reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Calineczko ja bym mogła w bikini paradować mojej mamie to nie wadzi sama kosi trawę w stroju kąpielowym i się opala przy okazji.
Gorzej jak ja odwiedzi jej partner lub mój T. byłby w domku to wtedy w bikini bym nie paradowała.
Musze sobie jakieś spodenki kupić na te upały po domu, bo we wszystkim innym się smażę.
Nić mykam po tryskawki na targowisko a wpierw do psychologa.
Tak mi sie z domu wychodzić nie chce ale wizyta umówiona to wypada się pokazać.

reklama
Dorotka Wiesz naprawde musze przyznac , ze w Niemczech dbaja w szpitalach o matki z dzieckiem jest naprawde wszystko od nich co potrzbujesz, a przy wypisie ze szpitala ja w moim dostalam w prezencie czapeczke z H&M, skarpetki, i takie widerko do pampersow , ktore skreca kazdy woreczek z pampersem. Na sniadanie dostajesz liste co wybierasz biale pieczywo, wiloziarniste, bulki do tego co chcesz dzem, ser, wedline. Na obiad sa do wyboru trzy zestawy obiadowe w tym jeden wegetarianski + deser, kawa i herbata jest caly czas tez dla Twoich odwiedzajacych. Tak , wiec naprawde nie mozna narzekac

Jak cudownie! Aż się rozmarzyłam! Też chcę rodzić w takich warunkach!!!

Witam się w końcu po wizycie... no i wyszło tak że jutro idę do szpitala i nawet nie wiadomo na jak długo :-( lekarzowi nie bardzo podobał się mój cukier i powiedział że to może być nietolerancja glukozy i koniecznie trzeba to sprawdzić... na oddział kładę się więc jutro rano a tam nie będę miała dostępu do neta... do tego lekarz powiedział że szyjka jakaś taka krótka jest ale na razie zamknięta... no nic trzeba się położyć to się położę całe szczęście że nie muszę jeździć do innego miasta...
Miłego dnia życzę wszystkim
Nie dobrze Justynka! Ale się nie martw! W szpitalu ci zrobią wszystkie niezbędne badania. Będziesz spokojniejsza!
Dużo zdrowia życzę i szybko do nas wracaj!!!

Skrzacie gratuluję udanej wizyty!

Msdracula - gratulacje Pani magister, szkoda ze nie mozesz tego opic hehe...

Skrzat - Tobie tez gratulacje z powodu wizyty :-)

Trixi - Ty sobie jaj nie rob i nie nakrecaj sie na zaden szpital, normalnie az mi ciarki przechodza jak o tym czytam.

Pysia - super fajny ten spis rzeczy, ktore nalezy wziac dla siebie do szpitala a na obiad zrob moze kalafiora z ziemniaczkami, jak ja :-)

Oczywiscie pojechalam po truskawki i wrocilam cala mokra - wiec od razu prysznic i siedze w chlodku. Tak naprawde to marzy mi sie zacieniony ogrodek i ja wiszaca w hamaku :-D
A mój kicius - lezy rozciagniety na lozku przy oknie, lapy przednie i tylne wyprostowane - ma chyba z 5 metrow :-D

Beniaminka i Skrzacik gratuluje udanych wizyt

msdracula
- gratuluje pani magister

Wstretnamałpko
ja pomykam w japonkach albo w połówkach takich z odkrytymi paluchami. A w adidaskach to teraz gorąca i pewnie stąd twoje problemy. Przerzuc sie na lzejsze buciki, i poczujesz ulge;-)
Gizelko ja tez spie z poduszką dla ciężarnych, super sprawa:happy2:. Zakupiłam ja całkiem niedawno i żałuje, że nie zrobiłam tego wcześniej

85Justynka nie martw sie, przebadają Cie w szpitalu i bedziesz wiedziała co i jak. Trzymam kciuki za poprawe wyników. Wracaj do Nas szybciutko.

Pysia ja też planuje na obiadek makaron z truskawkami. Pyszota:tak::-)

Witam Was w sumie juz obiadowo. Upał ogromny, a jutro ma być jeszcze gorzej. Ja wcale z domku nie wychodze, bo po co sie bede meczyc w tym skwarze. Roletki mam zasłoniete, wiatrak włączony i troszke mi lepiej.

Powiedzcie mi kobitki, czy u Was też jest tyle komarów?
Bo jak wieczorkiem jest ciut chłodniej i można by na dworku posiedzieć, to te wstretne owady chcą człowieka zagryśc:eek::szok:

Saraa z takiego szpitala to aż sie nie chce wychodzić. Szpitalny raj!
Justynko nie denerwuj sie! Dla dzidziusia to wszystko robisz a ono jest najważniejsze. Będzie dobrze! Wracaj do nas szybko!

Naszło mnie coś na rolmopsy. Dobrze że wczoraj na zakupach sobie kupiłam to teraz moge sobie dogodzić.:-D

Kasik pełno mam komarów. Wczoraj Mąż wybił z 10 w domu a ja i tak jestem po nocy tak pogryziona że tylko Fenistil mnie ratuje. Nawet w cycka mnie ugryzły. :wściekła/y:

SKRZACIKU DZIĘKUJĘ...I GRATULUJĘ UDANEJ WIZYTY....:tak:
Justynka poleżysz troszeczkę,porobią ci wszystkie badania i przynajmniej będziesz wiedziała co jest grane-to dla dobra maleństwa i także ciebie....Główka do góry kochana będzie dobrze....

Onionek he he normalnie to pewnie bym dzisiaj kaca leczyła :-D
Kasik dziękuję :-)
Calineczka i u mnie też ukrop straszny, nawet na dwór nie wyłaże bo masakra jest :szok:

To pytanie powinnam chyba zadać na wyprawkowym, ile potrzeba pieluch 1 ? wystarczy małe opakowanie czy jakaś jumbo paka?

Witam Wszystkie mamusie:*

U mnie jakos sie kreci..nie mam kiedy poczytac was bo ciagle cos do zrobienia w domu. Ostatnio skosilam trawke i chyba przesadzilam bo pol dnia sily nie mialam..upal taki ze wczoraj pomoczylam nozki w jeziorze..woda zimna ale o dziwo nie mam dzisiaj kataru:)

Wczoraj kupilam 3kg truskawek i tyle zjadlam ze smietana ze ledwo sie ruszalam:)

Moj nowy piesek (ten przygarniety) juz sie zaklimatyzowal u nas i nie ma mowy zeby sobie poszedl:) niestety nie lubi kotow przez co moje siersciuszki chowaja sie po ogrodzie i tam musze im nosic jedzonko heh..

synek moj kochany ma takie upodobania ze w ciagu dnia malo sie odzywa a dzisiaj ok 4 rano zaczal urzadzac sobie balety w moim brzuchu:D i tak do 7 az wstalam do pracy.

Widzialam ze mcdracula sie obronilas:) GRATULUJE:) i przyznaj ze nie jest tak zle na obronie..ja swoja wspominam bardzo dobrze i byl to najlatwiejszy egzamin podczas calych 5 lat:)

Msdracula 1 paka wystarczy bo nie wiesz czy pupa akurat na ten rodzaj pamperów nie będzie uczulona.
Gizela kobietko kochana ty mi nie masz za co dziękować. Nic nie zrobiłam żeby mi dziękować.

reklama
Dziewczyny ja wlasnie z miasta wrocilam i jest MASAKRA. Mokra ze od razu wszystko do pralki wrzucilam. Chcialam sobie jakis ciuch kupic na te upaly spodenki sa fajne w pepco ale niestety rozmiar xl zatrzymal mi sie na biodrach, a wiekszych nie ma ;) Trudno teraz cos dostac w normalnych sklepach na ten moj wielki zadek!!! Jakas zwiewna kiecka by sie przydala no i portki krotkie bo jak w kiecce za duzo pochodze to mi sie z tego ciepla uda zaczynaja obcierac! Co za koszmar!!!!Zostaja chyba tylko lumpeksy a na nie zdecydowanie za duzy upal, takze siedze w domu w samych gaciach i zimna wode popijam...
uffff jak goraco!!!!

Do góry