reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Nie jestem do końca pewna tego monitora oddechu ale sam fakt że SIDS jest choć rzadko mnie przeraża. Jeszcze dodatkowo te monitory są pieruńsko drogie i to jest największym problemem. Mam nadzieje że żadnej z nas ta tragedia nie dotknie.

reklama
Hej dziewczyny unadal walka z bolem:-(

a jesli chodzi o monitor(bo tyle podczytalam) to ja zamierzam kupic-ja z natury panikara jestem,i pamietam ze jak Besiu sie urodzil to mielismy ten glosowy(ale szczerze nie wydaje mi sie dobry),a moja kolezanka miala taka sytuacje z synkiem (miesiac starszy od naszego) -ze przestal im oddychac ,zsinial i dobrze ze to byl dzien,bo jak mowila nie wie czy w nocy by akurat tego nie przegapili-a ta jej maz wzial malego owinol w kocyk i wybiegl z nim na mroz-i dzidzius zaczol oddychac-mowie wam jak mysmy potem przy naszym czuwali! Dlatego teraz planujemy kupic ale ten z mata pod przyscieradelko,ktora wyczuwa oddech dziecka

Kupilismy monitor oddechu angelcare ale używany nie nowy
Przyszły meble mąż będzie miał zajęcie ale najpierw jak wroci musi mnie zawiezc na zakupy :-D:-D

Kurcze a u nas istny szał.
Jutro odpust parafialny i jest morska pielgrzymka rybaków połączona z XII Zjazdem Kaszubów.
Ludzi będzie od groma na te uroczystości.
W ciągu godziny mamy wszystkie pokoje zarezerwowane na ten weekend czyli z dziś na jutro i z soboty na niedziele.
Szok normalnie.
Teraz bieganina bo trza pokoje z deczka odświeżyć, bo są zrobione na błysk, ale wiadomo kurze zetrzeć odkurzyć wymyć trzeba na bieżąco.

Hej mamusie...wreszcie was doczytałam....Miałam dziś wizytę i mój mały syneczek waży 1600gram. Nosek ma po tacie=duży:-D.Z nim wszytko ok. U mnie dalej kuracja grzybkowa i wiecie co załapałam od bratanicy owsiki-fuj:zawstydzona/y:,ale juz dziś dostałam leki Pyrantelum...-jak nie urok to....:wściekła/y:,Poza tym wody płodowe są na górnej granicy...jak przekroczą to będzie szybciej poród....i na 90% będę rodzić w Zielonej-Górze. Z moimi cukrami-dalej walka zwłaszcza na czczo-mam podwyższone jednostki insuliny i dalej są ponad norme-moja diabetolog powiedziała,ze organizm się broni i dlatego tak jest....no ale szprycuję sie dalej....I coraz trudniej mi chodzić-krocze boli aż łzy mam w oczach i nogi bolą i rwią....a kręgosłup juz nie mówię....Pytałam sie o te stawianie sie brzuszka-twardnienie-to powiedziała,że są w normie-bo mam ich tak ok.7-8razy na dobę...Dostałam książeczke do liczenie ruchów a w tym to akurat problemu nie będzie....Dziś mały dał sie zobaczyć,był w miare spokojny ale potem to dał czadu.....:eek:
Przepraszam,że jakoś sie nie udzielam,ale jakoś brakuje mi siły no i mam doła,ale to już inny temat.
Ciesze sie,że u was tez do przodu leci-magisterki pozaliczane-czego bardzo gratuluję! i wyprawki na całego!
Wiecie co ja zamiast chudnąć to tyję dalej-już mam na plusie 16kg:szok::eek:

Gizelko Super,że synuś duży i zdrowy.
Ty się pilnuj z cukrem a co do bóli i dołków to chyba każdej z nas doskwierają.
Ja dopiero wróciłam ze sklepu.Nie dość,że skwar słonko wyszło na bezchmurne niebo a jeszcze niedawno były chmury.
Ledwo się doczłapałam o mało po drodze nie padłam słabo mi było i brakowało powietrza a to tylko spacerkiem z 10 minut w jedna stronę.
Normalnie nie mogę sama wychodzić, bo jak gdzieś padnę to dopiero będzie.
Teraz siedze i dyszę jak parowóz a cieknie ze mnie ciurkiem tak się spociłam...

Cześć mamusie!

Gratuluję udanych wizyt!

Ja po zakończeniu roku szkolnego w dwóch szkołach - podstawowej i muzycznej! Córeczka mega szczęśliwa - wreszcie wakacje! No i jest już uczennicą 2 klasy! Ja też się cieszę - trochę luzu i dla mnie!

Ja też ubranek dla dziecka nie piorę i nie prasuję, bo po prostu na razie ich nie mam! Ale jeszcze jest wystarczająco czasu na skompletowanie wyprawki!

Wczoraj byłam na koncercie muzyki klasycznej. Maluszkowi w brzuszku bardzo się podobało, mnie również!

O monitorze oddech nie myślałam. Z pierwszym dzieckiem nie miałam, ale myślę, że jeżeli któraś ma być przez to urządzenie spokojniejsza to niech lepiej go kupi!

Melduję się po wizycie ;))))))))))))))))))))))))))):-):-):-)
Igunia ma się dobrze i jest naprawdę całkiem spora waży 1457 g. co wogóle daje mi wcześniejszy termin o 10 dni ;)
No ale z tym to wiecie jak jest.. :tak:
Mój g. śmial się bo mówił że ma strzasnie długie nogi, ich długość wskazuje datę rozwiązania na koniec sierpnia ;-)
Kurdę będe miała modelkę hahahhaaaa
Kurna mam taki teraz świetny humor że aż mnie roznosi... - z wizyty jestem ogromnie zadowolona - także chyba muszę dzisiaj tą energię przelać na mojego niedopieszczonego mężunia bo ostatnio strasznie go zaniedbałam :tak:
Życzę udanego wieczorka i przedewszystkim samych dobrych wieści z wizyt i nietylko!!!!

reklama
Do góry