reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

dzien dobry
ja nie odzywalam sie troche bo ciagle chorowalam staralam sie podczytywac jak nie spalam ale tylko tak wyrywkowo
wczoraj bylam na wizycie , panikowalam strasznie bo balam sie o malenstwo , ze te moje ciagle antybiotyki wplynely na nie jakos, ale nie, wszystko w najlepszym porzadku , wszystko ladnie wyksztalcone i widoczne i co najwazniejsze jest
CHLOPAK Szymon
wiec teraz do kogo o dopisanie na 1 stronie? do dorotki?czy Kerny?
trzymam kciuki za wasze wszystkie wizyty, egzaminy i sprawy osobiste, moj jakos radzi sobie z moimi humorami , jest wrecz aniolem:-D

reklama
Witam porannie przy kawie. Wczoraj dostałam wyniki egzaminu z zeszłego tygodnia i ... zaliczone <jupi> także zostały mi jeszcze 3 przedmioty, nie jest źle. Jeszcze tylko ze 3 tygodnie i mam nadzieję, że będzie po wszystkim i w końcu wakacje i święty spokój. Wstałam dzisiaj przed 6, bo jakoś kiepsko się czuję. Boli mnie brzuch i ogólne osłabienie czuję, a muszę wysiedziec 9h w szkole... Od 10-19 ;/
Miłego dnia życzę i znowu po weekendzie będę nadrabiała co się u was działo.
Kinia , oszczędzaj się tam na zajęciach. Może da się zrezygnowac z jakiś wykładów i pozyczyc notatki od koleżanek? Ja tak obecnie robię, dzisiaj odpuszczam lektorat z angielskiego i wykłady z metodologii , ale jutro jade na ćwiczenia- bo niestety to wiadomo obowiązkowe. Ale to juz tylko 4 h , nie zaś cały dzień. Trzymaj się cieplutko, i dbajcie o Siebie :-D

Witam baaardzo rano (w sobotę) jak na mnie!;-)
P. wrócił właśnie z nocki i postawił cały dom na nogi!!! Taki rześki jak skowronek:-p! Wczoraj poszłam za Waszymi radami i trochę rozbroiłam atmosferę między nami. Po prostu się przytuliłam, bez słów i pomogło,póki co:hmm:. Od razu w domu inaczej:-):-):-).
Tak więc wpadł do domu przed siódmą, gromkim DZIEŃ DOBRY do psa! obudził chłopaków i już zdążyli wyjść z naszą sunią i do sklepu po coś dobrego na śniadanko:-). Proszę jak miło!
O jak miło :-D Ciesze się razem z Tobą Angelus ! Super wiadomość i tak trzymaj. Zatem pieknego weekendu! :-)
sylwia781122 serdecznie gratuluję synka Szymona :-D
Powiadom o tym na PW naszą moderatorkę Kernę.
Dla Was także Dziewczyny pogodnego radosnego dnia ! :-)
Ja własnie zajadam śniadanko i piszę. Sniadanie teraz starannie komponowałam, na razie na wyczucie za waszymi wskazówkami. jakoś to będzie :-)

Ostatnia edycja:
Witam z rana. Beniaminko masz tylu doradców że dasz radę:tak: Najważniejsze, żebyś posprawdzała kolejne posiłki i produkty na własnym organiźmie, bo czasem może u Ciebie podnosić cukier to co u innej nie ruszy. No i pamiętaj, że pory dnia też mają znaczenie.
A co do ruszania sięto fakt...z tym trudno..ja miałam nakaz długioch spacerów ale nie edługo bo za dwa tyg. urodziłam:sorry2:
Mi ciężko było sie przestawić na stałe pory posiłków. Skończyło się podjadanie przez cały dzień...Ale ładnie mi sięcukier na diecie utrzymywał:tak:
Dorotka na kiedy masz diabetologa??:eek: jakosnie pamiętam tych wszystkich terminow...

no i witam z rana, M w domku na szczęście a neistety od poniedziałku jedzie do Wawy do pracy i znowu będzie tylko w wekendy....chyba oszaleje...:sorry2:

Mycha&&&&&&&&&&&&&&&&&

dzien dobry
ja nie odzywalam sie troche bo ciagle chorowalam staralam sie podczytywac jak nie spalam ale tylko tak wyrywkowo
wczoraj bylam na wizycie , panikowalam strasznie bo balam sie o malenstwo , ze te moje ciagle antybiotyki wplynely na nie jakos, ale nie, wszystko w najlepszym porzadku , wszystko ladnie wyksztalcone i widoczne i co najwazniejsze jest
CHLOPAK Szymon
wiec teraz do kogo o dopisanie na 1 stronie? do dorotki?czy Kerny?
trzymam kciuki za wasze wszystkie wizyty, egzaminy i sprawy osobiste, moj jakos radzi sobie z moimi humorami , jest wrecz aniolem:-D

gratulacje przeogromne

Kerna napisalam Pw, mam nadzieje ze nic nie pomylilam

z ta lista to typowo do Kerny,ja jej tam nie wchodze bo jej tylko balagan w czcionkach robie

Kerna to fakt,z samego rana nim trzustka sie rozkreci to cukry wyzsze,pozniej tak kolo obiadu,podwieczorku i kolacji oki,dlatego przedwczoraj pozwolilam sobie na truskawki z jedna lyzeczka cukru
mowisz jeszce ze mlecznych duzo nie,w sumie to tylko mleko do kawy i jogurty jem wiec jakos specjalnie nie odczuje tych jogurtow
no i winogrona rzeczywiscie odpadaja i baardzooo dlugo trzymaja cukier

co do diabetologa to jade 7 czerwca na karowa
a i poczytalam troszke co laski piszą i rzeczywiscie u jednej dany produkt podnosi cukier ,drugiej nie rusza

a i jeszcze jedno bo juz 2czy 3 dzien Ci pisze,fajniusi avatarek

witam przy kawei milego dnia

Kinia gratki egzaminu
Angelus ciesz sie ze juz ciut lepiej

Ostatnia edycja:
ojej dopiero za tydzień???????:szok: Ale terminy:szok::szok::szok: A tak to radź sobie sama..:sorry2::sorry2:
Wiesz z tym mlekiem to zwykle problem jest rano, a ja znowu po jogurtach miałąm super cukier, więc zajadałam:tak:
Czasem mozesz pozwolić sobie na kakao..ale rano pewnie cukier byłby koszmarny:dry:
Ja zaczęłam gotować na parze i to uratowało mi życie:tak: Polecam. Wrzucasz do gara i zrobione;-)

Kinia gratuluję:tak:

czesc brzuszki.....;-)
dawno mnie nie bylo , bo wszystko dobrze sie ukaldalo i caly miesiac zajelam sie zakupami i robieniem wyprawek dla maluszkow.....
wczoraj bylam an USg kontrolnym i co sie okazalo :szok::szok::szok: rozwarcie na 2 cm szyjka skrocona do 23mm.... straszne od niedzieli wieczorem ide do szpitala na zalozenie szwu okreznego............ i zostaje do wtorku jak wszystko bedzie dobrze..... boze strasznie sie boje czy u mnie nie moze byc spokojnie :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( wiec bede lezec na klinicznej ....
czy ktoras z was bo o ile dobrze pamietam ktoras miala zakladany szew powiedzcie dziewczynki jak to jest i pocieszcie mnie prosze aha i jeszcze trzymajcoie prosze swoje magiczne kciuki....

dodatkowo poweim wam ze moja dociekliwa lekarka dopatrzyla sie niezamknietego przewodu botala u Oliwera narazie to mu nic nie grozi ale po porodzie moze byc intubowany a jesli przewod sie nie zamknie to tez bedzie mial operacje czyli to podwyzszone nt mialo jednak jakies ale do niego....... :-:)-:)-:)-( martwie sie o moje skarby

ojej dopiero za tydzień???????:szok: Ale terminy:szok::szok::szok: A tak to radź sobie sama..:sorry2::sorry2:
:

wiesz powiem szczerze ze ja sie nawet ciesze ze dopiero za tydzien
po pierwsze dlatego ze mniej wizyt kontrolnych zostanie mi do konca
juz i tak po tych lekarzach sporo jezdze,a z cora tylko do gina co miesiac w poprzedniej ciazy chodzilam,a teraz mam juz dosc,poza tym sama pilnuje tego juz teraz wiec nie jest zle

Karolinkare trzymam kciuki za Ciebie i blizniaki

reklama
Witam przy kawci.
Dziewczyny jaki ja miałam piękny sen. Śniło mi sie że obudził mnie dzwonek do drzwi. Otwieram a tam pełno moich znajomych z kwiatami i prezentami. Wpuściłam ich, patrze do kuchni a tam Mąż sie krząta i coś gotuje. Nagle słysze jak go wołają i czymś sie zachwycają. Wchodze do pokoju tam zastawiony smakołykami stół, flaszka na stole i po prawej stronie przy ścianie łóżeczko śliczne stoi a w nim.... moja córcia macha rączkami i nóżkami ubrana w różowo dżnsową sukieneczke. Z tej radości sie obudziłam.

Kinia gratuluje zdanych egzaminów. Oby tak dalej ci nauka szła.
Sylwia gratuluje synusia!
Angelus ciesze sie że miedzy wami się już układa. Mam nadzieje że już takie smutki was będą omijać.
Karolinkare trzymam kciukasy za ciebie i dzidziusie i wierze że wszystko będzie dobrze a we wrześniu urodzisz w pełni zdrowe maleństwa.

Ostatnia edycja:
Do góry