reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Witam!
Ja dołączam do dziewczyn z ni9edospaną nocą pobudka po 4 bo tak sie mojej malutkiej kopać zachciało...

agusska
ja też za bardzo nie wiedziałam co potrzebuję na przyjście dziecka i gdyby nie forum też mogła bym zostać z niczym :) po prostu pomoc forumowiczek nieoceniona :)

Ja już po porannych zakupach, no obiadek chyba pierogi z truskawkami bo takie piękne truskawy kupiłam i nie mogę się oprzeć. Jutro czeka mnie ciężki poranek ponad 2 godziny na czczo bo trzeba tą nieszczęsną glukozę powtórzyć chyba się zanudzę w tej przychodni może z głodu nie padnę ale słabo to widzę bo rano zawsze mnie straszny głód męczy. A dzisiejszy pomiar cukru na czczo pokazał 122 trochę mniej niż wczoraj. Trudno najwyżej przejadę się na konsultacje do Zabrza bo tam mi gin powiedział że jest jakaś klinika czy poradnia cukrzycowa dla kobiet w ciąży najważniejsze żeby małej nic się nie działo, a mamusia bez słodkiego wytrzyma bo i tak nie lubi :).
Trzymam kciuki za wizyty i wierze że wszystko będzie dobrze. Ja poszperam teraz troszkę za rzeczami dla małej i może coś dla siebie bo chyba trzeba powoli szykować wyprawkę do szpitala tak na wszelki wypadek, a wy myślicie nad tym już czy może już dawno torba spakowana?? Mnie oczywiście troszke pogania fakt ciśnienia i cukru jak sam gin stwierdził nie zna pani dnia ani godzi i prosze być przygotowaną...

Widze, że nas rannych ptaszków więcej, przynajmniej raźniej tak razem :-)
Cukier na czczo rzeczywiście masz wysoki, ale może mierzyłaś o tej 4 rano, po zbyt małej przerwie snu i od kolacji? Ja takie cukry to rzadko teraz miewam nawet po wypasionym posiłku po godzinie. Ale zanim zaczęłam stosowac dietkę, na czczo też nie mialam wysokich zas po glukozie masakra była. Może i Tobie ładnie się na diecie ureguluje. U mnie obeszło się bez wizyty u diabetologa, chociaz ta opcja była brana pod uwagę.
Diabetolog dla ciężarnych przyjmuje na 3-go Maja 13-15 w Zabrzu w poradni przyklinicznej( wjazd od ul. Krasickiego). Mój ginekolog uznał, że ładnie sobie poradziliśmy dietką i nie ma potrzeby. Ok i ja mu ufam.
Bądźmy dobrej myśli, damy radę z tymi cukrami :-)
Ty mówisz, że bez słodkiego spokojnie się obejdziesz, a ja to łakomczuch w tej ciąży okropny byłam i codziennie podjadałm jakieś łakocie, teraz mi trochę ciężko.
Daj koniecznie znać, jak Ci poszło po badaniu glukozy.

Hej dziewczyny!!!!
Przywitam się i nadrabiam co wczoraj pisałyście....:tak: ja mam mega powera!!!!! Umyłam 2 okna, pościel na balkonie, pranie wisi, obiad gotuje się normalnie max:-D do tego odebrałam spodnie od krawcowej...rewelacja...nic się na mojej wielkiej d...ie nie opina wyglądam zadowalająco...humor dzięki temu rewelka:-D
Zamieniłam dzisiaj słodycze na marchewke i jabłka i postaram się nie podjadać bo waga....wow....lepiej nie wspominać:-D

Miłego dnia kochane odezwę się jeszcze trochę później:tak:

Hej dziewczyny!!!!
Przywitam się i nadrabiam co wczoraj pisałyście....:tak: ja mam mega powera!!!!! Umyłam 2 okna, pościel na balkonie, pranie wisi, obiad gotuje się normalnie max:-D do tego odebrałam spodnie od krawcowej...rewelacja...nic się na mojej wielkiej d...ie nie opina wyglądam zadowalająco...humor dzięki temu rewelka:-D
Zamieniłam dzisiaj słodycze na marchewke i jabłka i postaram się nie podjadać bo waga....wow....lepiej nie wspominać:-D

Miłego dnia kochane odezwę się jeszcze trochę później:tak:

Normalnie podziwiać:-)Jeszcze miesiąc temu mega skurcze, a teraz.. Fenoterol rulez;-):-D:-D U mnie też pozytywne wibracje, oby tak dalej. Pościel była wczoraj, obiad robie codziennie tylko okna pozostawiam mężowi. No chyba że zostawie je sobie na koniec sierpnia:-)

Miłego dnia Tobie lilu i reszcie brzuchatek:-).
Małgoś daj znać jak po wizycie

witam i ja :-)
dziś jakiś taki senny ten dzień... nie mam ochoty na nic... wczorajsza niespodzianka się w pełni udała a M byl bardzo zadowolony :-) z mamą bez zmian :-(
jutro mam wizytę i doczeka się nie mogę.. choć nie wiem dlaczego ale każda kosztuje mnie bardzo dużo stresu.. mam zamiar pierwszy raz zabrać mojego na USG, może Niunia mu pomacha.. chyba zostanie Milenką :-) no, ale jeszcze zobaczymy..
miłego dnia kochane

hej dziewczynki zapisalam sie do szkoly rodzenia :) ale jestem rozczarowana bo tylko ostatnie spotkanie bedzie z tatusiami a tak tylko same mamusie. Szczerze mowiac to chcialam sie wycofac ale glupio mi bylo, kurs zaczyna sie 19 lipca i pielegniarka ma mi jeszcze potwierdzic czy sie odebdzie.. powiedziala ze w razie problemow jak bym sie zle czula czy cos zrobi mi spotkanie indywidualne o karmieniu piersia i pierwszych dniach z noworodkiem, takze nie jest zle :)

Zlozylam dzis rowniez podanie o macierzynskie i pani mi powiedziala ze mam na styk oplacone skladki takze powinnam sie zalapac :)

I jeszcze jedna rzecz wracajac do domu, szlam na piechotę, mial mnie odebrac moj O ale uznalam ze zrobie sobie spacer bo to nie daleko, szlam pod taka duza górkę i w pewnym momencie zasłabłam normalnie nie mialam sily isc dalej...usiadlam sobie na takim krawężniku jakby i dzwonie po O zeby jednak mnie zabral bo nie dam rady, naszczeście byl blisko wiec zaraz nadjechal, i w miedzy czasie jak tak czekalam pare minut doslownie, przejechalo mnostwo samochodow, przeslo pare osob i nikt nawet nie zapytal czy wszytsko ok. Znieczulica totalna.Ja, jak bym zobaczyla ciężarną na krawężniku to zapytałabym chociaz czy wszystko ok..

Kasiona - szok normalnie.. ludzie w Polsce sie nie dosc, ze sie nie usmiechaja do siebie to jeszcze oprocz wlasnego tylka - wszystko maja gdzies.. Biedulka.. Ja dzis tez stalam w Liedlu w kolejce do kasy z wielkim brzuchem i tak myslalam sobie, ze jak tam padne to moze w koncu sie cos ludziom odmieni.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry