reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam kawowo deszczowo i z wielkim usmiechem ! Jestem po wizycie Kaska ma 36cm i 1365g - kawal baby ;) ja od poczatku ciazy przytylam 2,20kg a wiec tyle co nic powiedzialabym nawet ze w moim przypadku ciaza to kuracja odchudzajaca :) Szyjka w najlepszym porzadku ,serducho jak dzwon - mialam dzisiaj ctg i sprawdzanie przeplywow dopplerem.Normalnie wracalam od gina jak na skrzydlach .Kazal mi sie troche oszczedzac ze wzgledu na pojedyncze skurcze poza tym wszystko OK !!! Dzieki za WASZE KCIUKASY.I dostalam jeszcze piekne zdjecia z 4D wiec po poludniu postaram sie wstawic :)

Kerna-mysle ze lekarka palnela poprostu bez zastanowienia ze to chlopiec.Nie denerwuj sie napewno bedzie krolewna !!!
Hausfrau-ja mam usg na kazdej wizycie bez dodatkowych kosztow (jestem w AOK).A jezeli chce miec na kazdej wizycie 4D z nagraniem na plytke to place 30 Euro za caaaala ciaze.
Saara pytalam dzisiaj o krzywa cukrowa,lekarz popatrzyl na mnie dziwnie spojrzal w wyniki i zapytal a po co ???? wiec najwidoczniej nie jest to w niemczech standardem :)
Tosia - Twoja historia z mucha jest THE BEST !!! usmialam sie po pachy :)

Milego dzionka !!!!

reklama
Witajcie wrześniówki:-):-)

BARDZO proszę o was o radę, od kilku dni mam problem ze spaniem, przy zmianie pozycji brzuch mi się napina, czasami dół mnie pobolewa i kłuje:no: W dzień jest w miare ale gdy kłade się spac robie sie niespokojna. Wizyte mam dopiero za dwa tygodnie i zastanawiam sie czy was też męczą takie dolegliwości?? Jeśli tak to uznam to za norme, jesli nie to chyba przyśpiesze wizyte:-(

Agim ja mam to samo, lekarka powiedziala ze jesli nie jest zbyt czesto to ze to normalne...chociaz klucia nie mam , tylko napinanie, jak ma cie to uspokoic to lepiej skontaktowac sie z lekarzem.

Wczorajszej nocy jak sie obudzilam na co godzinne siku hihih mialam na brzuchu dwie bulwy :D jedna po prawej druga po lewej chcialam zrobic zdjecie ale jak wstalam to znikneli, teaz spie z aparatem heheh

Witam sie i ja:)

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze:tak:

Saara - jaka juz masz duza dzidziule!a o nospie tez juz takie opinie slyszalam!ponoc dzialajac rozluzniajaco na nasze miesnie, dziala tak samo na dzidzie i w efekcie dziecko moze miec np. problemy z mowieniem!ale ile w tym prawdy nie wiemy!mi sie zdarzylo czasami brac i pocieszam sie, ze nie ja jedna!duzo matek bierze i nic sie zlego nie dzieje!ale jak nie trzeba, to pewnie lepiej magnez!dopoki naukowcy nie zmienia opini i nie stwierdza, ze magnez jest tez szkodliwy:eek:

:-DTosia swieta racja . Kwas foliowy juz niby w II i III trymestrze niezdrowy .:-D

Też kobitki sie nad tym zastanawiam. I nad tym kwasem i nad nospą. Kwasu przecież nie biore, ale w witaminach też jest kwas. I być tu człowieku mądrym. Z resztą co lekarz to opinia.
A jesli chodzi o nospe to gdzies słyszałam kiedys, że jest "wysyp dzieci nospowych". Ale wtedy nie byłam jeszcze w ciąży, i wszystko mi umkneło. Jedyne co zapamietałam, ze dzieciaczki moga miec słabe napiecie miesniowe. Ale ile w tym prawdy to tez nie wiadomo.
Ja też sobie czasami zapodam nospe, mam nadzieja, że nie zaszkodzi.

Jestem po wizycie..dopiero teraz doszłam do siebie i troszkę się uspokoiłam.:sorry:
wiecie co...babka robi usg i mówi ale mały będzie klocek:szok::szok::szok::szok:zdębiałam bo miała byc mała przecież..to siępytam jak to przecież dziewczynka miała być. Jednak chłopak?? A ona do mnie, że dziewczynka?? A ja nie wiem bo nie widzę:sorry: i po temacie:confused2: A ja teraz mam głowę pełną wątpliwosci i jużsama nie wiem co i jak:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Na allegro już ciuszki zakupione a ta mi nawet nie raczyła popatrzeć jeszcze raz i potwierdzić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
do tego filmik z usg jest taki, że nic tam nie widać kompletnie..chyba specjalnie babka chce mnie wyprowadzic z równowagi..
ale żeby było mało to mam wysokie cisnienei i cały tydzień mam mierzyć. Tzn, dzisiaj było 140/80:-(kurcze mam nadzieję, że to nei to co myśle bo czarna rozpacz...
No ale mała/y jest zdrowy i waży ok 1030 i 25cm.
kurde ale jestem zła...zaraz znowu pewnie będę ryczeć no...:wściekła/y:

Kerna nie stresuj sie. Pewnie chodziło jej o to, że duży dzidziuś, bo klocek i chłopca i dziewusi może doczytac:tak:. A najlepiej podpytaj na nastepnej wizycie, powiedz, że nie wyjdziesz z gabitetu jak Ci nie powie co tam widzi na usg

Witam, jestem tu nowa. Od kilku dni Was podczytuję i nabieram ochoty na aktywne uczestnictwo. Więc jeśli mnie przyjmiecie to chętnie dołączę do Waszego grona.

Przyjmujemy i witamy, pisz z Nami jak najczesciej;-)

Witajcie mamusie...ja kawkę popijam...i nic mi sie nie chce bo się nie wysypiam:wściekła/y:
Wiecie co byłam u okulisty i nie mam zmian cukrzycowych tylko astygmatyzm i noszenie okularów,które niestety teraz nie zakupię-może kiedyś....tak to juz jest,że trzeba wybierać...a dziecku jeszcce troszku trzeba dokupić....

gizelka ja tez byłam u okulisty, z tym ze ja nosze okulary od lat kilkunastu. I za głupią wymiane szkieł + wizyta dośc duża sumka wychodzi. A jak chciałam na fundusz na wizyte sie zapisac, to terminy na listopad mają:szok:. Ty jak jeszcze nie nosisz okularkow to ok, a ja jak już zdejme to niezły ze mnie kret:-D Jak ja zazdroszcze tym co maja zdrowe oczy.

Ja ostatnio też w nocy nie moge spac. Budze sie jak szarówka sie już robi, ide cos przekąsić, i dalej patrzenie w sufit. Agim i ja jak sie przekrecam na boki, to tez coś mnie ciagnie, i brzuszek troche twardnieje, a nawet lekko pobolewa. Ale staram sie być dobrej myśli, nie chce nekac gina telefonami, bo chyba ma mnie juz dosyc:rofl2:.

Pisałyscie tez o depilacji. Nogi na szczeście woskuje mi kosmetyczka, a z bikini jeszcze sobie radze:cool:, ale jak długo to kto wie. Pedicure do tej pory robiłam sobie sama. Ale dośc tej meczarni, jutro ide do kolezanki kosmetyczki, zrobi mi frencz i pokryje żelem. I na jakiś miesiąc bedzie spokój:-)

Mb_1 ale mi zrobiłas ochoty na czereśnie. Ale niestety u mnie na wiosce raczej ich nie kupie:wściekła/y:

jak ja nienawidze owadow;//// nie wiem dlaczego tak jest ze jak sie pomaluje pokoj to moment i wszedzie sa pajaki..dzisiaj spalam i jak moj wrocil do domu i przyszedl sie przywitac to zapalil lampke i zauwazyl ze nad moja glowa na scianie siedzi pajak! oczywiscie kiedy kladlam sie spac go nie bylo..matko jak mi dreszcze przeszly. na studiach mialam taki ptrzedmiot jak entomologia..tam duzo naczytalam sie o owadach i ich aparatach gebowych..strach sie bac:(

Witam kawowo deszczowo i z wielkim usmiechem ! Jestem po wizycie Kaska ma 36cm i 1365g - kawal baby ;) ja od poczatku ciazy przytylam 2,20kg a wiec tyle co nic powiedzialabym nawet ze w moim przypadku ciaza to kuracja odchudzajaca :) Szyjka w najlepszym porzadku ,serducho jak dzwon - mialam dzisiaj ctg i sprawdzanie przeplywow dopplerem.Normalnie wracalam od gina jak na skrzydlach .Kazal mi sie troche oszczedzac ze wzgledu na pojedyncze skurcze poza tym wszystko OK !!! Dzieki za WASZE KCIUKASY.I dostalam jeszcze piekne zdjecia z 4D wiec po poludniu postaram sie wstawic :)

Trixi gratuluje udanej wizyty:-). Ale duża ta Twoja Kaska:eek:, wazy prawie dwa razy tyle co mój dzidzuś.

Milego dzionka !!!!

Gratki Trixi

Onionku ja ciesze sie ze ze snem klopotow nie mam,tzn wstaje ze 3-4 razy na siusiu ale szybko zasypiam
ale to takie przygotowanie do nie spania przy maluszku

milego dzionka

Trixi - gratuluję udanej wizyty, czekamy na zdjęcie Kasi :-)

Kasiona - ale te dzieciaczki Twoje rozrabiaki, mam nadzieję, że uda Ci się upolować zdjęcie ;-)

Kasik - ja też od czasu do czasu biorę nospę jak czuję, że brzuch się stawia, czy coś mnie kłuje. Wizytę u ginki mam dopiero w środę, też jej nie chcę co chwilę nękać telefonami, postanowiłam trochę więcej odpoczywać.

Tosia - nie za ma co, trzeba uważać na zemstę wrogów ;-)

Zmykam na pocztę i jakiś spacer, muszę się trochę dotlenić.

Hej Brzuchatki :-)

Wstałam dzisiaj w dobrym humorze , słoneczko świeci ale upału nie ma. Same dobre wiadomości z rana, widze że warto czekać i być cierpliwym, że sprawiedliowośc istnieje tylko nie zawsze jest to tak od razu jak się oczekuje. Ulga :-)
Cukier całkiem ładny więc zjadam już 2 spore pjdki chleba żytniego na śniadanie, a za chwilę będzie drugie śniadanko. Nie jest tragicznie z tą dietką :-D
Teraz może napiszę troszkę o sobie. Od 2 tygodni jestem na zwolnieniu, chociaż w planach miał popracować jeszcze troszkę, niestety musiałm na kilka dni położyć się do szpitala. Cukrzyca ciążowa mi się przyplątała teraz mierzę sobie dzielnie cukier sama w domku i trzymam dietkę, choć to mega trudne. Poza tym mam anemię i ciągle nie moge przytyć więcej niż 1kg od początku ciąży (choć nie należę do drobinek i nigdy z przytyciem nie miałam problemów).
Poza tym to mam juz 2 łobuziaków w domu (9 i 5 lat) i teraz lekarz obiecuje na 80% córkę. Zobaczymy.
Witaj Agnieszka75 - kolejna słodka mamusiu. To juz jest na kilka , damy radę ! :-) Ja tez dzielnie pikam palce 4-6 razy dziennie, ale juz nic nie boli. Ważne, że to pomaga dzidziusiowi, a i mnie przystopowało z obżarstwem. Nie ma tego złego... ;-)
Rozgośc się u nas i czuj się tutaj dobrze :-) Ja także spodziewam się córci, a mam już niemal 19 letniego syna.

Witajcie mamusie...ja kawkę popijam...i nic mi sie nie chce bo się nie wysypiam:wściekła/y:
Agim ja też mam to samo co ty i myślę,że to normalne-bo dziecko rośnie....w dzień jest ok ale w nocy zaczyna się,że boli mnie krocze i czuję jak mały z dołu sobie zrobił trampolinę a wczoraj wszedł mi pod lewe żebro i bolało jak choliwcia,ale już nie boli...
Od czasu do czasu brzusio mi twardnieje ale to krótko trwa...wiec myślę,że to macica się przygotowuje-wreszcie to III trymestr:szok:!
A tego torcika to ja zrobię na niedzielę....
Wiecie co cukier mi skacze mimo insuliny i diety-nie odmawiam sobie truskaweczek codziennie taka szklaneczka z jogurtem naturalnym! Ale na czczo mam tak ok.108-110,raz tylko miałam 98 i to był sukces a norma na czczo to 90! We wtorek mam kontrolę u dibetologa i zobaczymy. Wczoraj robiłam badania,które mi zaleciła...a wczoraj miałam wysokie cukry na czczo aż 160:eek: i boję się,że jak wyjdzie znowu cukier i ketony w moczu i w krwi cukier to znów mnie wyśle do szpitala! ale to zobaczymy we wtorek ...a 25 czerwca mam wizytę u ginki i będę widzieć mojego synusia i umówiłyśmy sie na nagranie na płytkę...Wiecie co moje dziecko to chyba ma ADHD!-ale jak ja uwielbiam te kopniaczki....
Witam nowe mamusie!
Kerna ja też bym poszła do kogo na USG na potwierdzenie płci,bo toż są przegięcia-szok!
Dziewczyny my coraz bliżej końca -finału-ciekawe kto pierwszy sie rozpakuje....?:confused2:
Wiecie co byłam u okulisty i nie mam zmian cukrzycowych tylko astygmatyzm i noszenie okularów,które niestety teraz nie zakupię-może kiedyś....tak to juz jest,że trzeba wybierać...a dziecku jeszcce troszku trzeba dokupić....

Hej Gizelko, widze ze dalej walczymy z cukrami. Ja tez zauwzylam, ze po truskawkach jak zjem zbyt wiele to mam wyższy cukier, wiec jem juz co 2 dzien, takze z jogurtem bez cukru. Po czeresniach o dziwo jest OK ! :-) Oby Ci się wyregulowały te cukry Kochana!
Masz racje, juz niebawem bedziemy miec malenstwa po drugiej stronie brzucia, ale jeszcze czas! Niech rosna w siłe :-)
Okulista? Oj, to pewnie i mnie pognają na wizyte, bo i ja ma wade wzroku no i ten cukier.

A jakie ja byki robie - ło jezu.. :-D odkad skonczylo sie robienie notatek na studiach a przyszlo wylacznie szybkie pisanie maili, postów i esów - to z deka sie uwstecznilam hehe ..

Mam to samo :-D Byli taki zasuwam , że głowa boli. A literówki to już moja mania.
Przybijam piątke ONIONKU ;-)

Saara pytalam dzisiaj o krzywa cukrowa,lekarz popatrzyl na mnie dziwnie spojrzal w wyniki i zapytal a po co ???? wiec najwidoczniej nie jest to w niemczech standardem :)
Tosia - Twoja historia z mucha jest THE BEST !!! usmialam sie po pachy :)

Milego dzionka !!!!
Trixi, gratulacje zdrowego bobaska!!! Piękna waga :-) Jak fajnie!
Nie robia wam w DE badan na cukrzyce? Chyba wiedza co czynia, moze PL jest troche za bardzo do przodu. Przeciez ja nascie lat temu nie mialam nic podobnego i wsio OK, nie wiem sama. Trzeba to trzeba mieszkam w PL i słucham lekarzy.
Pewnie w DE wiedzą, że cukrzyca moze byc i jest zjawiskiem typowym dla ciąży, chyba ze waga by rosła ogromnie pewnie wtedy by cos zaczeli badac, no i jakby byl cukier w moczu. A tak...widac luzik :-)

Tosiu, jesteś BOSKA ! :D
Twoje poczucie humoru, dystans jest niesamowity. Buziaczki dla Ciebie :-)

Pięknistego dnia Dziewczyny!

Beniaminka a ja właśnie po truskawkach mam 98-110...i jem je jako podwieczorek-pk.12-15szt z jogurtem nat....banana i winogrona to wogóle nie ruszam a grefutów już mam dość....
No ale zobaczymy najgorzej to ,że na czczo mam ponad normę....i moja diabetolog zmieniła mi insulinę wieczorną z 22 na 20 i mam takie same cukry jak po 22,bo potem mierzę o 6 rano-to ta długo działająca....

reklama
Witam dziewuchy!
Tosia, Dagna...brzuch mi skacze ze smiechu przez Was...hahaha
Trixi gratuluje..ale duza niunka!
Ja ze spaniem tez mam problemy...spie około 5h z przerwami..a taki spioch był ze mnie kiedys, conajmniej 7-8h spalam, a w niedziele to ho ho.
Gizelka zdrówka zycze.
Kasiona ja takie bulwy mam codziennie, a wczoraj to moje malenstwo tak sie wyginało ze co pare sekund mialam takie bulwy w innym miejscu...cos mu chyba ciasno i sie tak wypycha i rozpycha...no cóz, albo mnie kpie całe dnie nawet w ruchu, albo sie wygina...ale to takie cudowne...;)
Dorotko wszystkiego najpelszego dla córci!
Kerna, nie bój zaby...czesciej zdazaja sie pomyłki w druga strone chłopak -> dziewczyna, a dziewczynce juz chyba nic nie wyrosnie co nie?
Witam nowa wrzesniówke ;)

Do góry