reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Kochane opowiem wam wieczorem o mojej wspóllokatorce:-D:-D:-D

A teraz cała w napięciu czekam na wieści z porodówki jak dotąd brat napisał, ze bratowa skacze na piłce i ma kroplówkę...ale długo to trwa...nie mogę się doczekać;-):tak:

Upał niesamowity:wściekła/y:

reklama
Witajcie dziewczyny w te upały:szok::szok::szok:

U mnie dzień jak co dzień, tylko rolety pościągane i w domu przyjemnie chłodno:-)

LILU witaj kochana, opowiadaj co w szpitalu powiedzieli:tak::tak:

Dziewczyny ze skurczami, woskujecie bikini? Zastanawiam sie czy ma to jakiś wpływ:confused::confused:

Lillu - welcome back :-)

U mnie taka parówaaaa, ze ledwo zyje - wypilam juz 3 litry wody z cytryna.. Rano walilo mi serce, jak oszalale z tego przegrzania.. Ale ogolnie to mam, jak Ty Kerna - nie puchna mi nogi i inne czesci ciala - wiec narazie, jakos ujdzie :-)

Ostatnia edycja:
Małgoś ja mam glukozę zrobić 1 lipca nie mam skierowania, ani nic tylko mam do położnej podejść to mi zbada ten cukier na czczo i po 50 glukozy.
Będę dokładnie w 29 tyg i 2 dniu, ale widać im to różnicy nie robi tak kazałaby mi przyjść prędzej.
Oj padam juz na leżaku mi niewygodnie ciągle leżeć.
Wzięłam prysznic i zrobiłam sobie herbatkę ze świeżej mięty, ale z lodem na zimno_Orzeźwienie 1 klasa.
Dobrze mieć miętę w ogrodzie... :)
Jutro jak będzie słonko napompuje sobie łózko i położę się na brzuszku co opalę nogi z tyłu i plecy.
Wszak to tylko na powietrzu brzusio będzie leżał brzucholek więc nic go ugniatać nie będzie.
Dzis juz nie mam siły pompować tego 2 osobowego giganta a T. miał wrócic jak najszybciej a znając życie to będzie 20 albo później.

Karolina słyszałam pare razy ale dzisiaj coś chyba szybko sie przenoszą na górny pułap bo mniej hałasują. Wiesz ja jak pamiętam to po zyrtecu taka otępiała byłam może lepiej loratadyne jej daj.

oj już za póżno dostała zyrtec a poza tym nie mam nic innego w domu,a do apteki musiałabym jechać autobusem bo ja niezmotoryzowana jestem,;-)

witam z Afryki:-D:-D:-D
Wiecie ja nie wiem jakim cudem, ale porównując pierwszą ciążę z tą, to ja świetnie znoszę upały:szok::szok::szok::tak::tak::tak:Wczoraj zrobiłam sobie 3 godzinny, popołudniowy spacer na miasto i jedynie to mnie bolały nogi. Ani nie puchnę, ani się nie roztapiam, nie dyszę po prostu jest mi dobrze:tak::tak::tak::-D:-D:-D Nawet nie pocę się jakos więcej:-) Bardzo jestem ciekawa od czego to moze zależeć...
A moze Hiszpańskie upały mnie po prostu już zahartowały:confused::confused::confused::-)
A co do wagi..to nie zdziwie się jak bedę meić 7 z przodu:baffled::baffled:

Malgos nie miałąś jeszcze krzywej?????????

ja tez jeszcze nie miałam badań w tym kierunku,a jutro mam 27 tydzień i wyzyte dopiero 30 czerwca(to juz bedzie prawie 30:szok:)
I CO JA MAM BIEDNA TERAZ ZROBIĆ.
I TO JEST WŁAŚNIE ŻYWY PRZYKŁAD ZE SA LEKARZE I "LEKARZE" JEDNI SIE PRZEJMUJĄ I DBAJĄ O SWOJE PACJENTKI A INNI MAJĄ WSZYSTKO KOMPLETNIE W DU....,TAK JAK MOJA GINKA Z RESZTA:angry::angry::angry:

JA JESZCZE DWA DNI TEMU SIE CIESZYŁAM ZE MI NOGI NIE PUCHĄ A DZISIAJ CO -JUZ OD RANA NABRZMIAŁE I NIC TYLKO MOCZE JE W CHŁODNEJ WODZIE I SMARUJE KREMEM NA OBRZĘKI:confused:

kurde..a ja sie zastanawiam dlaczego moj gin mnie nie wysyla na badanie pod kontem cukru;/ przeciez ja jem tyle co nie jeden facet do tego ciagle cos mam w buzi i przyznaje ze slodycze mna zawladnely..zawsze bylam pazerna na jedzenie ale w ciazy to juz przesada;D
Malgos ja tez nie mialam,bo tu w Niemczech sie chyba nie robi. W poprzedniej ciazy wyszedl mi cukier w moczu na czczo w 33 tygodniu, to musialam pic glukoze( ale to wcale nie byl wstretny ulepek, tylko taki brazowy napoj z jak z winogron), ale teraz ani slowa mi nie wspominali.

Czy ktoras mamusia z Niemiec robila lub bedzie robic krzywa cukrowa?

Ja idę gluzkozę robić w następnym tygodniu. Na pewno można bez skierowania. Moja lekarka (chodzę prywatnie), tylko mi zapisuje co mam zrobić na kartce, nie daje skierowania, bo i tak muszę wtedy robić te badania odpłatnie. Przy żadnym nie miałam z tym problemów. A robiłam m.in. markery nowotworowe. Przecież każdy ma prawo zrobić sobie jakie chce badania, jeśli chce za nie zapłacić. Mam nadzieję, ze do następnego tygodnia upały się chociaż trochę zmniejszą, bo ja na tej glukozie chyba zemdleję ;-)

Wyprasowałam stertę prania, teraz zostaje tylko spakowanie się - odwlekam to w nieskończoność, bo nie lubię i nie umiem się pakować - zawsze biorę tysiąc niepotrzebnych rzeczy a zapomnę kilku najważniejszych ;-)

Witaj lillu! Fajnie, że już wróciłaś! Trzymam kciuki za bratową :-)

reklama
malgos ja też nie miałam cukru w moczu ani razu i mimo wszystko krzywa zrobiona..nie wiem jakie ma znaczenie opóźnienie badania.
Ale jak mozesz to zadzwoń i żądaj skierowania.
W pierwszej ciąży robiłam krzywą w 28tc i wszyscy robili wielkie oczy czego tak późno:baffled:

Do góry