reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Beniaminka a ja właśnie po truskawkach mam 98-110...i jem je jako podwieczorek-pk.12-15szt z jogurtem nat....banana i winogrona to wogóle nie ruszam a grefutów już mam dość....
No ale zobaczymy najgorzej to ,że na czczo mam ponad normę....i moja diabetolog zmieniła mi insulinę wieczorną z 22 na 20 i mam takie same cukry jak po 22,bo potem mierzę o 6 rano-to ta długo działająca....
No tak, bo Ty jesteś dodatkowo n insulinie, czasami ciężko ją dokładnie ustalić, co do dawki i godziny. Pewnie jeszcze beda Ci zmieniac aby odpowiednio dobrac. Wiesz , ja jadłam juz kilka razy arbuza i nic, jak woda! Zas po winogronach było wdiac skok. Wiec juz nie kupujemy. Grejpfrutów nie lubię...oj kwaśne, a wiem ze warto jesć. Nie jedm zadnych macznych- peirogów, klusek, kopytek, nelsników widze ze po tym niestety cukry wysokie, wiec zupelnie up. Lepsze juz lody waniliowe -2 gałki bez niczego, i cukry Ok :-) Trzymam się razem i damy radę, no nie ? :-D
Magi z tymi pomyłkami co do płci, to właśnie masz rację, że czesciej pomyłka z chłopca na dziewczynkę :-)Oby nam się pomyłki nie zdarzyły ;-)

cześć dziewczyny, dzisiaj dopiero południowo, mały młynek w pracy od rana także jeszcze nie nadrobiłam zaległości, pewnie dopiero wieczorem.

melduję że jesteśmy i żyjemy :)

Magi z tymi pomyłkami co do płci, to właśnie masz rację, że czesciej pomyłka z chłopca na dziewczynkę :-)Oby nam się pomyłki nie zdarzyły ;-)
No u mnie tatus był by zadowolony z takiej pomyłki ;) A mi jest w dalszym ciagu obojetne, byle by zdrowe...tylko ciuszki musialabym powymieniac, a czasu coraz mniej..hiii

to jak to jest z tymi pomyłkami...łatwiej pomylić chłopca czy dziewczynkę:eek:?
No fakt,że w Poznaniu potwierdził dr. Pietryga synka...ale już zaczynam mieć stresa,bo ciuszki to ja mam chłopięce....;-)

Witam kawowo deszczowo i z wielkim usmiechem ! Jestem po wizycie Kaska ma 36cm i 1365g - kawal baby ;) ja od poczatku ciazy przytylam 2,20kg a wiec tyle co nic powiedzialabym nawet ze w moim przypadku ciaza to kuracja odchudzajaca :) Szyjka w najlepszym porzadku ,serducho jak dzwon - mialam dzisiaj ctg i sprawdzanie przeplywow dopplerem.Normalnie wracalam od gina jak na skrzydlach .Kazal mi sie troche oszczedzac ze wzgledu na pojedyncze skurcze poza tym wszystko OK !!! Dzieki za WASZE KCIUKASY.I dostalam jeszcze piekne zdjecia z 4D wiec po poludniu postaram sie wstawic :)

Kerna-mysle ze lekarka palnela poprostu bez zastanowienia ze to chlopiec.Nie denerwuj sie napewno bedzie krolewna !!!
Hausfrau-ja mam usg na kazdej wizycie bez dodatkowych kosztow (jestem w AOK).A jezeli chce miec na kazdej wizycie 4D z nagraniem na plytke to place 30 Euro za caaaala ciaze.
Saara pytalam dzisiaj o krzywa cukrowa,lekarz popatrzyl na mnie dziwnie spojrzal w wyniki i zapytal a po co ???? wiec najwidoczniej nie jest to w niemczech standardem :)
Tosia - Twoja historia z mucha jest THE BEST !!! usmialam sie po pachy :)

Milego dzionka !!!!

Gratulacje :-) Sporo dziewucha :-)

Tosia - u mnie owady zabija i uklada na kupkę kot hehe... Moze spraw sobie futrzaka :-)

Benjaminko - wytrwala jestes w tej diecie cukrowej, widze ze Gizela tez :-) Jestem pelna podziwu. Ja wlasnie wciagnelam talerz pomidorowej i dwa pączki ;-)

ps. Dawno nie bylo She*shu ! Odezwij sie..

Ostatnia edycja:
Trixi gratuluje :-)
Ojjj moj to by sie ucieszyl z pomylki:tak: Wciaz nie moze uwierzyc, ze bedzie mial coreczke. A przeciez on robil synka:-D:-D:-D
Gratuluje cukrowym mama wytrwalosci.
Ja wlasnie mam przerwe na lunch;-) Wciagnelam kanapke z serkiem, poprawilam tarta z truskawkami i kawa bezkofeinowa i wciaz mam na cos ochote:szok: Zostal mi jeszcze Griess Pudding, czyli cos jak gesta kasza manna, ale musze zostawic na pozniej, bo do 17 nie wytrzymam:-p
Dzisiaj czeka mnie jeszcze rozmowa z szefem, wiec trzymajcie swoje magiczne kciuki, zebym jakos przeszla.
Dawno tez juz Haszi sie nie odzywa.

jest szansa ze 8 lipca jedziemy do Wladyslawowa na urlop:) co prawda z ratlerkiem ale mam nadzieje ze damy rade bo menda wszystkie psy zaczepia;/ i oby pogoda byla:)
To do mnie będziesz miała jakieś 7 km.
Też mam latlerka, ale 14 letniego i z racji wieku raczej spokojny, do tego kundelek 1,5 roczny istny pies demolka co drze pyszczek na wszystko od ptaka po samochód psa i ludzi.

Kerna- wydaje mi się,że babol tak chlapnął że klocek w sensie duże dziecko.
Z racji takich omyłek w płci jakoś na córcie się nie nastawiam, co by się nie rozczarować i wszystko w zieleni jest od łóżeczka po łańcuszek do smoczka ha ha.
Ubranka dziewczęce w spadku dostałam jak coś wymienię na bojsikowe.

Kurcze jak ja wam zazdroszczę,że wiecie ile wasze dzieciaczki ważą, ja się dowiem gdzieś na początku lipca.W maju mała ważyła coś ok 400 g w 21 tyg. teraz pewnie coś koło kilograma.

U mnie piękna pogoda.
Moja mama ze swoim partnerem walczą z pawilonem ogrodowym.Próbują go rozłożyć.
Ja dziś na obiad robię albo naleśniki z wtartymi do masy naleśnikowej jabłkami albo ryz z musem jabłkowym śmietaną cukrem i cynamonem z dodatkiem bitej śmietany.
Istna bomba kaloryczna, ale co tam.
Jakoś na mięsko czy rybę nie mam ochoty.
Gdzie dla siebie samej, będę 1 schaboszczaka smażyć?
T. w pracy do 19 wiec w domu będzie po 21 to już nic nie je tylko się umyje i kładzie do łóżka.
Pracuje w restauracji na kuchni więc głodny nie chodzi ha ha.

WITAM NOWE MAMUSIE I TE, KTÓRE DAWNO SIĘ NIE UDZIELAŁY NA FORUM.
TYM CO MIAŁY WCZORAJ WIZYTY GRATULUJE.
ZA TE CO MAJA WIZYTY W NAJBLIŻSZYM CZASIE TRZYMAM KCIUKASY.
Mykam na dwór troszku na słoneczko a potem zjem obiadek i wyruszę na spacerek do psychologa.

Trixi gratuluje :-)
Ojjj moj to by sie ucieszyl z pomylki:tak: Wciaz nie moze uwierzyc, ze bedzie mial coreczke. A przeciez on robil synka:-D:-D:-D
Gratuluje cukrowym mama wytrwalosci.
Ja wlasnie mam przerwe na lunch;-) Wciagnelam kanapke z serkiem, poprawilam tarta z truskawkami i kawa bezkofeinowa i wciaz mam na cos ochote:szok: Zostal mi jeszcze Griess Pudding, czyli cos jak gesta kasza manna, ale musze zostawic na pozniej, bo do 17 nie wytrzymam:-p
Dzisiaj czeka mnie jeszcze rozmowa z szefem, wiec trzymajcie swoje magiczne kciuki, zebym jakos przeszla.
Dawno tez juz Haszi sie nie odzywa.

O własnie a propos kawy bezkofeinowej? Mozecie polecic, jak pyszna rozpuszczalna? Taka extra, wypasiona smakiem? Ja uwielbiam zapach i smak kawy.. Bede wdzieczna..

reklama
czesc dziewczynki.....
widze ze piszecie normalnie na wyscicgi bo nadazyc za wami nie mozna :-D:-D:-D
odemnie tyle ze jestem juz po egzaminie CAE ale wyniki dopiero pod koniec lipca..... ogolnie to ciezko bylo swiec nie wiem czego sie spodziewac ...strasznie dlugo:eek::eek: bo w sumie 6 godzin z przerwami myslalam ze nie wyrobie a maluchy dokazywaly i kopaly stresujaca sie mame:-:)-(
pozatym to mialam dzisiaj test glukozowy i jakos przezylam nie bylo to nic tak strasznego no pewnie kazda z nas inaczej to interpretuje.... oby wyniki byly dobre.....
aa mialam wam napisac ze mam juz prawie calyu komplet rodzicow chrzestnych zostala mi jeszcze mamusia chrzestna Oliwerka no ale jeszcze mam troche czasu :-)
pozdrawiam brzuszki

Do góry