reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Trzymaj się i nie daj się!!!:-):-):-)
Beti ja też sięcieszę, że powoli zaczyna sięna wrześniu ukłądac....mam nadzieję, że wszsytkim. I u każdej tylko z górki:tak:
Gizelko powoli trzeba zakupy robić:tak: Czysta przyjemnosć:-)

reklama
Mnie boli ciągle, ale ja tak mam po porodzie córki, ze jak długo stoję, chodzę to boli mocno. Teraz jeszcze jestem tam mega opuchnięta, ale ginka mówi ze to rozrastająca się macica powoduje ucisk ale nie jest to niebezpieczne...myślę, że ból krocza nie jakiś duży ale sporadyczny to normalka u każdej z nas....a może się mylę:confused: w poprzednich ciążach też mnie bolało....

Dzięki za słowa otuchy:-), mnie pobolewa dół brzucha najczęściej na koniec dnia albo gdy za długo stoję. Czuje się trochę jakbym była oberwana. W poprzedniej ciąży też tak miałam ale chodziłam tak i chodziłam i wychodziłam sobie szpital:no:
Teraz staram się więcej odpoczywać. W miarę możliwości;-)

Kerna dzieki
staram sie nie denerwowac bo wiem ze to cukier podnosi
a glukoze pije w domu,juz zakupilam,tylko lece na omiar na czczo do laboratorium kolo mnie ,a nastepne dwa pomiary w zabiegowym w pracy
dorotko trzymam kciuki, wyniki napewno będą oki! a tak apropos to można tak biegac po wypiciu glukozy bo mi wyraźnie piguły nakazały siedziec, nie chodzic nawet.

ja mam coś pesymistyczne myśli co do moich wyników, a myślicie że jak teraz wyniki wyjdą ponad normę to świadczy już o cukrzycy ciążowej? jak to jest?? czy poprostu trzeba mierzyc cukier po posiłkach i dieta?? nie mam pojęcia...

Beti wielkie gratulacje córci!!! Ciesze sie twoim szczęściem!

Właśnie kończe kolacje i czekam na serial. Mój jak sie zepnie to naprawde pyszne jedzonko robi.
Jakby mi sie padło to mówie Wam DOBRANOC!

dorotko trzymam kciuki, wyniki napewno będą oki! a tak apropos to można tak biegac po wypiciu glukozy bo mi wyraźnie piguły nakazały siedziec, nie chodzic nawet.

ja mam coś pesymistyczne myśli co do moich wyników, a myślicie że jak teraz wyniki wyjdą ponad normę to świadczy już o cukrzycy ciążowej? jak to jest?? czy poprostu trzeba mierzyc cukier po posiłkach i dieta?? nie mam pojęcia...

Jak wyjdzie cukrzyca trzeba mierzyć cukier po posiłkach i dietka...dopiero po jakimś czasie jak mimo dietki organizm sobie nie radzi to insulina jeszcze dochodzi....U mnie wszystko było ekspresowe....może i dobrze bo te wszystkie stresy są już za mną....

kasialle spokojnie. Jeśli wyjdzie Ci ponad stan, to pewnie dasz rady z dietką jak ja. Na pewno wyślą cie do poradni diabetologicznej i tam wsio ci wytłumaczą.
Jeśli wyjdzie Ci po 2h ponad 140ale poniżej 180 to nie jest to cukrzyca ale nietolernacja. Więc zwykle diata pomaga. No i kłuć paluszki będziesz..na początku bardzo często, żeby ogarnać jak funkcjonuje organizm a potem juztylko 1h albo 2h po posiłku. Nie martw isę, bądź dobrej myśłi. Zawsze mozesz pytać albo mnie, albo kogos kto wie cos na temat:tak:
A z tym chodzeniem podczas badania jest różnie. W Hiszpanii nie mogłam nawet do kibelka a tutaj do domku mi pozwoliły pojechać. Wiadomo, że powolnym spacerkiem a w domku posiedzieć niz wziaść się za odkurzanie.

reklama
gizelko dziękuję, będę się radzic ciebie jak wyniki wyjdą ponad normę :-(
kerna również dzięki, ja już byłam w poradni, tam mi robili to badanie (75) w pierwszej ciąży też tak miałam byłam pod kontrolą diabetologa ale po posiłkach miałam cukier w normie, tylko po glukozie ponad i dziwne to jest czyż nie?? mam nadzieję że i tym razem tak będzie

będę się radzić dziewczyny w razie co...

Ostatnia edycja:
Do góry