeczki

Emilka- gratulacje

Gaja- namów dzieciaki a jak nie to jedź z nimi.Nie miej wyrzutów.Chop zrozumie,że dzieci bez ciebie nie chcą jechać, a takie jodowanie dobrze im i tobie zrobi.

Asiek- ja tylko kupuje glukozę za ok 3 zł i więcej nie płacę bo to na NFZ nie wiem jak prywatnie :)

Kurcze wczoraj do 2 oglądałam tv jakoś spać mi się nie chciało.
Po 3 obudził mnie skurcz łydki i trwał z 20 minut co puścił znów wracał i tak w kółko, myślałam,że zwariuję.
Po 4 znów pobudka, bo jakoś tak ciepło mi było.
Po 6 T. mnie obudził bo wstawał do pracy.
Jakoś jeszcze do 8 się kimnęłam a potem mama wstała i odprawiła swoje kochanie do pracy więc już się w domu ruch zrobił i nijak nie dało się pospać.
W cieniu u mnie 27 stopni brrrrrr
Mykam do apteki po glukozę i pojemnik na mocz bo potrzebuje to na jutro z rańca.
Potem jakiś lekki obiad se przygotuję i zmykam na cień leżeć bo nie wyrobię.Dziś ma wpaść facet od naprawy neta więc na dworze na niego poczekam.
Nie dajcie się upałowi i byle do wieczora i przyjemnego chłodku...

Dzień dobry Mamusie
Emilko droga, gratuluję zdanej matury! :D Mój syn tez już odetchnął, teraz oczekiwanie czy dostał się na wymarzone kierunki, zobaczymy na dniach :-)
Witam porannie,znikam na pare dni,wczoraj wieczorem na moich rekach zmarl kuzyn.Musze dojsc do siebie,nie martwcie sie o mnie.Zycze wam spokojnego tygodnia i samych dobrych wiesci.
Trixi, współczuję z całego serca. Jesteś dzielna, to smutne że teraz musisz to przeżywać. jesteśmy z Tobą i czekamy na Ciebie!

Kasialle wielkie gratulacje po udanej wizycie, malutka pięknie urosła! :-)

Witam o poranku wszystkich!
A co do cukrzycy to nie pamiętam czy wam pisałam że wysłał mnie gin do diabetologa. ZAdzwoniłam pani wypytała o wyniki i takie tam i mów mi że moge przyjść 5 sierpnia :) Zaczełam się śmiać jej do tego telefonu a ona się mnie pyta z czego się śmieje to tłumacze pani żąe miło że termin do lekarza wyznaczyła mi przed 10 września a ona pyta co ma do tego 10 września a ja jej mówie że wtedy mam termin porodu. Pomyślała kobieta troche i stwierdziła że poszuka jeszcze raz skoro mi sierpień nie pasuje. I zmieniła na 15 lipca. Ale uśmiałam się trochę z tej rozmowy, ach ta służba zdrowia...
Mam pytanko do tych dziewczyn które już zaliczyły wizytę u diabetologa czy to był normalny diabetolog czy jakiś specjalizujący się w cukrzycy ciążowej ??? Bo zastanawiam się czy nie iść do normalnego prywatnie gdzies.

Oj szykuje sie kolejny upalny dzień zmykam na śniadanko a później zajrzę co u was.

Hihi,niezłe terminu ustalają...nie wiem po co ta poradnia, jak dają terminy tuż przed porodem, paranoja. A może jednak z tą cukrzycą- nietolerancją glukozy to mocno nadmuchana sprawa w Pl ? Skoro tacy luzacy przy leczeniu...ech.
Czy dzowniłas może do poradni w Zabrzu, tej przyklinicznej? I to tam takie terminy? Ja pracuję w tej kliinice, ale to molos klinika, nawet nie wiem gdzie ta poradnia. I inna sprawa,ze mój ginekolog mnie tam wcale nie wysłał, bo cukry fajnie regulujemy dietą i nie ma potzreby, cukru w moczu również, glukometr otrzymałam w prezencie od naszej forumowej Pati ( jeszcze raz buziaczki i podziękowania :-* ) więc zajęłam się ekspresem tymi cukrami na wizytę u ginekologa już byłam całkiem ładnie przygotowana z pomiarami, wprowadzoną dietą. Pewnie jakby cukry dalej szalały, i pojawił się cukier w moczu dostałabym skierowanie, bo takie były plany. Ale na razie Ok, wiec cieszę sie , ze nie musiałam żebrac o jakis dobry termin u diabetologa.
Jesli mialas skierowanie do diabetolog w Zabrzu, to najpewniej do tej specjalnej poradni dla kobiet w ciąży z cukrzycą.
Dobrze,żebys juz miała robione pomiary cukru 4 x dziennie, zebys mogla sie przyjrzec jak regulujesz dietką ich poziom. Bo tak to człowiek taki niepewny z jedzeniem...Tymczasem mozesz chodzic n zlecenie ginka na codzienne pomiary cukry do poradni( jesli to lekarz panstwowy- zapytaj go)
Witam i ja :)
Dziś tez chcę z nimi na plażę pojechać ale zobaczę czy siły zmobilizuję :) Bo z dnia na dzień goręcej a u nas już 25 stopni w cieniu.
No i dzis dostałam miłą propozycje od mamy aby dać im dzieci na weekend nad morze ale znając je to nie pojadą bez nas, cóż ja też moge jechać mój tata sponsoruje ale małża żal mi zostawiać :(

Jedz i nie zastanawiaj się, a może...dzieci się przekonaja do wypadu z dziadkami nad morze? Mielibyscie weekend dla siebie :D
Kerna, no nareszcie nas odwiedziłaś :-) U mnie także remonty w toku, ale juz te lżejsze, teraz sprzatanie z gruzu i malowanie na czysto. Ja juz chce urzadzac pokoik dla córci.....buuu

Pięknego dnia Dziewczyny i udanych dzisiejszych wizyt, uważajcie na siebie, na upały i odpoczywajcie, aloha :-)

Mniam racuchy... A jak sie udala wizyta w pracy? Mnie wymacali wczoraj wszyscy w firmie po brzuchu, kazda ktora rodzila dala worek rad i wrocilam do domu :-D

U mnie też było OK. Pożartowałyśmy, przypomniały jak one się czuły w moim stanie (ja to akurat pamiętam, bo u nas prawie wszystkie to młode mamy), pochwaliły, że wyglądam kształtnie i szczupło i było całkiem miło ;-)Tylko powrót w ten cholerny upał - tragedia! A jak fryzura?

Asik - ja za obciążenie glukozą płaciłam coś koło 10 zł + glukoza w aptece.

Beniaminka - gratulacje - jakiwgo masz zdolnego syna! Teraz tylko trzymamy kciuki, żeby dostał się na tę uczelnię i na ten kierunek, które sobie wymarzył :)

reklama
Witajcie!!
Ja wlasnei bigosik wsawilam z mlodej kapustki, alez on zapachu narobil!:)
Teraz kaweczke pije,a pozniej deserki z galaretka, bita smietana, tarta czekolada i truskawkami zrobie.Dzisaj u nas zakonczenie roku szkolnego wiec szykuje mala uczte dla mojej corki:)za dobra nauke!!
U nas jak narazie pochmurno ale cos tam sie przejasnia moze bedzie ladnie!
Zycze milego dnia i udanych wizyt!!!

Do góry