reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Onionku dziekuje za odpowiedź. A filmik extra:-D. Mąż próbował go parodiować to tak śmiesznie dupką ruszał że szok.

Korba współczuje cierpienia. Ale jak ci sie chce jeździć do Komornik to moge ci wysłać nr telefonu do mojej dentystki. Super babka.

Gaja to fajnie masz w mieszkanku ja mam tak ułożone że jak słońce wejdzie na balkon to można na betonie jajka smażyć tak praży.
Ja sobie dogadzam piklami teściowej. Ale Mężusiowi już zapowiedziałam że jak będzie jutro na rynku fasolka w ludzkiej cenie to ma mi kupić. Jeszcze chłodnik za mną chodzi ale to może pojutrze zrobie. Kurcze ale ja mam smaczki ciążowe:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Korba ja ci powiem,że leżałam tydzień na ginekologii III i byłam bardzo zadowolona:tak:-też chciałam tam rodzić bo tam też były mamusie z maleństwami:tak: i opieka ok...a piętro wyżej ponoć jeszcze lepsza...,ale ja juz nie chcę rodzić w poznaniu,mam szansę rodzić u siebie...no moja lekarka mi powiedziała,ze na 100% CC ok.15-20sierpnia,ale zobaczymy...czas pokaże....Ale coś czuje ,ze będę rodzić w Zielonej -Górze,bo tam jest specjalny oddział dla noworodków jak w Poznaniu:)

ja z ginekologii III mam pozyczony glukometr :D I babka hmm w sumie mila ale jakos niee jednak bede rodzila na raszei prawdopodobnie podobno pierwsza mysl bajlepsza a ja od poczatku tam chcialam.

Korba ja ci powiem,że leżałam tydzień na ginekologii III i byłam bardzo zadowolona:tak:-też chciałam tam rodzić bo tam też były mamusie z maleństwami:tak: i opieka ok...a piętro wyżej ponoć jeszcze lepsza...,ale ja juz nie chcę rodzić w poznaniu,mam szansę rodzić u siebie...no moja lekarka mi powiedziała,ze na 100% CC ok.15-20sierpnia,ale zobaczymy...czas pokaże....Ale coś czuje ,ze będę rodzić w Zielonej -Górze,bo tam jest specjalny oddział dla noworodków jak w Poznaniu:)
Gizela ja bedziesz rodzić w Zielonej to Cie odwiedze bo do szpitala mam może 2minutki na piechote :)))) a sama chce rodzić w Sulechowie :)

Korba masakra co za baba- dobrze ze Twój mąż sie sprawdza bo mój to niby figo fago a w rzeczywistości to taka dupa z niego :))

ojka Korba!szczerze wspolczuje!ja mam kiepskiej jakosci zabki, wiec dentystow odwiedzam od zawsze i w duzych ilosciach!i nie wyobazam sobie trucia bez znieczulenia, przeciez to strasznie boli!i dziwne jakies - spotkalam sie z opinia, ze nasz bol i nerwy moga wiecej szkody wyrzadzic malenstwu, niz znieczulenie, zwlaszcza w drugim trymestrze!zreszta, Dorotka chyba kiedys juz cos o znieczuleniach wspominala!nastepnym razem gdy zobaczysz dentystke - sadystke uciekaj gdzie pieprz rosnie:)

Beniaminko - nie ma mowy o zadnej transfuzji, chyba ze mnie jako noworodka w szpitalu podmienili;)a poza tym to M negatywne (cokolwiek to jest) wg. mnie wytworzylo sie w ciazy!pozostaje mi miec nadzieje, ze jednak lekarze, nawet irlandzcy, wiedza co robia!ale oczywiscie siatka szpiegowska, do rozpoznania tematu w Polsce juz puszczona:)
i fajnie, ze bronisz sluzby zdrowia!zgadzam sie z Toba, ze roznie jest w roznych miejscach!moja Mama, urzedniczka od lat, tez walczy ze streotypami!tylko szkoda, ze dziewczyny nie maja szczescia trafiac w takie lepsze miejsca:)

i chcialam odpowiedziec jeszcze mnostwu z Was, ale juz nie pamietam.....ktoras kiedys wstawila taki fajny tekst, ze dziecko potrzebuje Mamy czulej a nie inteligentnej....,moze nie do konca sie z tym zgadzam, ale stan mojej pamieci i koncentracji teraz temu odpowiada...;)wiec zycze Wam wszystkim i kazdej z osobna, spokojnej nocy i kolorowych snow:))))

Dobry Wieczór Kochaniutkie!
Musiałam przeczytać chyba z 6 stron,żeby wiedzieć co się dzieje,ale przyznam szczerze,że nie mam już siły pisać. Też miałam dzisiaj mega męczący dzień,a jutrzejszy wcale nie zapowiada się lepiej:-(. Padam na pyszczek, a jeszcze muszę wyjść z psiulą na malutki spacerek. Nogi mi chyba odpadną...
Odezwę się jutro. Teraz życzę wszystkim Mamusiom spokojnej nocy...

Hej:) jestem wieczornie i melduje ze po wizycie nawet zadowowlona jestem, bo wyniki krwi, moczu i poziom na glukozę koncertowe!! No a z wiadomosci o dzidzi...no coz, wiem jedynie ze ma bijace serduszko , wierci sie, ruchy są, ułozyło sie juz główka na dół i raczej nie bedzie sie juz odwracac...i tyle...!! Lekarz był jakis cały w dasach, usg zrobił na odczepnego, wiec nie wiem nawet ile dzidzia wazy lub mierzy, a o sprawdzeniu płci to sobie moge pomarzyć :( wiem , wiem jego cicha sugestią było; " przyjdz kobieto prywatnie".... no i chyba tak zrobie...przynajmniej bede wiedziala cos wiecej o maluszku. nie pozostaje mi nic innego jak tylko zadzwonic do gabinetu, a moze do innego pójde prywatnie, co jak myslicie?? pozdrawiam i lece do spania bo po poludniu bylam jeszcze w pracy, wiec padam z nog. Dobrej nocki:)

reklama
Ale jestem skonana! Nie dość, że niewyspana, to jeszcze upał, wizyta w pracy, sprzątanie swoich rzeczy i pakowanie do pudeł - cały czas w zgiętej pozycji, potem obiad u teściowej i przed chwilą powrót. Padam na twarz. Zaraz idę się wymoczyć i spać.

A jak pomyśle, że przed nami cały czas upały, to nie wiem... chyba będę ograniczać wychodzenie z domu, bo zeświruję.

Do góry