reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam się i ja z małym dołkiem :-( co do wagi a raczej wyglądu to ja zaczynam przypominać małego mamuta :-( w niedzielę jadę na chrzciny do mojej siostrzenicy i totalnie nie mam się w co ubrać bo wszystko albo za małe albo głupio wyglądam albo za bardzo mi brzuch odstaje :-( chyba będę płakać

No co ty nie przejmuj się, każdej z nas brzuch odstaje...na pocieszenie powiem, ze mi dodatkowo odstaje tyłek:-D:-D:-D to dopiero jest problem, żeby troszku ukryć brzuch i pupe naraz;-)
małpko też tak miałam, ze szkoda było mi wyrzucać fajne ciuchy ale jak tylko raz pozbyłam sie nienoszonych ubrań to teraz przychodzi mi to z łatwością....spróbuj polecam bo szafa w końcu wygląda jak garderoba kobiety ;-)

reklama
lili02 dziekuje za rade..jestem w pracy teraz ale jak skoncze pojde do apteki po nospe.

no i tak jak pisalam zaliczylam allegro i kupilam co nieco;)
Myszka i ja zycze 100 lat:)

Witam kawowo i deszczowo :)

Hausfrau
tort jest rewelacyjny !!!!
Anja78
powodzenia przy przeprowadzce i remontach - wracaj do nas calo zdrowo i jak najszybciej !!!
Skrzaciku
trzymam kciukasy za dzisiejsza wizyte !!!- ja mam jutro skoro swit o 8.00.
Myszka
- STO LAT STO LAT !!! Wszystkiego naj naj naj !!!
Alcia z Onionkiem
wy to juz lepiej o oknach nie wspominajcie ....
Malgos83 ja mialam chece z brzuchem caly poprzedni tydzien i jak juz ktoras z dziewczym napisala lezenie jest najlepszym lekarstwem ,wiem ze cholery mozna dostac lezac ,ale to naprawde pomaga.

Wiem ze juz o tym pisalyscie ale za nic nie moge znalezc tego posta, chodzi o kapanie malenstwa ,w czym go sie kapie ??? woda z olejkiem ?? i czym go pozniej wysmarowac ???? Prosze doswiadczone mamusie o podpowiedz :) i kosmetyki ktorej firmy polecilybyscie ??

Powoli wraca do mnie power :) dzisiaj wypucowalam wszystkie podlogi, lazienke i ubikacje i..... wystarczy na przedpoludnie :) Moze uda mi sie po poludniu troche poprasowac :)
Milego dnia i udanych wizyt !!!

Witam
Pomalowałam sobie paznokietki na poprawe humoru bo nocka była uff:no: cięzka , kręgoslup bolał i zastanawiam sie jak spac
mam poduszke między nogami jedna noga zgięta no ale stale na boku i to jest efekt brakuje mi spania na plecach bo wtedy mi kregoslup odpoczywał .......ale jeszcze 2,5 miesiąca:tak:

dzien dobry!

Myszka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!!

Ale nam sie nigdy nie dogodzi, jedne tyja za duzo, inne za malo!szkoda, ze ja jestem w tej pierwszej grupie...
ale ostatnio regularnie to sprawdzam i dzien, w dzien to samo - rano waze 1.5 - 2 kg mniej niz wieczorem!a wizualnie zadnej opuchlizny po sobie nie widze, wrecz przeciwnie, to rano mam nabrzmiale dlonie!

u nas tez ladny dzien! Onionek, moje okna tez prosza sie o umycie!musialas mi przypomniec:)zobaczymy jak bedzie z natchnieniem....

trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania:)

milego dnia!

Ty sama okien nie myj, ja juz mojemu zapowiedzialam ze dzis czeka go bojowe zadanie :-)
Myszka - wszystkiego NAJ NAJ :-)

Witam
Pomalowałam sobie paznokietki na poprawe humoru bo nocka była uff:no: cięzka , kręgoslup bolał i zastanawiam sie jak spac
mam poduszke między nogami jedna noga zgięta no ale stale na boku i to jest efekt brakuje mi spania na plecach bo wtedy mi kregoslup odpoczywał .......ale jeszcze 2,5 miesiąca:tak:

Ale u stóp czy rak? Ja to nawet nie jestem w stanie obciac sobie paznokci u nog a co dopiero je pomalowac :-) Nie wspomne juz o depilacji bikini :-)

Truskawy zakupione, koktajl juz jeden przelkniety :-)

cześć Piękności
u mnie pogoda dziś bliżej nieokreślona :-) a co za tym idzie samopoczucie również... tyle, ze jestem w lekkim szoku i muszę to napisać.. składaliśmy z moim wczoraj meble... dalszy ciag dziś... a że mój ogląda Wojewódzkiego mówi "robimy przerwę i szuflady skleimy po programie.." wcześniej mimochodem powiedziałam, ze musze namoczyć fasolkę, bo jutro zrobię po bretońsku... no i ... obudzilam się dziś o 10-tej ;-D patrzę.. szuflady sklejone i idę namoczyć fasolkę.. szukam, szukam.. no nigdzie nie ma... a ona stoi sobie ładnie w garczku.. namoczona... no normalnie szok.. ;-) cacy, cacy Mężuś.. :-D
Myszko 100 latek!!!
Skrzacie, trzymam kciuki za wizytę :-)
Anja78 "do zobaczenia" :-) wracaj szybciutko
kurcze, ale piękny torcik.. Hausfrau, no, no, no.. ;-)
i dziewczyny od okien.. darujcie sobie! no!!!

Witam! ja już po usg :-) nadal jest dziewczynka, ma duże usta :-D waży 1314g :tak: i wszystko jest w porządeczku :-)
Trixi ja doświadoczna w kąpieli nie jestem, ale poczytałam trochę i wybieram wersję "jak najmniej chemii" czyli tylko mydełko dla dzieci, oliwka i krem do pupy :tak: myslę, że maluszek więcej nie potrzebuje na początek, a oliwkę to chyba będę wlewać trochę do wody i potem już bez smarowania, bo słyszałam taką opinie, że maluszki mają potówki po oliwce ( prawie wszystkie są na parafinie, a ona zatyka pory).

Hejka!
Dzisiaj robię w pracy "good-bye" bo od przyszłego tygodnia mam urlop i chyba długo już mojego biurka nie zobaczę. Zrobiłam tort i spróbuję wklić Wam fotkę takiego samego z zeszłego roku na osłodę :-)

Miłego dnia!
Hausfrau podaj przepis na ten torcik. Wyglada wysmienicie. Az chetnie bym sama taki zrobila na swoje pozegnanie w pracy :-)

No co ty nie przejmuj się, każdej z nas brzuch odstaje...na pocieszenie powiem, ze mi dodatkowo odstaje tyłek:-D:-D:-D to dopiero jest problem, żeby troszku ukryć brzuch i pupe naraz;-)
Echh skad ja to znam. Tez mi odstaje z przodu i z tylu. Nawet bym powiedziala, ze z tylu wiecej niz z przodu.
Justyna wybierz sie na zakupy. Wez jakas fajna tunike, to humorek ci sie poprawi. A w ciazy kazda z nas wyglada i tak pieknie. Niezaleznie co na siebie wlozy;-)
Myszka sto lat
Skrzat trzymam kciuki
Korba o ile dobrze pamietam, to ty chcialas wiedziec jak przebiegla moja wizyta u ortopedy. Takze melduje: Pani doktor na wstepie powiedziala mi, ze za duzo to mi nie poradzi, bo nie mozemy zrobic zadnego przeswietlenia, ani porzadnych lekow mi przepisac. No, ale kazala mi sie polozyc na kozetce i poruszala moimi nogami. Jak juz wyczula, gdzie mnie boli stwierdzila, ze nie jest tak zle:rofl2:. Mam robic chlodne oklady na bolace miejsce, spac z poduszka miedzy nogami (co juz wczesniej robilam). A najlepiej zmieniac pozycje do spania- raz na lewym, raz na prawym boku badz na plecach!

Dzisiaj bylam na glukozie. Od razu dostalam 75 mg. Fujjj bylo okropne. Ale u nas daja od razu taka o smaku cytryny. Inne kobitki w laboratorium patrzyly na mnie wspolczujaco :laugh2: No, ale mam to za soba. Wyniki przesla od razu do pani doktor, takze w piatek bede dzwonic.
Zmykam pracowac, bo przez ta glukoze dzis zaczelam pare godzin pozniej.
Milego dnia

reklama
Trixi ja też jako matka 2 dzieci:-D:-D:-D mówię jak najmniej chemii, moje dzieci kąpałam tak po rozebraniu nacierałam oliwką wszędzie w szczególności fałdki i zagięcia, potem dzieciątko owijałam w pieluszkę tetrowa i tak do wanienki z wodą, obmywałam z oliwki i już:tak::tak::tak: efekt na skórze było tyle oliwki ile trzeba, a skóra czyściutka, pachnąca i ZDROWA!!!!!!!!!!! a dziecko aż tak wody się nie bało bo było zamaczane w pieluszce co jak dla mnie dodatkowy plus bo kąpiel była miła i przyjemna bo dzieciątko wcale nie płakało...no to tyle mojej rady;-):-D:-D:-D

Do góry