Beniaminka
Fanka BB :)
misiaaka, lekarz rodzinny nie wydaje skierowan na badania ciezarnych-ciężarna wg NFZ jest pod opieką ginekologa- tylko specjalistyka-tu ginekologia otzrymuje na Ciebie pieniadze( NIE POZ), jesli masz tam kartoteke ciezarnej. jesli nie masz, a jedynie prywatny gabinte ma, to za wszytko placisz....Chyba,ze bedziesz chodzic takze do panstwowego chociazby po te bezplatne badania. Rodzinny natomiast moze, jesli nie ma Twojego ginekologa w poradni ginekologicznej wypisac Ci stale brane leki na recepcie. Oraz jest zobowiazany zrobic Ci konsultacje - badanie ogólne i wpisac bilans do kart ciąży. Na tym zamyka sie jego rola, chyba ze masz infekcje itd.Dziewczyny ratunku bo nie wytrzymam!!!
Po wczorajszej "przygodzie" u okulisty dzisiaj poszlam do ogolnego po skierowanie na badania i co? Odprawil mnie z kwitkiem skurczysyn!!!! Ja wymiekam normalnie na ta nasza sluzbe zdrowia co za konowlay!!! (Przepraszam jesli kogos urazilam) ale ja juz nie mam sily. Przeciez odciagaja mi co miesiac kase na skladki a za wszystko i tak trzeba placic !!! Szlag niech to trafi!!! Ale jestem wsciekla!
Mam jeszcze pytanie odnosnie badan na toxo, bo robilam je na poczatku ciazy i mialam ujemne (tzn nigdy nie przechodzilam, ani przeciwcial tez nie mam). Zastanawiam si eczy powinnam je zrobic ponownie z uwagi na pochlaniane przeze mnie ilosci owocow, warzy wedlin itd (myje wszystko dokladnie ale nigdy nic nie wiadomo)
Milego wieczorku mamuski:-)
Agim, ale dzielny SYNUS ! Az miło słyszec, wysciskaj go od nas :-)I niech wraca zdrów do domku.Tak więc zabieg Borysa był szybki, mały po zabiegu uśmiechał się od ucha do ucha:-) Wycięto mu trzeci migdał bo zespół lekarzy doszedł do wniosku że te gardłowe są zdrowe i nie ma co męczyć malca. Na ten moment ma się dobrze, zjadł już kaszke i danonka, chce do domu. Ale ja kocham tego bąbla
A u gina też ok, szyjka bez zmian, nadal troche skrócona ale przez ostatni miesiąc nic się nie zmieniło:-) Mała ułożona głowką w dól, waży 1375g:-):-)Nadal mam się oszczędzać ale nakazu leżenia nie ma. Oby tak dalej
Dziękuję za kuciuki:-)