reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

oj Tosia!mam nadzieje, ze jednak jedzenia do piatku Ci starczy i nie bedziesz glodowac?;)jakby co, zajrzyj do lodowki tesciow!niech sie na cos przydadza;)

Akderk - usmialam sie przez Ciebie, bo zamiast wysypac przeczytalam wyspac!i nie wiedzialam o co chodzi?wyspac sie do 15 wrzesnia?nakaz od lekarza?a swoja droga moze to nie glupie?pozniej ze spaniem bedzie ciezko!

Pysia - nie wariuj z tymi oknami!jak Cie nozki bola, to lez!!!!!przez okna w piwnicy i tak nikt nie wyglada;)

Justyna - nie przejmuj sie , dopoki nie skonsultujesz tego z lekarzem?

a wlasnie gdzie jest Karolina?ona tez martwila sie wynikami?
nie ma mowy.. :-) z tony jedzenia w lodówce mam jeszcze pół tony... musze wolniej zacząć tyć :-)
jak tak Was poczytałam to te kwasy DHA to chyba zakupię... to jeszcze powiedzcie czy jak jem feminatalN i tam jest kwas foliowy to z niego zrezygnować i kupić jakieś witaminki bez?

reklama
RBC 3,03 (norma 4-5,5) poprzednio miałam3,21
HGB 10,0 (norma 12-16)
HTC 27,6 (norma 37-47)ostatnio było 28,3

ciągle spada mimo że biorę żelazo (sorbifer durules)

cukier mam 169 a jest napisane że norma jest <140 :-(
No faktycznie cos masz z przyswajaniem zelaza, musisz zaczac jesc wolowinke z wit.C zeby zwiekszyc przyswajalnosc.
hejka
mam mega katar,bol gardla,bol kosci i temperature
na dodatek cukier w tej goraczce skacze jak szalony
mowie Wam masakra
tzrymajcie kciuki zeby mi przeszlo szybko bo oszaleje

milego wieczoru kochane
Kuruj sie kochana, bo goraczka w lecie to nic milego
Cześć Dziewczynki!
Na początku, bo zapomnę:
Kim ona jest,żeby mnie tak sponiewierać i doprowadzić do łez???!!! A gdyby trafiła na kogoś,kto się czuje gorzej niż ja w ciąży i po prostu nerwy,do których doprowadziła zafundowały mi wizytę na porodówce?!!! Przecież bym chyba F***CY nie darowała!!!
Wiesz normalnie trafia mnie jak slysze jak traktuja ludzi w przychodniach , powinnas ja niezle opisac w jakiejs lokalnej gazecie moze dalo by jej to troche do myslenia.

Tosia glowa do gory. Znam ten bol wyjazdow meza. Jedynie co to my mieszkamy zupelnie sami. Zarowno do tesciow, jak i rodzicow mam okolo 600 km. Dobrze, ze chociaz pracuje, to mi szybciej mija.
Dorotka wracaj szybciutko do zdrowia
Angelus normalnie mnie nie wierze w to co czytam. Jak tak mozna potraktowac pacjentow?? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Juz sie nie denerwuj, dobrze ze chociaz laskawie wystawila zaswiadczenie. Mam nadzieje, ze jutro trafisz na milego lekarza.
Ja dopiero od godziny jestem w domu. Zjadlam zupke owocowa a teraz zastanawiam sie nad lodem:zawstydzona/y: Kusi mnie bardzo, tym bardziej, ze jest tak goraco.
Milego wieczoru. Ja zmykam troszke poleniuchowac, a potem chce jeszcze pocwiczyc;-)

Dorotko wracaj szybciutko do zdrowia.
Angeluś kurcze ja nie wiem co bym zrobiła pewnie z moją fobia społeczną grzecznie bym podziękowała i wyszła a w duchu bym ją przeklinała.
Baba wygięta jakaś na maxa.
Jakby z łaski tam siedziała.
Nosz kurde felek.
To tak jak ja raz chciałam iść do gina z twardnieniami brzucha.
W mojej przychodni już nieczynne było pozatym kolejki nieziemskie czeka się tygodniami postanowiłam pójść do gin co prowadziła moje poprzednie ciąże a ona jak tylko usłyszała,że teraz należę do kogoś innego odpyskowała proszę iść do swojego ginekologa ja pani nie przyjmę.
Co za tupet.
Mam prawo wybrać lekarza i go zmienić a ona mi ze złością wybrałaś innego to czego tu szuka.
7 i 5 lat temu była jedna z 2 ginekologów u nas koleżanka mi ją poleciła a teraz mamy Centrum Zdrowia Kobiety i ginów do koloru do wyboru więc wybrałam innego i tą chyba zazdrość zżera albo co.
Łatwo się mówi proszę iść do swojego ginekologa jak mój gin dojeżdża z Gdańska i u nas przyjmuje tylko we wtorki a to był czwartek wiec i tak musiałabym czekać.
Aż się we mnie zagotowało.
Następnego dnia poszłam do swojej przychodni i zostałam wciśnięta miedzy pacjentki akurat dyżurującego ginekologa, który zbadał i zapisał nospę beż żadnego ale.
Nic ja zmykam raz dwa napalic w piecu na ciepłą wodę a potem się zrelaksuje w wannie i położę do łózka bo usiedzieć już nie mogę tak mnie plecy bolą.Poleżałam dwie godzinki z nogami w górze to mnie wszystko bolało myślę se usiadę troche a po 20 minutach nie mogę wysiedziec buuuuu.
Tak źle tak niedobrze...
Miłej nocki brzuchatki.

Jutro rano mam wizytę a później rozmowę w sprawie mieszkania bardzo proszę trzymajcie za mnie magiczne kciukasy bo bardzo się przydadzą...

znalazłam plusa z wyjazdu M... bedę jeść, ale tylko dopóki będę miała coś w lodówce.. potem przestanę..a co??!!! więc może przytyję tylko dużo zamiast mega dużo :-D
a i dziewczynki czytałam, ze kwasy DHA sa polecane w ciąży, szczególnie w ostatnim trymestrze.. kwas ten ponoć wpływa na rozwój mózgu maleństwa... wiecie cos na ten temat??? kupić??? oczywiście dopiero w sobotę :-D
mi moja ginka też poleciła feminatal bo jest dobrze podobno tolerowany i powiedziała, że jak chcę to mogę kupić z ten z DHA bo, że ma wpływ ten kwas na mózg. Ale potem dodała że neistety do tej pory nie jest to udowodnione i 50 na 50. Albo chwyt reklamowy, albo faktycznie cos pomaga:-) czyli decyzja należy do Ciebie:tak:

RBC 3,03 (norma 4-5,5) poprzednio miałam3,21
HGB 10,0 (norma 12-16)
HTC 27,6 (norma 37-47)ostatnio było 28,3

ciągle spada mimo że biorę żelazo (sorbifer durules)

cukier mam 169 a jest napisane że norma jest <140 :-(
oj no cukier wysoki...a ile piłaś?? 50g czy 75??

hejka
nawet nie czytam co dzis naskrobalyscie wiec z gory przepraszam ze nie odpisuje

mam mega katar,bol gardla,bol kosci i temperature
na dodatek cukier w tej goraczce skacze jak szalony
mowie Wam masakra
tzrymajcie kciuki zeby mi przeszlo szybko bo oszaleje

milego wieczoru kochane
uuu zdrówka biedaku!! W takie upały katar:szok:

a ja umieram.........serio dziś będę mieć nockę fatalną....ani na kompie nie posiedzę bo skupic sięnie mogę. Byłam znowu u dentysty, bo zaczął mnie rwać od nowa ten ząb i tak go tam wyćwiczyła, że boli mnie pół szczęki, pół głowy i nawet plecy:sorry2: O zgrozo jak ja to przetrzymam.....:-(
No ale przynajmniej mi zęba uratuje....

Hejka

Dzis taki dziwny dzien ,moj mezus zostal w domu wiec fajnie:0i jeszcze jak mnie do poludnia nie bylo to wysprzatal mieszkanie lacznie z generalnym wyszorowaniem kuchenki,piekarnika,i myciem podlog:)zeby mnie odciazyc-slodziak.

A z mniej przyjemnych to od mojej mega alergii mam caly nos w opryszczce-wygladam jak klown....i moj zab (ktory byl juz prawie zatruty),jakis czas temu plaba z lekarstwem mi wypadla,i nie byl by tak zle tyle ze mi pekl wczoraj na pol i dziaslo mi spuchlo,poszlam dzis do dentystki a ona ze nie moze mi wyrwac (bo moglabym skurczy dostac) ,to nazywca mi ten kawalek co sie ruszlal wyrwala,reszte tymczasowo zakleila...brrr

gratuluje chlopakow

co do ilosci dzieci to tez uwazam ze to osobista sprawa zalezy jak kto czuje i jakie ma warunki.Nam chyba dwujeczka wystarczy ale nie wiem czy jeszcze kiedys nas nie wezmie.

Aborcjii nie zozumie nigdy ,ale tak pysiu jak pisalas ,ile ludzi tyle pogladow...przykre bo to przeciez zycie dziecka.

Udusze ta ktora zrobila mi smaka na koktail truskawkowy:)

Trzymajcie sie milego wieczora

mi moja ginka też poleciła feminatal bo jest dobrze podobno tolerowany i powiedziała, że jak chcę to mogę kupić z ten z DHA bo, że ma wpływ ten kwas na mózg. Ale potem dodała że neistety do tej pory nie jest to udowodnione i 50 na 50. Albo chwyt reklamowy, albo faktycznie cos pomaga:-) czyli decyzja należy do Ciebie:tak:

oj no cukier wysoki...a ile piłaś?? 50g czy 75??

uuu zdrówka biedaku!! W takie upały katar:szok:

a ja umieram.........serio dziś będę mieć nockę fatalną....ani na kompie nie posiedzę bo skupic sięnie mogę. Byłam znowu u dentysty, bo zaczął mnie rwać od nowa ten ząb i tak go tam wyćwiczyła, że boli mnie pół szczęki, pół głowy i nawet plecy:sorry2: O zgrozo jak ja to przetrzymam.....:-(
No ale przynajmniej mi zęba uratuje....
o jej Słoneczko a ja tak mocno czarowałam coby nie bolał :-( to ja jeszcze jakies gusła odprawię...
Dorotko Ty tez się trzymaj.. współczuje
ja dziś jak pojadłam tych czereśni to nie dość, ze najpierw się wkurzyłam, ze bez smaku to później jakiegoś skrętu kiszek dostałam.. ale był ból... ale minął na całe szczęście
85justyna kciuki mocno zaciśnięte

reklama
Justyna , trzymamy mocno kciuki zacisniete!i dobrze, ze masz wizyte wczesnie, to szybka jakos decyzja w sprawie Twoich wynikow zapadnie i sie nie bedziesz denerwowala!ale kiedys czytalam, ze anemia w ciazy nie zawsze jest spowodowana niedoborem zelaza i lekarz powinien zrobic szczegolowe badania na poziom zelaza, zeby wykluczyc inne przyczyny!ale pociesze Cie, ze to bylo na forum dziewczyn z anemia i wiekszosc z nich miala wyniki hemoglobiny ponizej 10 i to sporo!wiec u Ciebie to tez jeszcze nie jest tak zle, tylko lekarz musi nad tym zapanowac!i nie denerwuj sie, tylko wyspij:)

Angelus!!!pisz skarge, Tobie to juz ani nie pomoze, ani nie zaszkodzi, ale moze innym sie przyda!i powodzenia jutro

Dorotka!nie daj sie chorobie!ale tak sobie mysle, ze ze wzgledu na rodzaj pracy jestes szczegolnie narazona bidulko!

Wszystkie zebatki!bardzo mi Was szkoda i trzymam kciuki, zeby bylo lepiej!

a ja sie zegnam, prawdopodobnie na 3 dni, bo od jutra zaczynam prace i pewnie nie bede miala czasu tu zajrzec, a na pewno nadrabiac;)
wiec na zapas, zycze Wam udanych wizyt i mile spedzonego czasu!i zadnych zlych wiadomosci prosze!!!!!!

Do góry