reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam po baaaardzo dlugim weekendzie :) U nas upal niemilosierny mimo ze unikam bezposredniego slonca to i tak daje mi sie on we znaki.W niedziele dostalam bolow brzucha polaczonych ze skurczami wyladowalam w szpitalu ,ale wszystko okazalo sie byc ok.Macica cwiczy jakies tam skurcze i mam wiecej lerzec i odpoczywac.w ciagu ostatnich 2 tygodni brzuch mi urosl do nieziemskich rozmiarow :szok: stal sie wielki ,ciezki i "nieporeczny" az strach pomyslec co bedzie za 2ipol miesiaca ;) Nie wiem czy uda mi sie nadrobic zaleglosci w czytaniu ,ale od tej chwili postaram sie byc znowu na biezaco. Milego dnia !!!

reklama
Wiesz co? Mialam dokladnie to samo wrazenie.. Nie bylo mnie kilka dni i jakos ciezko na powrot wbic sie na forum hehe.. ale wiem, ze tyle nas tutaj ze nie sposob wylapac wszystkich postow i odniesc sie do kazdego. Tak wiec, nie ma co sie lamac i pisac, pisac.. Bo ja na przyklad jestem uzalezniona od BB ;-)

Ja też jestem uzależniona od BB, chociaż jestem tu dopiero od kwietnia ;-)

mb_1 - zgadzam się z dziewczynami, na alergizujące pokarmy trzeba uważać zwłaszcza w 1 okresie karmienia piersią. W ciąży można jeść większość rzeczy.

Zmykam wreszcie! Miłego dnia!

Witam przy kawci.
Co do stereotypów i zabobonów to mi wczoraj koleżanka powiedziała że brzuszek mam taki jakiś mały jak na ten tydzień i chyba malutka sie urodzi maciupka. Ja jej mówiłam że to nie ma nic wspólnego ale tak mi sie łyso zrobiło. Dla mnie tak jak dla Trixi zrobił sie jakiś taki za duży i ciężki i rośnie z dnia na dzień. Chyba tak jak wy weszłam w etap znudzenia ciążą.

Ritka gratuluje stażu. Oby cały czas szło wszystko po twojej myśli.
Alcia i Korba wracajcie szybko do nas z wizyt z pozytywnymi wieściami. Trzymam kciuki!

Dzięki dziewczyny! W związku z tym stażem faktycznie jestem spokojniejsza! A najważniejsze, że faktycznie nie muszę wracać do pracy, bo przerywam zwolnienie w trakcie wakacji.
Z drugiej strony trochę mi szkoda, bo wczoraj jak byłam w szkole, dzieci oblepiły mnie jak muchy, przytulały się do brzucha, pytały kiedy wracam, bo bardzo tęsknią. Kocham tą moją pracę!

A ja już odpływam do łazienki szykować się na wizytę. Może dziś uda się podejrzeć płeć?!! Tak bym już chciała!

Witam na wieczór z bolącym zębem:hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm:
Mało mi jak widać.....
I co ja teraz pocznę. Byłam dzis u dentystki to mi walnęła terminem na 5 lipiec:eek: Założyła tylko na szybko lekarstwo ale ząb dalej boli..i mam wrażenie, że to jednak nie ten ząb..
Dorotka umiesz leczyć przez neta:confused::confused::confused: Na dodatek mam takiego stracha przed dentystą chyba w spadku po moim ojcu, że wolę rodzic pewnie:sorry2: No i ta jest super deikatna i milutka....Ale jak ja wytrzymam miesiąc??
Angelus a chodzisz prywatnie do ginka?? Bo ja mam co wizytę usg:tak: Szkoda, no ale musisz uzbroic siew cierpliwość nie ma rady:dry: Trzymam kciuki za rozmowę:tak:
No to idę sobie oglądnę majewskiego, moze troszkę zapomnę o tym bólu...
oj mam nadzieje , że dzisiaj juz lepiej z ząbkiem

Na wczorajszej wizycie po raz kolejny potwierdzenie syna :-)
Rosnie prawidłowo jak na ten tydzien ciąży
niestety ja musze więcej leżec bo mi sie twardy brzuszek robi :dry:

Niestety zaczęł sie bole pleców:wściekła/y: zwłaszcza w nocy kombinuje z kocem poduszką i na brzuch pomaga ale kręgoslup mnie boli:wściekła/y:i jak to leżeć :szok:

Niestety zaczęł sie bole pleców:wściekła/y: zwłaszcza w nocy kombinuje z kocem poduszką i na brzuch pomaga ale kręgoslup mnie boli:wściekła/y:i jak to leżeć :szok:

oj na bóle pleców i kręgosłupa to i ja mogę ponarzekać :-( czasami to nawet nie wiem co mam ze sobą zrobić tak boli... ale pocieszam się że to tylko 3 miesiące zostały do końca :-)

Swoją drogą zastanawiam się która z nas się pierwsza rozpakuje... niektóre z nas mogą mieć swoje maleństwa w połowie sierpnia a to już tuż tuż

ja ciagle pisze sama do siebie:oo:, wiec tylko podczytuje i raz na jakis czas cos tam skrobne ewentualnie:sorry:

ja ciebie czytam! jakby co:-D
no ja też was kochane czytam i nie piszcie ze piszecie same do siebie

he he anja to dzieki ze nie jestem sama z taka myslą...ja tez czytam ;)
tez Ciebie czytam magi

hej dziewczynki u nas wietrzyscie sie zrobilo... sluchajcie powiedzcie mi czy wy tez macie takie pojedyncze uklucia tam na dole... bo nie wiem czy to skurcze i czy powinnam zglosic mojej gin?

pozdrawiam i trzymam kciuki za wizyty

Trixi uwazaj na siebie, a na pewno wszystko bedzie dobrze.
Onionek, Ritka ja tez mam zgage. Ostatnio gdzies wyczytalam, ze jak ma sie zgage to dziecku wloski rosna:-D:-D Echh ja mam wielka ochote na pomidora, a jak go zjem to umieram. W ogole zauwazylam, ze zgage mam czesciej w tygodniu, czyli kiedy siedze w pracy (pewnie uciskam zoladek). W weekendy nie mam czasu i ochoty siedziec, wiecej sie ruszam i wtedy zgaga tak nie dokucza.
Ritka to szczescie pracowac w zawodzie, ktory sie lubi:-) Musisz byc swietna nauczycielka skoro dzieciaki tak do Ciebie lgna:-)
Dziekuje wam za odpowiedz co do alergii. Szkoda tylko, ze wszedzie inaczej pisza. Pewnie sie skusze na te czeresnie. Juz na sama mysl cieknie mi slinka;-)
karolinkare mi sie czasem tak zdarza. Uczucie takie jakby kolka. Pani doktor powiedziala mi, ze to normalne.
Zmykam dalej pracowac

reklama
Witam
Wieczorkiem pisałam do was posta i mi go wcięło bo net mi zniknął... :(
Więc tak powodzonka na wizytach.
Zdrówka dla tych co chorują.
Dla tych co są w dołku podaję drabinkę, co raz dwa z dołka wyskoczą.
Ja wczoraj zaplanowałam zrobić sernik na zimno z truskawkami.Wszystko kupione idziemy z T. do domu i po raz 10 w tym tygodniu mówię,że mam mega ochotę na gofra z bitą śmietaną i truskawkami, a T. ciągle słyszę gofry, gofry, chodź kupimy gofrownice.
Tak wię\c sernik robię dziś a wczoraj zajadalismy się goframi.
Po 5 zjedliśmy z bitą śmietaną i truskawkami.Oczywiście na dwa rzutry po 2 przed szkołą i 3 po szkole rodzenia.
Potem jeszcze arbuziolka i kalarepkę zjadłam i byłam pełna.
Na szkole rodzenia o mało nie zemdlałam.Jakieś ciśnienie niskie miałam, niby siedziałam na krześle, bo był wykład o połogu, ale jakoś odlatywałam i musiałam się położyć na boku na worku sako.
Kerna paczuszka doszła w całości, tak było zapakowane,że nie miało prawa się nic rozlać.
Do tego kupilismy materacyk do łóżeczka, polarek dla małej i rajstopki tycie.
Teraz to mi brakuje tylko dzidzi, wózka i pościeli,do łóżeczka która z allegro jeszcze nie doszła.Tak już mam 99,9 % wyprawki.
Dla siebie do szpitala też już mam wszystko więc luzik.
Kurcze co za pogoda.
Nie mam czym oddychać, nogi napuchnięte, słabo mi choć na dworze dość chłodno, słonka brak, ale powietrze ciężkie jak niewiem.
Siedzę i sapie jak koń...

Do góry