reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Karolina84 - co tam niezauwazana?duzo nas tu i tyle:)mi tez czasami nikt nie odpowiada, ale ze pisze od niedawna to sie nie przejmuje:)dla pocieszenia - i mnie co rano 10kg do przodu, ale juz popoludniu 12!takze nie tylko Ty jestes Pudziankiem i rozumiem, ja tez sie czuje taka aseksualna:(na dodatek u mnie prawie wszytsko w dupie i udach!takze, nie wszystkie moga byc takie idealne i 10 kg przez cala ciaze!pozniej sie pomartwimy, bo teraz nie wolno:)bedziemy mialy dobrze dotlenione dzieciaczki, bo bedziemy duzo na spacerki chodzily, zeby kilogramy gubic!ja mam takiego plana:)
a w ogole, to bardzo dobrze ,z e Cie tam nie zalalo:)usmiechnij sie!

ale Wy szybko piszecie:)

Lilu - gratulacje z okazji rocznicy slubu:))))i super , ze Ci sie humorek poprawil:)tak trzymac!nie ma tego zlego , co by na dobre nie wyszlo....czy jakos tak to bylo;)

Ostatnia edycja:
reklama
WITAM PO KILKU DOBRYCH DNI NIEOBECNOŚCI, NIE ZAGLĄDAŁAM DO WAS DZIEWCZYNY BO MIAŁAM JAKIEGOŚ STRASZNEGO DOŁA ,A POZA TYM NIE JESTEM ZAUWAZANA NA TYM FORUM:-(WIEC DAŁAM SOBIE SPOKÓJ I TYLKO WAS PODCZYTUJE.:tak:
U MNIE PÓKI CO OK,SAMOPOCZUCIE WRÓCIŁO DO NORMY,BYŁAM KILKA DNI TEMU MIAŁAM WIZYTE,LEKARKA PRZEPISAŁA MI FENOTEROL ZAMIAST LUTEINY,JAK ZAPYTAŁAM O MOJĄ SZYJKĘ TO LEKARKA POWIEDZIAŁA ZE JEJ STAN SIE JUZ NIE POPRAWI ALE OBY IE BYŁO GORZEJ;-)WIEC OSZCZEDZAM SIE JAK MOGE ZEBY NIE KUSIĆ LOSU,,,OPRÓCZ TEGO MAM ZAPISANY ANTYBIOTYK NA DROGI MOCZOWE BO WYNIKI POCZU MAM NIEŁADNE:-(A NAJBARDZIEJ ZMARTWIŁAM SIE TYM ZE PRZYTYŁAM W CIAGU MIESIĄCA 5,2 KG I TO JEST DLA MNIE STRASZNY SZOK,ALE MOJA LEKARKA NIC SOBIE NIE ZROBIŁA,I SIE TAK ZASTANAWIAM CZY KAŻDA PACJENTKA MUSI MIEC WYKONANE TO BADANIE Z GLUKOZĄ??? BO JA W POPRZEDNIEJ CIAZY NIE MIAŁAM TAKICH BADAŃ I W TEJ ZAPOWIADA SIE TAK SAMO,A ZACZYNAM SOE JUŻ AMRTWIĆ CZY PRZYPADKIEM NIE JEST TO CUKRZYCA- DZIEWCZYNY JA MAM JUŻ NA PLUSIE 13 KG CZUJE SIE JAK SŁOŃ, JESTEM ZAŁAMANA,TEŚCIOWA SIE ŚMIEJE ZE WYGLĄDAM JAK PUDZIANEK:zawstydzona/y:TAKA SIE CZUJE NIEATRAKCYJNA I GRUBA:-(

SKRZACIKU DZEKUJE ZA TROSKE MNIE NA SZCZEŚCIE NIE ZALAŁO JA MIESZKAM NA GÓRNYM TARASIE STAROŁĘKI NA SZCZESCIE-BARDZO WSPÓŁCZUJE TYM LUDZIOM Z MOSINY I CZAPUR.

LILU TRZYMAM KCIUKI ZEBY WSZYSTKO BYŁO OKI,A W TYM SZPITALU TO PRZYNAJMNIEJ ODPOCZNIESZ;-)

KORBA GRATULUJE ZDANEGO EGZAMINU:-)

GIZELO KOCHANIE TRZYMAM KCIUKI I MODLĘ SIE ZEBY WKOŃCU WYSZŁO DLA CIEBIE SŁONECZKO,ZOBACZYSZ WSZYSTKO SIE UŁOŻY,A TERAZ SIE NIE STRESUJ BO TO SZKODZI DZIDZI;-)

POZDRAWIAM

Karolinko, jak to nie jesteś zauważana? myslałam wczoraj o Tobie.. i dziś jesteś :-) i bądź.. glukoza to standardowe badanie między 24 a 28 tygodniem, więc może jeszcze dostaniesz skierowanie.. jak nie poproś o nie.. jak boisz się o cukrzycę zrób prywatnie zwykłe z palca (jest tanie) można też glukozę tak zrobić.. u nas przynajmniej można.. nie wiem jak gdzie indziej, bo dziewczynki kiedyś pisały, ze prywatnie obciązenia cosik nie chcą robić bez skierowania. Ale to ginka powinna Ci dac skierowanie. Kiedy masz kolejną wizytę?
a tak na marginesie, zrobiłam wczoraj M kanapki na rano i z ogórka wycięłam serduszka.. a On zjadł rano i nawet nie zauważył :-D

Liluś, duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo miłości z okazji rocznicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Witam kochane i dla tych co maja dzis smutaska sle <tulaski > :) Glowa do gory kilogramy sa i napewno tyle nie zostanie po ciazy , a Karolina przy twoich maluszkach zgubisz je raz dwa wiec sie nie martw ,a jak bedziesz chciala to przybiegniesz do mnie na herbatke i spowrotem do siebie i bedziemy gubic razem :) Ppozatym Pudzian tez teraz gubi kilogramy wiec kazdy Pudzianek jak on je pogubi :) Tosia co do meza to moze powiedz jak bedzie wychodzil cos w stylu "kochanie baw sie dobrze ale pamietaj ,ze my sie o Ciebie martwimy jak za duzo wypijesz, a to jest dla nas niewskazane :) " Dziekuje za gratulacje jednak caly czas czekam na wyniki i z kazdym dniem oczekiwania stresuje sie coraz bardziej heh. Ja uciekam do urzedu skarbowego bo wczoraj w koncu odebralam nowy dowod wiec oficjalnie mam nowe nazwisko hehe i musze im pismo z aktualizacja danych doniesc. zycze milego dnia i usmiechu pomimo pogody (u mnie pada i strasznie wieje ;/)

czesc brzuszki|!!!! dziekuje za trzymanie kciukow... kolejny raz pomogly:tak::tak::tak:
jestem w domku od wczoraj wieczorkiem, wszystko dobrze sie goi szew zalozony w ostatniej minucie jak to pani gin okreslila no ale najwazniejsze ze maluszkom nic narazie nie grozi.... ale mam teraz prowadzic oszczedzajacy tryb zycia najlepiej czesto lezacy.... no nic i tak na szybszy macierzynski ide bo juz od 3ego lipca i przez kolejne 9 mcy bede zajmowac sie maluszkami.......
takze wyprawke mam z glowy bo nie moge dlugo chodzic i ani zadnych dluzszych wyjsc do sklepow ani dzwigania bo wszystko na niekorzysc....
w szpitalu jak to w szpitalu pokluli, podenerwowali, itd dlatego nie mam zamiaru tam warcac do porodu..... okropnie :no: mimo ze personel mily to i tak atmosfera strasna na tej patologi....uff dobrze byc w domku :-):-):-):-)
jescze razd ziekuje za kciukasy :-)
Kasiona ja tez juz na 10 kg do przodu i pani gin powiedzaiala ze to ponizej normy w naszym przypadku.... w sumie to juz 6 miesiac i dopiero teraz bedziemy nadrabiac

Anju78 dziekuje za smska i wsparcie:-)

buziaki dla was all:-)

witam mamuski :-)
mnie również nie było tak długo ale to z powodu mojego wielkiego doła :no: juz nawet nie mowie że jestem nie zauważana nawet jakby była to prawda :-D
ostanio mało zaglądam praktycznie wcale bo od soboty ruszył nam sezon truskawkowy i mamy troszke pracy no ale ja sie nie przemęczam tylko jeżdze rano z moim na giełdę czekamy aż 3 samochody się załadują,dajemy instrukcję ile rozwieść po punktach a jak pojadą to jeżdzimy zalatwiać sprawy no i wracamy wieczorem bywa tak że o 22 juz śpię :szok: więc was nie nadrobie niestety..

no ale mam wielkiego doła prawie cały czas płaczę,jestem gruba,w nic sie nie mieszczę,i płakać mi sie chce jak mój sie na ulicy za fajnymi dziewczynami ogląda :-:)-( udaję że nie widzę ale zaraz jak coś do mnie powie to łapie doła :no: boziu jaka ja głupia;-) ale tłumaczę to sobie tym że noszę pod sercem najukochańszą córeczke i ona mi wynagradza swoimi kopkami wszystkie moje złości :tak: kocham ją tak bardzo że :szok::szok::szok:
glukozy jeszce nie odebrałam ale w piątek mykam na krew i morfologie to odbiorę boję się że będę miała ta cukrzycę no ale jak będzie to trzeba będzie leczyć i nic sie nie poradzi....ale mam nastepny problem muszę se w piątek odrazu zrobim badanie na cholestaze nie wiem jakąs próbę wątrobową czy coś takiego , bo mnie wszystko bardzo swędzi i wyczytałam w internecie że to poważne dla dziecka,że może umrzeć we mnie i takie tam więc nawet jak miałabym leżeć w szpitalu to pójdę żęby tylko było ok :tak: .............co jeszcze????? aha malutka wczoraj tak szalała że brzuch latał jak nigdy :tak: bałam się że wyjdzie mi bokiem heheh bo jakoś ostatnio bok lewy se upodobała i go obkłada :-D no dziś mało kopie jest spokojna i miałam już schizy bo wieczorem wczoraj też była cicho i w nocy tak jak o 4 juz spać nie daje to dziś cisza :-( i ja zaraz chore filmy,ale jak zapukała niedawno to sie uspokoiłam :tak: ciekawe na jak długo hahha.....w sobote mam wizytkę ale pewnie nie będzie usg bo miałam niedawno połowkowe.......no i zobaczymy jak będzie z tym moim swędzeniem bo żyć mi nie daje od wczoraj tak swędzi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Fajnie ,ze wszytsko dobrze a wyprawke zawsze mozesz sobie upatrzec przez sklepy internetowe powybierac , a pozniej wyslac po zakup swojego kochanego :) Beti a swedzi bo Ci sie cialko rozciaga i przez to napewno i nie wyszukuj w internecie bo tam tylko sie nastresowac mozna.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny witam....jeszcze kilka dni z wami poklikam do szpitala w poniedziałek na 8.00.....dzisiaj muszę skompletować sobie jakąś piżamkę i inne potrzebne mi szpitalu drobiazgi....no i jeszcze dzisiaj obchodzę własnie 9 ROCZNICE ŚLUBU :tak::tak::tak: spedze ją z mężem i jest mi naprawdę miło....humor mam 100 razy lepszy niż wczoraj...
DZIĘKI KOCHANE ZA SŁOWA OTUCHY....SUPER, ŻE JESTEŚCIE!!!!!!!!!

KAROLINA84 Ty mi tu nie pisz, ze jesteś niezauważana:wściekła/y:, nie pisałam o twojej nieobecności bo miałam troszku problemów ale zauważyłam, ze Cie nie ma!!!!!!!!!!!
Nie chcę żeby to głupio zabrzmiała ale wielkopolanki mam szczególnie na uwadze:tak: A i mam pytanie dostałaś Fenoterol bez leżenia w szpitalu????????? czemu ja muszę iść:-(
agim też mi się zdaje, ze na jednym wózku jedziemy....trzeba kiedyś spotkanie zorganizować:tak: dzisiaj jestem w takim dobrym humorze, ze nawet myślę, ze ten szpital na dobre mi wyjdzie, dzieci zatęsknią( mam nadzieję!!!!), mąż zobaczy co to znaczy dom beż żony...a teściowa niech trochę pogotuje obiadów, zajmie się dziećmi i niech zobaczy jak to jest;-)

laski a ja myślę jakby tu laptopa zabrać do szpitala....nie wiecie czy można??? czy jest łącze wi-fi muszę sie zorientować. miałabym kontakt z wami i domem....muszę coś zadziałać:tak:

Miłego dnia brzuchatki!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE]
Wszystkiego najlepszego!!!!!

Karolinko, jak to nie jesteś zauważana? myslałam wczoraj o Tobie.. i dziś jesteś :-) i bądź.. glukoza to standardowe badanie między 24 a 28 tygodniem, więc może jeszcze dostaniesz skierowanie.. jak nie poproś o nie.. jak boisz się o cukrzycę zrób prywatnie zwykłe z palca (jest tanie) można też glukozę tak zrobić.. u nas przynajmniej można.. nie wiem jak gdzie indziej, bo dziewczynki kiedyś pisały, ze prywatnie obciązenia cosik nie chcą robić bez skierowania. Ale to ginka powinna Ci dac skierowanie. Kiedy masz kolejną wizytę?
a tak na marginesie, zrobiłam wczoraj M kanapki na rano i z ogórka wycięłam serduszka.. a On zjadł rano i nawet nie zauważył :-D

Liluś, duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużo miłości z okazji rocznicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dobre z tymi kanapkami ,mój też by nie zauważył, ot chłopy...

Witam już prawie przedpołudniowo:-)!!!
Justynka, powiem Ci tak- jeśli masz się niepokoić,to lepiej zadzwoń do lekarza i zapytaj jego o zdanie. Jeśli on powie Ci,że nie masz się czym martwić,to na pewno się uspokoisz, a jeśli będzie miał jakieś wątpliwości,tona pewno każe Ci zajrzeć do siebie!
Gosia, natomiast jeśli chodzi o Ciebie, to powiem tak- to ,z jakiej rodziny wywodzi się chłopak ,z którym żyjesz nie ma żadnego znaczenia i nie świadczy wcale o człowieku! Jeśli żyjesz z nim już trochę, a chyba tak ,skoro to Wasz drugi Dzidziuś:-) i zastanawiasz się nad tym ślubem, to chyba jest dobrym człowiekiem! I to jest najważniejsze! Najważniejsze,żebyś Ty nie miała żadnych wątpliwości,że tego chcesz i nie ze względu na posiadanie wspólnych dzieci, bo wychowywanie dzieci nie ma nic wspólnego z papierkiem, tylko na to,że jesteście razem naprawdę szczęśliwi i dobrze się rozumiecie i możecie na siebie zawsze liczyć! Jeśli jesteś pewna swojej decyzji,to na prawdę zorganizujcie cichy ślub w gronie przyjaznych Wam osób i bądźcie po prostu szczęśliwi!!!

Karolina84, jesteś tak samo "niezauważana" na tym forum jak każda z nas:-);-).

Ja dziś o 4-tej miałam pobudkę- moje Maleństwo tak się rozszalało,że spać nie mogłam i tak do ok. 5:30! Nie wiem czy to norma,ale zauważyłam,że zmienił się sposób w jaki Maluszek się rusza- ruchy czuję bardzo mocne,teraz mniej kopniaków, a bardziej jakby zmianę pozycji, przesunięcia... Potem o 6:40 kolejna pobudka,bo dzieciaczki do szkoły! A jak wyszli,to ja bezczelnie znów do łózia i wstyd się przyznać-wstałam dopiero sporo po 10-tej:zawstydzona/y:. I od razy włączyłam kompa i czytam i czytam i czytam:-D, bo sporo nas jest i szybciutko stron przybywa. Jeszcze nie wyszłam z wątka głównego;-) i pewnie długo jesze nie wyjdę ,bo długo pisałam,więc pewnie znów mam dużo do czytania:-D

Lilu, WSZYSTKIEGO CO NAJPIĘKNIEJSZE, NAJLEPSZE I NAJCUDOWNIEJSZE Z OKAZJI 9 ROCZNICY ŚLUBU!!!!!!
Karolinare, cieszę się,żę już jesteś z nami i teraz tylko dbaj o siebie!!!
Beti, nie dołuj się, bo nie warto, tylko dbaj o siebie i o Maleńką (nie wiem czy cały dzień, codzień poza domem Ci służy:-().Poza tym,skoro w sobotę idziesz do lekarza, to poczekaj z tymi badaniami na cholestazę, zasięgnij jego opinii, a do soboty odpocznij, zrelaksuj się w kąpieli i ciałko(mokre jeszcze) dobrze nasmaruj oliwką. Po dwóch dniach zobaczysz czy nadal Cię wszystko swędzi, bo może faktycznie po prostu skóra się rozciąga i dlatego swędzi:-)

reklama
Witam przy kawci.
Karolina nie masz mi za co dziękować. Jeżeli cokolwiek by sie działo to ja i Mąż zawsze pomożemy. I dla mnie nie jesteś niezauważalna.

Gosia cichy ślub to wcale nie jest oznaka bycia małolatą. To ma być WASZ dzień, cudowny i niezapomniany.

Karolinkare ciesze sie ze u Was już lepiej. Oby do września już sie nic nie działo.

Lilu Róże są piękne, bo kwiaty mają. Lecz są nietrwałe, bo przekwitają. A Wasza miłość niech się rozwija, niech trwa na wieki i nie przemija.

Ostatnia edycja:
Do góry