reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

I jest jeszcze jeden dodatkowy plus posiadania dużego brzucha i większego biustu - właśnie odkryłam, że trochę wymięte obcisłe bluzeczki ślicznie się rozprostowują na ciele ;-)

Olcia
- mądra ta książka, mężczyźni nie tylko w ciąży powinni tak odpowiadać :-)

reklama
mi ogólnie podoba się mój wygląd w ciąży poza chwilowymi zachwianiami nastroju ale jak pomyślę sobię że w brzuszku śpi mój największy skarb to od razu robi mi się lepiej na serduszku :-)

Czasami moja mama mnie wkurza bo jak się pytam czy dobrz wyglądam w jakimś ciuszku to mówi że brzuch mi za bardzo widać:szok: a ja jej odpowiadam że w końcu jestem w ciąży, a mój brzuch to nie jest tona tłuszczu!! W końcu nie można jej się dziwić bo jak ona była w ciąży to kobiety nosiły jakieś worki zamiast sukienek a spodni to wogóle nie używały

Witam! ja tak tylko na szybko, w środę mam obronę i stąd brak czasu :zawstydzona/y:

Powodzenia i kciuskasy trzymam:tak::tak::tak:

Witam
chyba sie juz przewinął ten temat ale mam pytanie
Od kilku dni mam problemy ze spaniem tzn brzuch mi przeszkadza i zastanawiam nad kupieniem rogala dziewczyny macie ? lub miałyście ? pomogło ?
ja kiedyś pisałam, że osobiście nie miałam ,ale dziewczyny, które miały kłopoty z kręgosłupem na wątku styczniowym2009 bardzo sobie chwaliły ten wynalazek;-);-)

Hej dziewczyny!!!!!!!!!
Po weekendzie na maxa spędzonym z rodziną:tak: Jestem wykończona przygotowaniami do mojego jutrzejszego wyjazdu do szpitala...
Żegnam się dziewczyny na kilka dni, niestety w szpitalu nie ma internetu, mąż może we wtorek załatwi mi dostęp;-) to się odezwę....
Trzymajcie za mnie kciuki jakiegoś małego nerwa załapałam:-(

Życzę udanych tegotygodniowych wizyt!!!!!!!!!!!!
Trzymajcie się ciężarówki, nie zapominajcie o mnie;-):tak:

Oj trzymamy kciuki mocno, na pewno nie zapomnimy;-);-);-);-)Trzymaj się dzielnie w szpitalu i wracaj do nas szybciutko:tak::tak::tak:

Dziękuję naprawdę Dziewczynki za troskę,ale to się chyba już nie poukłada:-(. Obiecałam sobie,że jeszcze kilka dni nie będę o tym myśleć,ale jak się nie odezwie i jakoś tego nie załagodzi,to podejmę już poważne kroki,żeby to załatwić definitywnie. Pewnych rzeczy po prostu pojąć nie mogę:-:)sorry2:. I chyba nie pozwolę się tak traktować!!! W każdym razie łatwo nie będzie na pewno...

Oj ja też myślę, że emocje są złym doradcą, choć podejrzewam, że Wam się po prostu dużo drobiazgów nazbierało, bo rybki to pewnie tylko pretekst, który przelał szalę, ale szczerą rozmową można zdziałać wiele;-);-)Patrze na Twoje suwaczki i chłopaki już duże, może czas na randkę z P;-);-);-)w miłej knajpce rozmowa przebiega inaczej:tak:tak czy siak trzymam kciuki,żeby wszystko się ułożyło jak najlepiej dla Ciebie i Twojej rodzinki;-)

Dziewczyny zastanawiam sie nad kupnem pasu poporodowego lub takich majtko-gorsetu...nie boję się tego,że będę miała taki a nie inny brzuszek po porodzie...tylko patrze bardziej na to,ze czeka mnie CC i czy to w ogóle mi pomoże by brzuszek tak nie ciągnął po CC?:confused:. Nie chcę na darmo pieniędzy wywalić....,bo każdy grosz jest nam potrzebny....czy w ogóle te pasy przynoszą ulgę....? Co wy myślicie o tym wynalazku?:cool::confused:

ja miałam pas poporodowy mimo, że cc nie miałam, tylko poród sn, ale na niego najlepiej pozwolić sobie po zakończonym połogu, a jak jest z raną po cc. to pownie jeszcze trzeba by gin zapytać na poporodowej wizycie. Ja miałam taki pas typowy i był mi o tyle pomocny, że na początku ten brzusio był duży i obwisły i zanim zrzuciłam te zbędne kilogramy pozwalał mi założyć na siebie coś innego niż luźną tunikę bez skrępowania, że mi wszystko zwisa..:zawstydzona/y:

My weekend aktywnie i wiecie co nie wiem jak przeżyję to lato z upałami, na prawdę fatalnie znoszę wysokie temp., a tu z Jackiem nie ma zmiłuj, nie będzie ze mną cały dzień w domu przy wentylatorze siedział, normalnie jestem przerażona:szok::szok::szok::szok: jak tu dotrzmać do tego września....

Cześć dziewczyny!
Ja dziś już w lepszym humorze, a to również dzięki wam!!!!

Olgadom, gosia211 i aga26ka - bardzo wam dziękuję za te magiczne kciuki!!!
Już jestem po rozmowie z szefową! Nie powiem, że była miła, ale to dla niej nienaturalny stan! Ale nie było też najgorzej! Najważniejsze, że sprawa w końcu rozstrzygła się pomyślnie dla mnie! Staż mi nie przepadnie, a zwolnienie przerwę na 5 dni, z czego tylko 3 dni zostanie odliczone mi z urlopowego, czyli tak dużo nie stracę!
Jeszcze raz wielkie dzięki!

Witam
chyba sie juz przewinął ten temat ale mam pytanie
Od kilku dni mam problemy ze spaniem tzn brzuch mi przeszkadza i zastanawiam nad kupieniem rogala dziewczyny macie ? lub miałyście ? pomogło ?

poza tym dzisiaj do lekarza ale dopiero na16,30 wole chodzic z rana ale dzis wyjątkowo bo miałam iśc w piatek ale Lekarza nie ma

Calineczka - powodzenia na wizycie!
Na kupnem rogala też się zastanowiałam! Ciekawe, czy przynosi jakąś ulgę?

Ritka - niestety mam to samo. Ludzie mnie wkurzają. Zwłaszcza złośliwe koleżanki, które same miały spore brzuchy a teraz nagle okazuje się, że jako jedyne na świecie do porodu szły z płaskimi, wklęsłymi wręcz brzuchami ;-)Przy porodzie nawet się nie spociły, chociaż rodziły 2 tygodnie - też jako jedyne ;-)
ha, ha! Masz rację na temat tych koleżanek! Mówiłam o tych przykrych sytuacjach mężowi, ale on jakoś nie rozumie mojego zmartwienia. Może faktycznie mężczyźni są z innej planety!
Ale nic, nie będę się przejmować tymi komentarzami, zresztą świadczą one tylko o głupocie osoby wypowiadającej!

A ja właśnie mam problemy z cerą a nigdy nie miałam :dry: Za to paznokcie mi rosną w tempie zastraszającym, ale chyba nie ma co narzekać - są mocne i nie łamią się.

Ale u nas upał! Zaraz będzie u mnie koleżanka na kawce i cieście.

Co do komarów to też jestem ciekawa, wczoraj kupiłam takie coś do kontaktu, jakoś nie pomyślałam, że może mi zaszkodzić (może tępa jestem). Ale my i tak włączamy to jak już coś to na chwilę a nie na całą noc.
Z cerą i paznokciami mam identycznie! Chociaż odkąd odstawiłam luteinę to i cera mi się odrobinę poprawiła!

Co do tych urządzeń na komary, to nie mam pojęcia, czy są szkodliwe. Też mam taki i zastanawiam się, czy można używać?
Witam! ja tak tylko na szybko, w środę mam obronę i stąd brak czasu :zawstydzona/y:
ale już niedługo wszystko nadrobię, bo będę się lenić :-D
w każdym razie u mnie wszystko ok.
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i pobyty w szpitalu
Czekam na same dobre wieści ;-)

Powodzenia na obronie! Tylko nie dziękuj!

a i fajnie jest opisane w ksiazce "ciaza dla bystrzakow":
tylko to sie tyczy naszych facetow ,ale sie usmialam i przeczytalam mojemu:

"kochanie czy myslisz ze wygladam teraz grubo i brzydko?"Pytanie to moze sie zaczac pojawiac w drugim trymestrze.Dajemy ci wskazowke :to nie jest pytanie z testu wielokrotnego wyboru.Masz tylko jedna odpowiedz i powinienes zapamietac ,ze bez wahania nalezy odrzec :"Oczywiscie ze nie kochanie .Jestes najpiekniejsza kobieta jaka kiedykolwiek widzialem "

Ale nie zalamujcie sie dalej pisze :

"Nie moge spac,Wygladam jak wyrzucony na plaze wieloryb.Nie widac mi kostk u nog"-Naszedl trzeci trymestr

:-D:confused::-D

Super tekst! Ha, ha, ha:-D

Olgadom- powodzenia na wizycie! Trzymam mocno zaciśnięte kciuki!

KasiaS - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

I jest jeszcze jeden dodatkowy plus posiadania dużego brzucha i większego biustu - właśnie odkryłam, że trochę wymięte obcisłe bluzeczki ślicznie się rozprostowują na ciele ;-)

Olcia
- mądra ta książka, mężczyźni nie tylko w ciąży powinni tak odpowiadać :-)

Ja tez mam super plusa naszych brzuszkow

Ostatnio siedzielismy na plazy i mowie do swojej drugiej polowki :"wiesz fajnie jest byc w ciazy ,siedziec na plazy i nie martwic sie tym ze musze wciagac brzuch ,tylko moge sobie wcinac i byc wyluzowana:)"

Mnie tez sąsiad rozwalił tekstem patrząc na moj brzuch : "Oj zima to dłuuuga i tłusta była,cooo??" :eek: debil-pomyslałam i nawet nie skomentowałam głosno tylko poszłam dalej...

reklama
oj, mi brzuszek tez nie przeszkadza, ale dupka,nogi i boczki bardzo!juz sama nie wiem?nie jem wiecej jak przed ciaza, a rosne w oczach!ale komentarze ignoruje!znam siebie i wiem, ze po ciazy sie nie dam i wroce do swojej figury!
moze zabrzmi to egoistycznie, ale czasami chcialabym sie poczuc ja KOBIETA, a nie KOBIETA W CIAZY!!!!!!!moze tylko ja mam takie glupie odczucia, ale mimo, ze juz bardzo kocham mojego synka i bardzo go oboje chcielismy, nie umiem jakos celebrowac ciazy jako stanu blogoslawionego?!!!!tyle trudnych dla mnie do zrozumienia zmian w moim ciele i organizmie, nieraz mnie poprostu to przerasta!no i w glowie tez nie do konca normalnie:)

Do góry