reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Hejka!
Witam nowe mamy!
Gratuluję udanych wizyt i poznania płci Maluchów :-)
Ja mam wizytę w piątek ale tym razem chyba nie dam sobie zrobić USG (płatne) bo teraz będą już częstsze wizyty.

Dzisiaj robię w pracy "good-bye" bo od przyszłego tygodnia mam urlop i chyba długo już mojego biurka nie zobaczę. Zrobiłam tort i spróbuję wklić Wam fotkę takiego samego z zeszłego roku na osłodę :-)

Miłego dnia!
Tort fantastyczny!!!!!!!!!!!!!Jejku wciągnęłabym całego!!!!!!!Super pomysł z tymi rurkami dookoła na pewno go skopiuję:tak::tak::tak:

a mi odkad wstalam juz chyba z 5 razy napial sie brzuszek a nic nie robie tylko siedze..cholercia no!
Odpoczywaj kochana, nie wybieraj się nigdzie poza dom....a nie masz nospy? Może lepiej wziąć dla dobra dzidziusia na pewno nie zaszkodzi a może pomóc...jeśli bedzie mocno twardnieć lepiej skontaktować się z lekarzem....trzymaj się!!!!!!!!

anja78
czekamy na ciebie i trzymaj się!!!!!!!

reklama
Hej laseczki.

Gratuluje wczorajszych wizyt a za dzisiejsze trzymam kciuki!
Co do obiadku to ja mam też z wczoraj ale na jutro musze coś wymyślić. Narazie mam dwa pomysły, naleśnki albo udka duszone z cebulką. Przynajmniej tyle mi do głowy przyszło a jutro jak wróce z rozprawy to nie będe sie babrać w garach. Najgorsze jest to że musze wstać ok 6 rano żeby na 9:30 być w sądzie a ja taki śpioszek jestem.
Co do języczka to troszku odzyskałam smak. Może sie samoistnie cofa ale niech to wszystko lekarz oceni. Po 17 mam wizyte.
Dziewczyny ja to wogóle ewenement jestem z wagą. Teraz kiedy więcej sikamy to ja zaczełam zrzucać opuchlizne od sterydów i jak narazie 8kg na minusie a dzidzia rośnie jak na drożdżach.

Hausfrau ale ty uzdolniona jesteś! Mi by taki w życiu nie wyszedł.

cześć dziewczyny ;-)

Dzięki za pocieszenie. Już się wczoraj przyzwyczaiłam do myśli, że przy kolejnej wizycie - za tydzień - dostanę wytyczne, że mam powtórzyć badania - mocz + glukoza, tym razem 75 :no:
Moje wyniki glukozy - na czczo 4,83 mmol/l ( normy 3.89-5.830)
po 50 g glukozy i 1 h- 7,92 (<7.8)

Troszkę ponad normę, ale i tak pewnie będę musiała na wszelki wypadek powtórzyć.

Wczoraj trochę poodpoczywałam, źle się czułam, dzisiaj rano też nie jest wiele lepiej - nie boli mnie brzuch, ale za to kłuje z lewej strony, tak jakby jajnik. Zażyłam nospę i jest chyba trochę lepiej. Mam nadzieję, że przejdzie. Żałuję, że nie zrobiłam tego z samego rana - przynajmniej zaoszczędziłabym sobie stresu. Już miałam dzwonić do mojej ginki.

Co do obiadu, to ja mam dzisiaj labę, mój mąż ma urlop i on gotuje. A nie pisałam Wam chyba jeszcze, że chociaż nie pracuje już w gastronomii, tylko umysłowo, to przez kilka lat był szefem kuchni kilku dobrych restauracji i gotuje rewelacyjnie ;-)

dzien dobry!

Myszka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!!

Ale nam sie nigdy nie dogodzi, jedne tyja za duzo, inne za malo!szkoda, ze ja jestem w tej pierwszej grupie...
ale ostatnio regularnie to sprawdzam i dzien, w dzien to samo - rano waze 1.5 - 2 kg mniej niz wieczorem!a wizualnie zadnej opuchlizny po sobie nie widze, wrecz przeciwnie, to rano mam nabrzmiale dlonie!

u nas tez ladny dzien! Onionek, moje okna tez prosza sie o umycie!musialas mi przypomniec:)zobaczymy jak bedzie z natchnieniem....

trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania:)

milego dnia!

Ostatnia edycja:
witam się i ja z małym dołkiem :-( co do wagi a raczej wyglądu to ja zaczynam przypominać małego mamuta :-( w niedzielę jadę na chrzciny do mojej siostrzenicy i totalnie nie mam się w co ubrać bo wszystko albo za małe albo głupio wyglądam albo za bardzo mi brzuch odstaje :-( chyba będę płakać

Myszka masz dzisiaj urodziny? To ja też się dołączam do życzeń - dużo miłości, szczęścia i bezbolesnego rozpakowania we wrześniu ;-)

Już mnie nic nie kłuje - nospa zadziałała. Ufff. W takim razie miłego dnia dziewczyny, idę wreszcie coś zrobić w domu.

Justynka - brzuch odstaje, bo nie ma na to innej rady! Na pewno coś znajdziesz w szafie! Nie płacz ;-)Ja też wyglądam jak mamut! Ale ostatnio mam to gdzieś ;-)

Ostatnia edycja:
Hejka dziewczyny!!
Babcia zabrała młodą na spacerek i mam wolne:-)(kurcze trafiła mi się teściowa że aż miło!!!:tak:) Ja dalej chodzę non stop na zamuleniu ale mam nadzieję, że się dzisiaj zmobilizuję i wyskoczę na miasto może zrobie w końcu jakieś zakupy!!
Zgagę mam już od jakiegoś czasu:wściekła/y:i najbardziej łapie właśnie wieczorem i w nocy:dry:
Myszka wszystkiego NAJJJJJ!!!!
Justyna nie becz!!! Z pewnością wyglądasz ślicznie i wszyscy będą ci zazdrościli słodkiego brzuszka!!:tak:
Dziewczyny ja tam tyje regularnie do przodu i jeżeli któraś potrzebuje pare kilo to oddam ochoczo!!:sorry:Rzeczywiście dziwne to jest, że niektóre z nas tyją na potęgę a inne stoją z wagą bądż chudną:eek: dlaczego nie może się rozłozyć po równo?????:rofl2:
Remont u nas powolutku dobiega końca i też szykuje się masa sprzątania:no: ale mnie najbardziej przeraża wnoszenie mebli i układanie ciuchów, obiecałam sobie że wyrzucę wszystko w cholerę a jak znam życie to znowu powsadzam wszystkie te swoje za małe ciuchy do szafy...:sorry:

reklama
Witam
Ja od rana nerwowa same problemy się mnożą a mi brakuje sił już.
Zmykam na hustawke poleżeć w cieniu bo słonko dziś aż prosi, aby wyjść na dwór.
Gratki udanych wizyt.
Solenizantce STO LAT...

Do góry