reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

a i dziewczynki czytałam, ze kwasy DHA sa polecane w ciąży, szczególnie w ostatnim trymestrze.. kwas ten ponoć wpływa na rozwój mózgu maleństwa... wiecie cos na ten temat??? kupić??? oczywiście dopiero w sobotę :-D
ja w ostatnim trymestrze I ciąży brałam PRENATAL DHA i teraz też kupiłam i będę brać. on kosztuje ok 30 zł za 30 tabletek

Ritka, no to będziesz miała parkę - super ;-)

Co do dzisiejszego tematu ilości dzieci to my nie planujemy. Ile Bóg da :-)
Mówicie, że 3-4 dzieci jest dziś traktowane jako patologia. Ja mam wrażenie, że nas przez to że będziemy mieli drugie już traktują jak nienormalnych... Co raz słyszę, że po co było kończyc 2 kierunki studiów żeby teraz siedzieć w domu i zmieniać pieluchy... Ale ja mam to gdzieś, ważne, że jestesmy szczęśliwi ;-) ;-)

reklama
Akderk- to masz termin dokładnie taki jak ja.
Wiadomo ruchy maluszka rekompensują co nie co, ale czasem mam dość i już bym chciała mieć 9 m-cy za sobą.
Żeby ta ciąża była taka lajtowa jak 2 poprzednie to mogłabym w niej trwać i 36 miesięcy, ale ta zupełnie inna, bardziej dokuczliwa no ale cierp ciało jak się ciąży chciało :-D

odebrałam dzisiaj wyniki i chyba zanosi się na to że dołącze do słodkich mamusiek :-( mam jednak nadzieję że tak się nie stanie do tego mofrologia do bani...

oj Tosia!mam nadzieje, ze jednak jedzenia do piatku Ci starczy i nie bedziesz glodowac?;)jakby co, zajrzyj do lodowki tesciow!niech sie na cos przydadza;)

Akderk - usmialam sie przez Ciebie, bo zamiast wysypac przeczytalam wyspac!i nie wiedzialam o co chodzi?wyspac sie do 15 wrzesnia?nakaz od lekarza?a swoja droga moze to nie glupie?pozniej ze spaniem bedzie ciezko!

Pysia - nie wariuj z tymi oknami!jak Cie nozki bola, to lez!!!!!przez okna w piwnicy i tak nikt nie wyglada;)

Justyna - nie przejmuj sie , dopoki nie skonsultujesz tego z lekarzem?

a wlasnie gdzie jest Karolina?ona tez martwila sie wynikami?

Powoli zbieram sie na wizyte. Ale ciężko w tą pogode wszystko wokół siebie zrobić. Przed chwilą jak sie ubrałam oblały mnie siódme poty, leje sie ze mnie jak z kranu przez tą duchote. W aucie to sobie przeciąg zrobie.
Odezwe sie po wizycie.
Witaj Akderk!

znalazłam plusa z wyjazdu M... bedę jeść, ale tylko dopóki będę miała coś w lodówce.. potem przestanę..a co??!!! więc może przytyję tylko dużo zamiast mega dużo :-D
a i dziewczynki czytałam, ze kwasy DHA sa polecane w ciąży, szczególnie w ostatnim trymestrze.. kwas ten ponoć wpływa na rozwój mózgu maleństwa... wiecie cos na ten temat??? kupić??? oczywiście dopiero w sobotę :-D
Moja ginekolog polecila mi brac Feminatal z DHA, wlasnie mi sie skonczyl a kosztuje ok 55 pln :szok: wiec narazie biore zwykly feminatal - bo taki mialam jeszcze w szafce ;-)
Jestem wykonczona ta duchota, moj kot tak samo.. juz sam nie wie, gdzie ma sie polozyc. Do tego ma gorace uszy i juz myslalam, ze to moze goraczka, ale chyba na maxa sie przegrzal w ta pogode biedaczyna.

Załączniki

• 1..jpg
    1..jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 21
Moja ginekolog polecila mi brac Feminatal z DHA, wlasnie mi sie skonczyl a kosztuje ok 55 pln :szok: wiec narazie biore zwykly feminatal - bo taki mialam jeszcze w szafce ;-)
Jestem wykonczona ta duchota, moj kot tak samo.. juz sam nie wie, gdzie ma sie polozyc. Do tego ma gorace uszy i juz myslalam, ze to moze goraczka, ale chyba na maxa sie przegrzal w ta pogode biedaczyna.

Ja też biorę feminatal z DHA tylko mój lekarz kazał mi brać go od 2 trymestru...

A kotek jest super ale szkoda że tak się męczy w upał

W ubieglym roku podczas upałów obkładalismy go wilgotnym recznikiem ..

i jeszcze a propos witamin.. ja biore feminatal, ktory zawiera 800 µg kwasu foliowego i zelazo ( tardyferon ) z kwasem foliowym 0,35 mg w jednej tabletce... Czy mozna w ogole przedawkowac kwas? Orientuje sie ktoras?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry