reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam na wieczór z bolącym zębem:hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm:
Mało mi jak widać.....
I co ja teraz pocznę. Byłam dzis u dentystki to mi walnęła terminem na 5 lipiec:eek: Założyła tylko na szybko lekarstwo ale ząb dalej boli..i mam wrażenie, że to jednak nie ten ząb..
Dorotka umiesz leczyć przez neta:confused::confused::confused: Na dodatek mam takiego stracha przed dentystą chyba w spadku po moim ojcu, że wolę rodzic pewnie:sorry2: No i ta jest super deikatna i milutka....Ale jak ja wytrzymam miesiąc??
Angelus a chodzisz prywatnie do ginka?? Bo ja mam co wizytę usg:tak: Szkoda, no ale musisz uzbroic siew cierpliwość nie ma rady:dry: Trzymam kciuki za rozmowę:tak:
No to idę sobie oglądnę majewskiego, moze troszkę zapomnę o tym bólu...

hejka przez neta nie umiem leczyc
jaby co zapraszam do mnie:)
ale ciesze sie ze juz dzis lepiej,nie mialam sily juz wczoraj wchodzic na bb wiec pisze dzis

haha widze ze i tak nikt nie zauwazył ze mnie nie ma i ze sie pojawilam..no cóz pozostaje mi tylko se poczytywac was i tyle...bo jak do tej pory, to mam wrazenie ze pisze sama z soba...Widocznie tak strasznie nudno pisze...I sama za siebie trzymac kciuki bede za wizyte i wogóle..hahaha ale sie pozaliłam...i tez chyba sama do siebie.
Spokojnej nocy wrzesniówki...

Magi oj ja bylam wczoraj u diabetologa i tez niewiele kto zauwazyl
ja wychodze z zalozenia ze jesli juz ktokolwiek odpisze to nie ma sensu pisac drugi raz to samo
a tak wogole to widac ze niektorych z nas nie ma ale jak po kilku dniach sie odzywają to oki

Dzień dobry Mamusie :-)
Alcia, Korba powodzenia na wizytach i wszystkim Dziewczynom, które dzisiaj odwiedzają specjalistów ! :-)
Dorotka1 super, że wizyta u diabetologa poszła gładko, i wymogi tez chyba nie takie horrible? Że też statystycznie musiało dorwać na cukrzycę obie forumowe Dorotki , hihi ;-)

nie jest zle,ciesz sie ze nie polozylam sie do tego szpitala tylko tak szybko to zalatwilam
a do diety juz sie przyzwyczailam

Witam po baaaardzo dlugim weekendzie :) U nas upal niemilosierny mimo ze unikam bezposredniego slonca to i tak daje mi sie on we znaki.W niedziele dostalam bolow brzucha polaczonych ze skurczami wyladowalam w szpitalu ,ale wszystko okazalo sie byc ok.Macica cwiczy jakies tam skurcze i mam wiecej lerzec i odpoczywac.w ciagu ostatnich 2 tygodni brzuch mi urosl do nieziemskich rozmiarow :szok: stal sie wielki ,ciezki i "nieporeczny" az strach pomyslec co bedzie za 2ipol miesiaca ;) Nie wiem czy uda mi sie nadrobic zaleglosci w czytaniu ,ale od tej chwili postaram sie byc znowu na biezaco. Milego dnia !!!

oj uwazaj na siebie

oj na bóle pleców i kręgosłupa to i ja mogę ponarzekać :-( czasami to nawet nie wiem co mam ze sobą zrobić tak boli... ale pocieszam się że to tylko 3 miesiące zostały do końca :-)

Swoją drogą zastanawiam się która z nas się pierwsza rozpakuje... niektóre z nas mogą mieć swoje maleństwa w połowie sierpnia a to już tuż tuż

napewno blizniakowe mamy lub przez cc
a tak poza tym to ja planuje kolo polowy sierpnia bo musze core do przedszkola odprowadzic:)

no ja też was kochane czytam i nie piszcie ze piszecie same do siebie

tez Ciebie czytam magi

hej dziewczynki u nas wietrzyscie sie zrobilo... sluchajcie powiedzcie mi czy wy tez macie takie pojedyncze uklucia tam na dole... bo nie wiem czy to skurcze i czy powinnam zglosic mojej gin?

pozdrawiam i trzymam kciuki za wizyty

mysle ze to ucisk na nerw,mnie tez tak boli czasami

hejka
mam przyplyw energii normalnie
robie dzemy z truskawek
do pozniej

reklama
Korba nic tak nie poprawia nastroju jak zakupy :)
Do Pepco wejdź koniecznie napewno coś upatrzysz dla siebie lub maluszka.
Ja bym też poszła, ale drałować 25 minut w jedną stronę.Jakoś chyba mi się nie chce a auta brak niestety ehhh
Właśnie zjadłam zupę węgierską gulaszową.
1 raz jadłam T. zrobił.U niego w pracy czasem taką robią jako zupe dnia,a że znalazł przepis w książce kucharskiej to postanowił zrobić.
Wyszła mu znakomicie.
Na deserek mamy ten sernik na zimno, czekam tylko,aż galaretka do końca się zrobi taka jak trzeba i będę wszamać.
Idę wieszać pranko co kalorie z obiadu zrzucę...

Przeczytałam Wasze posty i mi głupio.
Wy już macie prawie całe wyprawki a u mnie pełna lista niezrealizowanych zakupów + remont pokoju, który planuję na lipiec lub sierpień. Trzeba się będzie jednak pospieszyć. Biorąc pod uwagę, że ze względu na brak kasy nie kupię wszystkiego w jednym miesiącu.

Korba - współczuję dzisiejszych potyczek ze wstrętnymi babami!
Kasias88 - gratulacje! Ja miałam ślub cywilny i kościelny (a między nimi 2 lata przerwy) i oba wspominam wyjątkowo. Fajnie jest być żoną ;-)

O PEPCO słyszałam, u nas nie ma tych sklepów. A szkoda.

Dzisiaj mi pani w autobusie (taka sporo po 50tce) ustąpiła miejsca :szok: A koleżanki w pracy powiedziały, że schudłam, tylko brzuch mi urósł. Więc jak przyszłam do domu to od razu zeżarłam kilka cukierków (przepraszam cukrzycówki).

Dziewczyny - nam faktycznie zostało już niewiele do porodu, trochę mnie to przeraża ("trochę" - delikatnie powiedziane). Z drugiej strony nie mogę się doczekać. Chociaż mój B. mówi do brzucha, żeby córa siedziała tam ile może, bo ją mamusia sprzeda (śniło mi się, że sprzedałam, ale potem odzyskałam dziecko).

hej!hej!
ja po wizycie, jesli tak to mozna nazwac!zmierzyli mi cisnienie, sprawdzili mocz paseczkiem, poczekalam pol godziny, sprawdzili jak serduszko bije i doszli do problemu glownego!moja grupa krwi!na poprzedniej wizycie pobierali mi krew do badania i teraz sie okazalo , ze przy okresleniu grupy wyszlo , ze nie ma przeciwcial ale M ujemne (po ang. M negative tak doslownie mi powiedzieli)pani doktor powiedziala ,ze pierwszy raz cos takiego widzi i tylko pytala czy nie mialam przetaczanej krwi (nie mialam). telefonicznie skonsultowala sie z hematologiem, ktory wydaje mie sie , tez nie wiedzial o co chodzi!a ja juz przerazona, bo slysze jak rozmawiaja kto pracuje w banku krwi itp.w koncu wyprosili mnie na korytarz i kazali czekac, bo ktos mial zadzwonic z odpowiedzia!zawolali mnie po 10 min. i powiedzieli, ze wszystko ok, tzn. to jest dziwne bo takie m negatywne moze powstac jesli mialabym przetoczona w przeszlosci grupe krwi niezgodna z moja, wiec nie wiadomo skad to sie u mnie wzielo, ale stwierdzili, ze nie ma to zadnego wplywu na mnie ani na ciaze!
i ja juz nic nie wiem!w 12 tyg. robilam grupe krwi w POlsce i nic tam nie bylo!na wynikach z laboratorium, sama je dzisiaj widzialam, bylo napisane, ze M negative, jesli w ciazy podjac dalsze dzialania!zaczelam szukac w necie i wyczytalam, ze przy konflikcie krwi pierwsze wytwarzaja sie przeciwciala M, ktore nie przenikaja przez lozysko, ale po 1,5 miesiaca moga powstac te przenikajace!!!chyba zwariuje!probuje sie dodzwonic do mojej prywatnej pani ginekolog, ale caly czas poczta mi sie wlacza!

ale WAm opisalam szczegolowo!przepraszam, nie jestescie lekarzami!ale czasami ktoras przez przypadek moze wiedziec cos wiecej!

Korba, takze nie tylko w Polsce opieka zdrowotna na najwyzszym poziomie;(

mam nadzieje, ze reszta wizyt lepiej:)))

O matko, Dagna ale masz sny:szok::-D
Gaju dzięki za info, bo już się przestraszyłam że znów czegoś nie wiem, nie doczytałam itp:rofl2:.
Wiecie co, dostanę zaraz kur***cy z tymi fachowcami. Jeszcze raz mi zaleją podłogę i będę musiała kłaść od nowa!
Dzięki za komplemencik na temat pracek, niestety ostatnio nie mam na nic czasu a wymyśliłam sobie że zrobię małej śpiworek na drutach:-)

I znów zalali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kurcze tak sobie pomyślałam ile jeszcze czasu będę w dwupaku i wyszło mi że mogę urodzić już na początku września a może nawet i w sieprniu:szok:

No i właśnie to by troszeczkę pokrzyżowało moje plany... ostatnio dostaliśmy zaproszenie na ślub i wesele do siostry ciotecznej mojego męża i nie wiem czy mamy jechać bo to jest jakieś 250 km stąd (tam gdzie mieszkają mio teściowie) a termin tego ślubu jest na 14-tego sierpnia...

Dziewczyny co byście zrobiły na moim miejscu (musimy potwierdzić przybycie do końca czerwca) jechać czy nie jechać??

Mam nadzieje ,ze zarowno u Ciebie jak i u mnie bedzie ok. Dziewczyny mam pytanie do tych ktore mierza cukier - sluchajcie na jaki "stopien" macie ustawiona ta "strzykawke" bo ja zrobilam sobie pierwszy pomiar i myslalam ,ze ta igla mi do paznokcia sie przebije i zaniepokojona poszukalam w necie czy to zawsze tak boli i powinno byc i tam wyczytalam ,ze stopien 5 na ktorym mialam ustawione jest dla skory grubej i zrogowacialej, a dla delikatnej i cienkiej 1 lub 2 dla normalnej 3. Napewno wiem ,ze 4 ani 5 nie dla mnie ale nie wiem czy jak ustawie na 1 to czy napewno przebije mi sie na tyle by krew leciala. Jak myslicie? A swoja droga zastanawiam sie czy ta babka zlosliwie m tej 5 nie ustawila bo jeszcze tlumaczac mi jak sie obslugiwac zmieniala poziom przy mnie nie mowiac wogole do czego to sluzy ;/ No nic powoli wybywam do dentysty, poprosze o kciuki bym nie uciekla albo nie pogryzla dentystki :)

Alcia - nie znam się, nie pomogę niestety!

Myszka - pogoń ich! ;-)pokaż jak kobiecie ciężarnej buzują hormony!

Justynka - sama nie wiem. Trudno teraz decydować, bo przecież nie wiesz jak będziesz się czuła. I nie wiem jak bardzo Ci zależy. Na ślub przyjaciółki, kogoś bardzo bliskiego chyba chciałabym pojechać i potwierdziłabym zaproszenie. Jakby mi bardzo nie zależało, to chyba bym odmówiła. Daleko dosyć. Ale ja może panikara jestem.

Dziewczyny mam pytanie. Jaką pościel kupujecie/kupiłyście dla dziecka? Chodzi mi o wymiar kołdry. Bo ja dostałam kołdrę od teściowej, ale ona jest 135x100 i chociaż jestem laikiem wydaje mi się, że chyba trochę za duża dla takiego malucha... Lepiej kupić mniejszą i tą zostawić na zaś, czy dokupić komplet poszewek na kołdrę takich wymiarów? Skołowana jestem :sorry2:

Alcia nie martw sie tak bardzo! Ja sie moge dopiero jutro wieczorem spytać swojego gina jakie jest rozwiązanie w twojej sytuacji.

Justyna ja bym sobie odpuściła ale najlepiej będzie jak pogadasz o tym z ginem bo to jednak kupa kilometrów i końcówka ciąży a lekarz najlepiej zdecyduje jak wpływ bedzie miało na was.

Korba ja mam ustawiony na 6 ale sama musisz wyczuć jak leci krew po ukłuciu. Jak słabo to trzeba zwiększyć. Ja jestem zdeklarowana na klinike św. rodziny bo byłam tam zobaczyć i zostałam bardzo mile zaskoczona.

Dziewczyny jaki jest najlepszy materac dla noworodka?

reklama
Skrzat - dzieki bardzo, nie moge sie dodzwonic do mojej pani doktor, a nie lubie nie wiedziec!pocieszam sie, ze az takie konowaly to nie sa i jak by cos powaznego to by zareagowali, ale nigdy nic nie wiadomo!

Justyna - ja mam wesele w Portugalii pierwszego sierpnia i sobie odpuszczam!to duzo dalej niz 250m km, ale w sumie samolotem z Irlandii to tylko 2 h, ale chyba sie boje!lot i do tego zmiana temperatur, w Portugalii goraco!chociaz przykro mi jak nie wiem co, na razie kupilismy bilety tylko dla KOchania!nalegalam, zeby sam lecial, bo musi spotkac sie z synem, a poza tym jego ojciec jest bardzo chory i zalezy mu, zeby spotkac sie z wszystkimi dziecmi naraz!wiec zgrywam bohaterke i mowie, lec ja dam rade!a pewnie bede tu siedziec i plakac, ale coz!czasami tzreba sie poswiecic!

Do góry