Witam w ten piękny dzień. I na Śląsk wreszcie zawitało piękne słoneczko. Nie omieszkałam już powygrzewać się na balkonie z książką i kawą Inką w ręku. Mmm, bosko
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
Od razu energia wypełniła moje ciało i znowu chce się żyć ;-)
Nie było mnie, bo w związku z powodziową awarią nie mieliśmy neta...i nie mamy nadal, zakupiliśmy wczoraj mobilny internet, ale instalka zajęła sporo czasu, także zasiadłam czytać BB po 22 i czytałam do 1 w nocy
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
Ale przeczytałam zaległości :-)
Normalnie miałam niemal zespół odstawienny od BB, martwiłam się co tam u Was i smutno mi było, że nie mogę Was poczytać. Ale już jestem.
Pilnuję dietki, może jeszcze bardzo spontanicznie i chaotycznie, dopiero z diabetologiem ustalimy jakiś konkretny jadłospis. Jem często- 5-6 razy dziennie, niewielkie posiłki, troszkę dopycham owockami i jakoś leci. Z wagi także ;-) Także jestem już tylko 4 kg do przodu od początku ciąży. Może poszło zbyt rygorystycznie ?
Nie wiem, nie mierze na razie cukrów, bo czekam na glukometr od naszej kochanej koleżanki z BB- Pati :-) Która zaoferowała mi przesłanie tego urządzenia i właśnie czekam na przesyłkę. Mój lekarz uspokojony po próbie z glukozy 75 gr, ale to i tak wciąż nie jest idealnie.
Pati serdecznie dziękuję za tę uprzejmość, jak tylko dojdzie , zaraz dam znać
Życzę Wam cudownego, słonecznego dnia ! :-)
hej Dagna ,
Z opalaniem rzeczywiście ostrożnie, ale brak słonca tez niedobry. Mozna delikatnie sie powystawiac na slonce, uzywac filtrów i nie przegrzac sie. Ot umiar, wiekszy niz normalnie. O plamach cos wiem, bo dostalam takowych rok temu po Egipcie, pomimo filtrów i umiaru, ale bralam hormony anty i na twarzy zostali mi dwie nieapetyczne brązowe plamy. Nie schodza dziadygi, jedynie pojasnialy bez opalania. Ale mam nauczkę.
Po nadmiernym opalaniu grozi nam też w ciąży siateczka popękanych naczynek. uważać też należy, jesli mamy zbyt wysokie cisnienie. Czyli znowu umiar.
Ja smaruje sie balsamem brazujacym z Nivei, jest fajny, i nawilza i opala stopniowo, ale widac efekty :-)
A paznokcie u stóp powierzyłam Pani kosmetyczce, na długo będzie spokój :-)