reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Dagna Kciukasy zacisniete

cześć Słońca! dziewczyny trzymam kciuki za wizyty!!!
dziękuję za porady :-) wszystkiego już próbowałam no poza tym wskazaniem od rodzinnego (rada Beniaminki) tylko zastanawiam się dlaczego do tej pory tego nie zrobił.. zwłaszcza, ze to znajomy...hmmmm...pisałam Wam kiedyś jak to sie skończyło z izbą przyjęć (naćpali mamę morfiną i puścili do domu), więc na to mama się już nie zgodzi.. Boziu, byłam wczoraj wieczór u rodziców.. z mamą bardzo źle.. serce się kraje.. więc u mnie tez nastrój nie najlepszy..
pozdrawiam Was i dobrego dnia życzę
A czy Twoja mama probowala krioterapii ? Slyszalam , ze przynosi dobre efekty w schorzeniach reumatoidalnych.
hmm..znalazlam jeszcze taka i wlasnie taki efekt odnosnie koloru wlosow bym chciala..a fryzurka rewelacja:)

i jak tak zaczne kombinowac to wyjde lysa heh..
Kolor ladny, ale pierwsza ladniejsze sciecie

Hej Wrześnióweczki :-)
Oj pospałam pięknie. No ale jak się czyta do 3 w nocy, to rano słodkie lenistwo. Nie mogłam zasnąć i ten kaszel mnie męczył i natrętne mysli, co dzisiaj pozałatwiam w UM i u adwokata. Jak wstałam to już się tak nie martwię- ot będzie, co ma być. I tak tego nie przeskocze, ale noc wydobywa takie rożne demony ;-)

Onionku zapomniałam wczoraj pogratulować klocuszka- co chłopak, to chłopak :-) Zobacz jaka moja panienka drobniutka- 1072 :-)
Super- czyli mamusia dobrze się odzywia!

Życze Wam dobrego dnia Dziewczyny!
Ja tez tak mam , ze jak sie w nocy obudze to jedna mysl goni druga a potem to juz po spaniu.
A moj synus tez taki drobniutki w sobote wazyl 1130

Hej dziewczyny

Dzieki za wszystkie gratulacje odnosnie mojego duzego synusia :-)

Dziewuszki jeszcze musze spytac, czy ktoras miala badanie na zoltaczke to HBS? Ile moze kosztowac? Musze zrobic znowu cala morfologie i mocz i to wlasnie - wszystko prywatnie. A wczoraj jeszcze robilam toxo.. jejku, chyba zbankrutuje :-D
Gratki duzego synusia !!!
A to badanie bede miala robione przed porodem a kosztow niestety nieznam.

reklama
Dziewuszki jeszcze musze spytac, czy ktoras miala badanie na zoltaczke to HBS? Ile moze kosztowac? Musze zrobic znowu cala morfologie i mocz i to wlasnie - wszystko prywatnie. A wczoraj jeszcze robilam toxo.. jejku, chyba zbankrutuje :-D

Ja miałam robione w I trymestrze, ale nie pamiętam ile płaciłam. Z tego co pamiętam to było niedrogie - coś koło 20 zł (ale mogę się mylić, równie dobrze mogło być tańsze).

Dżizas a u mnie, tzn. u sąsiadów remontu ciąg dalszy - teraz wiercą dokładnie nam pokojem, w którym mam komputer, więc zaraz się ewakuuję.

Nie pisałam Wam jaki wczoraj przeżyłam szok. Wieczorem pod mój wieżowiec przyjechało kilka ogromnych wozów strażackich, policja, straż miejsca i pogotowie. Okazało się, że w którymś z mieszkań nade mną (2 lub 3 piętra wyżej) coś się paliło, jak wyszłam na balkon, to było widać u góry kłęby dymu. Strażacy staranowali drzwi i ugasili pożar. Ale strachu się najadłam, bo myślałam, że będą nas ewakuować i już miałam wizje, że nam mieszkanie spłonie a w nim rzeczy dla małej i zaczęłam panikować ;-)

Ja robiłam , ale juz dawno. Z morfologia , grupa krwi i czyms tam jeszcze zaplaciłam ponad 50zł. Wiec samo HBS nie powinno byc drogie. A to toxo ile Cie kosztowało, bo mi lekarz nie zlecił takiego badania.

Onionku, HBS to chyba niedrogie badanie. Ja robię na kasę chorych ale na drzwiach wisi cennik i zawsze sobie czytam i wydaje mi się że u nas coś w granicy 10 zł.

Małgos, mi wczorajsza fryzurka podobała się bardziej :-)

Nie mam jakoś weny do wiekszego pisania, pozdrawiam. jutro na pewno napiszę więcej bo będzie usg :tak:

Ja miałam robione w I trymestrze, ale nie pamiętam ile płaciłam. Z tego co pamiętam to było niedrogie - coś koło 20 zł (ale mogę się mylić, równie dobrze mogło być tańsze).

Dżizas a u mnie, tzn. u sąsiadów remontu ciąg dalszy - teraz wiercą dokładnie nam pokojem, w którym mam komputer, więc zaraz się ewakuuję.

Nie pisałam Wam jaki wczoraj przeżyłam szok. Wieczorem pod mój wieżowiec przyjechało kilka ogromnych wozów strażackich, policja, straż miejsca i pogotowie. Okazało się, że w którymś z mieszkań nade mną (2 lub 3 piętra wyżej) coś się paliło, jak wyszłam na balkon, to było widać u góry kłęby dymu. Strażacy staranowali drzwi i ugasili pożar. Ale strachu się najadłam, bo myślałam, że będą nas ewakuować i już miałam wizje, że nam mieszkanie spłonie a w nim rzeczy dla małej i zaczęłam panikować ;-)

A obok mojego domu - postawili wielka, dmuchana zjezdzalnie dla dzieci - luz, ale puszczaja przy tym taka glosna muze disco polo, ze musialam pozamykac wszystkie okna.

Ja robiłam , ale juz dawno. Z morfologia , grupa krwi i czyms tam jeszcze zaplaciłam ponad 50zł. Wiec samo HBS nie powinno byc drogie. A to toxo ile Cie kosztowało, bo mi lekarz nie zlecił takiego badania.

Aha - czyli czeka mnie znowu jakies 50 pln hehe.. co do toxo.. ja mam kota w domu, wiec w kazdym trymestrze robilam badanie. W pierwszym mialam refundowane, ale za kazde kolejne musialam placic. Wiem, ze czasem lekarze nie daja w ogole skierowania na to. Mozna robic na wlasna reke, tym bardziej ze jak wiadomo nie tylko od kota mozna sie tym zarazic :-) Koszt: 35 pln

Witam.

Dziewuszki jeszcze musze spytac, czy ktoras miala badanie na zoltaczke to HBS? Ile moze kosztowac? Musze zrobic znowu cala morfologie i mocz i to wlasnie - wszystko prywatnie. A wczoraj jeszcze robilam toxo.. jejku, chyba zbankrutuje

Ja miałam robione u nas kosztowało ok. 10 zł. do tego jeszcze miałam WSR i HCV

Najdrożej wychodziło toxo.
Ale co przychodnia to mogą mieć inny cennik.

Ale te wasze dzieciaczki już duże no ale jest rozbieżnośc w tygodniach a niby miesiąc ten sam to i różnica w wadze.
Trzymam dalej kciuki za wasze wizyty i dalej podczytuje.

Cholercia juz konczyłam posta i mi wcieło...grrr
Gratuluje wizyt i trzymam kciukasy za nastepne.
Beniaminka, jestem ciekawa ile mój synus wazy, bo jest w tym samym wieku płodowym co Twoja córcia ;) ale ja sie dowiem za 2 tyg dopiero. Ostatnio nasze dzieci wazyły tyle samo...wychodzi ze mój synek jest drobniutki, no ale co sie dziwic, mama tez drobniutka.
Ja to cos od kilku dni jakos sie dziwnie zmeczona robie po krótkim spacerze nawet...musze potem długo odpoczywac zeby dojsc do siebie...a niby nic mi nie jest, nic mi nie dolega i nie boli...moze mam anemie..hmmm, w nastepnym tyg robie morfologie to sie zobaczy.
Miłego dnia !

Witam!
Ja też muszę zrobić to badanie na Hbs, mimo że byłam szczepiona...u mnie w przychodni to koszt ok.12zł jeszcze muszę zrobić badanie na Hiv, szpital wymaga, ale za to mozna to zrobić u nich w lab za darmo ( dla kobiet ciężarnych)

Piszecie o fryzurkach, ja miałam grzywkę, a teraz ją zapuszczam, bo na początku na pewno nie będę miała czasu jej ogarnąć :dry: później sobie znowu zrobię jak trochę się z Mała lepiej poznamy :tak:

Cześć laseczki!
Gratuluje wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za pozytywne wieści z dzisiejszych.
Tak jak Wy uświadomiłam sobie że strasznie mało czasu zostało a ja jak narazie mam ciuszki i różne gadżety ale konkretów typu przewijak nie ma. Póki co nawiedzają mnie koszmary o tym czasie jak będzie już Anielka. Dzisiaj to mi sie śniło że Mąż wraca z pracy a ja blada jak ściana, ledwo trzymająca sie na nogach z podkrążonymi oczami uspokajam płaczącą Aniele a On mojego stanu nie zauważa. Podchodzi daje buzi nam i idzie do kuchni po obiad i kawe. Obudziłam sie przerażona.

reklama
Witam w słoneczny dzień:-)
Gratuluję wizyt i współczuję wysokich cukrów...ale wszsytkie damy rade:-)
Dzisiaj jade do ginki z wynikami ciśnienia..na moje oko chyba ok, ale ja sięna ciśnieniu kompletnie nei znam. Zobaczymy co mi powie. Też myslę jak pomalować pokój dla dzieciaków ale szczerze to zero koncepcji....
Ide robić obiad..dzis serwujemy krokiety z warzywami i serem:-)

Do góry