reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam was. Ja oczywiście nie mogę się wyspać porządnie. Dzisiaj mnie znowu czeka nauka, a jutro egzamin. Ten stres mnie dobije, tak się ciągle stresuję, żeby wszystkie egzaminy możliwe zaliczyć przed sesją i mieć później święty spokój. Od rana przynajmniej mam spokój z tą upartą zgagą, która mnie ciągle męczy.
Kerna - dobre wieści :)

Miłego dnia brzuchatki

reklama
Witam z rana jeszcze przed śniadaniem, bo synek w super humorku i spać mu sie nie chce.
Jestem taka spokojna i szczesliwa po wczorajszej wizycie..mama wrażenie ze w końcu wyszłam na prostą i pozostaje mi tylko sie cieszyc:-):-):-):-):-):-):-)
Co do zakazu no nie zafajniie:sorry2::sorry2:Beniaminka ciekawe jak z Toba w tym temacie.
Ale kilogramow mi przybyło i musze sie wziąść za siebie;-)
Lilu zaraz Ci prześle wzór takiego oswiadczenia. Ja też czuję się po prostu bezradna, szczególnie że zmuszają ludzi. A każdy ma prawo decydować o sobie przeciez.

Witam i ja :)
Ja już skibkę wszamałam i piję inkę :)
kerna co do zakazu to ja na razie zakazuję sobie, ginka nic nie mówiła ja zapomniałam i czekam do wizyty, ja akurat mało orgazmowa jestem hehe ;) Za to mój mąz cierpi katusze bo on codziennie chce.
A co do kg to i ja juz pomału ruszam z wagą do przodu - no ale to przecież ciąza ;) A ty taka szczupła jesteś że ja na zdjęciu po tobie w ogóle tych kg nie widziałam :)

Poza tym u nas pogodowej złej aury cd :/
Dobrze że wczoraj nie padało po południu to zaliczyłam 2 spacerki bo na dekiel mnie już cisło :/ I na steperze pochodziłam, ale nawet o dziwo zakwasów nie miałam ale naprawdę po 3 dniach siedzenia w domu czułam się strasznie ociężała :/

Witajcie mamuśki!!!! Ja na 9.30idęna wizytę by zobaczyć co u mojego synka....:tak:
Co do szczepień to juz sama nie wiem....raczej będę szczepiła na to co refundują...a reszta to nabijanie kasy....
Dziewczyny może wy coś wiecie jak to jest z dotacją do czynszu mieszkaniowego...bo nie wiem czy dochód czy metraż o tym decyduje....na nic więcej nie mogę liczyć....bo mamy dochodu 1900-znaczy tylko mój mąż bo ja mam 0zł.I czy to możliwe bo moja kuzynka z mężem mają dochodu 2600 i dostali dotację bo mają 25m....na 3 osoby....
U nas by było jak na razie 2 a potem 3 na 37m....pytam was bo może któraś z was wie więcej na ten temat,bo w internecie to podają różnie dlatego już sama nie wiem....
Jak już będę po wizycie odezwę się!!!! Buziaczki dla każdego brzunia!

Jestem z powrotem:-)
Wtrace tylko o tych szczepionkach. Każdy ma wolny wybór i jak chce szczepić to niech szczepi, ale warto być świadomym:tak:
Mnie też te artykuły zszokowały, nie spałam po nocach:zawstydzona/y:
Teraz na porodówkę wezmę sobie oswiadczenie, że sięnie zgadzam i takie tam:tak::tak::tak::tak:
No a teraz niusy od gina.
Mała ma 650g, ginka teraz robiła jej połówkowe, posprawdzała wsio, oczka, podniebienie i wszsytko gra. NAdal dziewczynka. Mała wyglada na zadowoloną i jak tak będzie rosła to ponad 3500g do urodzenia będzie:-)
cukier w normie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D
na czczo 82
po 1h 135
po2h 123:-):-):-):-)
Szew super trzyma, ale mam zasadowy mocz i musze go zakwasić bo będę łapać infekcje.
anemii nie ma..normalnie jestem uradowana:-):-):-)
Mam super fotkę jej buzi i filmik jak sobie fika:-):-):-)
ale uwaga..dostałam zakaz orgazmowania:sorry2::sorry2::sorry2:czyli jednak nie chodzi tu o sam sex tylko o orgazm, bo wtedy wytwarza się pro...coś tam co moze powodować skurcze.
no to taki szybki skrót, bo jeszcze nalepiłam pierogów i idę wszamać:-):-):-)

hejka

Kerna super wiesci
ja zmierzylam teraz rano na czczo i mam 84,i w sumie jem normalnie
mam nadzieje ze wsio oki jutro bedzie bo napewno bede walczyc z tą glukozą

ide zrobic kawke
milego dopoludnia

gizelko cos dziwne że kuzynka dostała przy takich dochodach, mi sie wydaje że owszem metraż ale kryteria dochodowe chyba są znacznie niższe, chyba że to zależy od gminy u nas tak jest chyba coś około 700 zł/os
tu masz linka jeśli coś wydedukujesz hehe:
Dodatek mieszkaniowy

CZESC MAMUSIE

JA JUZ OD GODZ NIE SPIE MOJ SYNEKJAKOS W NOCY SIE BUDZIL ,A JA MIALAM OKROPNA NOC:szok::no: MIALAM TAKIE SKURCZE LYDEK ZE SZOK DO TERAZ MNIE BOLA CHYBA BEDE MUSIALA KUPIC MAGNEZ BO SAME WITAMINKI JUZ NIE POMAGAJA .
JAK MNIE ZLAPALO W PEWNYM MOMENCIE TO OBIE NOGI NARAZ MASAKA CHYBA Z 5 MIN NIE MOGLAM SIE RUSZYC :-p:wściekła/y: , A DO TEGO BRZUCH NIE ROZBOLAL TERAZ TO TYLKO CZUJE LEKKI BOL LYDEK JAKBYM MIALA ZAKWASY:eek:
TRIXI TOBIE I WSZYSTKIM CO MAJA DZIS WIZYTY ZYCZE POWODZENIA....:-)

Witajcie dziewczynki:-)
Przepraszam, że nie odzywałam się tak długo ale złapałam mega doła i cały czs chodziłam jak struta:-(
Ciągle niemiłosierny zapieprz i pomimo tego, ze jestem na zwolnieniu nie mam na nic czasu.
A najbardziej wkurzył mnie facet z Open. Staraliśmy się o kredyt więc złożyliśmy 5 wniosków kredytowych z czego do ostatniej chwili odezwał się tylko jeden bank. O czym dowiedziałam się dopiero kiedy zaniepokojona zaczęłam wydzwaniać do doradcy. A on ze stoickim spokojem że mamy na wszystko czas i że zapewne inne banki też sie odezwą. Mamy przecież 2 tygodnie. Obiecał że zadzwoni w poniedziałek. I oczywiście nie zadzwonił bo poco. Byłam taka wściekła na niego, że myślałam że go we wtorek uduszę. Powiedziałam mu co o tym wszystkim myśle i że nie zamierzam czekać na Św. Dugdy i prosze by przygotował na środę umowę z bankiem. Pomijam fakt, że to ja wiecznie wisiałam na telefonie, bo on nie raczył nas informować co i jak. Na wszystko mówił, że będzie czas. A jak przyszło co do czego to w środę stwierdził że nie otrzymał od banku umowy i że odezwie się w czwartek. Kużwa mać:wściekła/y: W ten nieszczęsny czwartek (na tydzien przed wpłatą pierwszej transzy) okazało się że do uruchomienia kredytu brakuje jeszcze dwóch dokumentów. No myślałam, że go rozszarpie:wściekła/y: Przecież cały czas twierdził że wszystko mamy!!!!!!!!!
W piątek z jęzorem na brodzie ganiałam po spółdzielniach by na koniec podczas podpisywania umowy zobaczyć, że niektóre wskaźniki różnią się od tych co dostaliśmy na maila. Mówie wam chciało mi się wyć!!!!!!!!!1:wściekła/y: Mąż też był już wściekły bo to wiązało się ze sprostowaniami na które nie mieliśmy juz czasu!!!! Doradca oczywiście że to nie jego wina a banku !:wściekła/y: Ja jednak w to nie wierzę....
Koniec końców zrezygnowana stwierdziłam że trzeba to podpisać tak jak jest i mieć to z głowy bo oszaleję!!!!!:wściekła/y:
Tak więc miałam taka nerwówkę, że już nigdy więcej żadnych kredytów i nawet miałam chwile zwątpienia czy naprawdę chcemy to mieszkanie:-(
Teraz już w miare ochłonęłam i mi trochę lepiej ważne że mamy ten kredyt. Transza poszła w terminie. Nie będziemy płacić odsetek spółdzielni. Więc jest git. A jak dobrze pójdzie to w przyszłym roku sprzedamy to mieszkanie i spłacimy kredyt.
Jezusiku przepraszam że się tak wybebeszyłam i zawracam wam głowę moimi problemami ale musiałam to z siebie wyrzucić:-)

Postaram się nadrobić zaległości a jest tego naprawdę sporo bo piszecie jak nakręcone:-)
Mignęło mi że dołączyły nowe mamuśki więc witam serdecznie:-)
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i gratuluję udanych:-)
Ja w piątek odebrałam wyniki przeciwciał i okazało się że mam przeciwciała allocentryczne anty E. Oczywiście nic mi to nie mówiło więć dorwałam pracownika labolatorium i prosiłam by mi to wytłumczył z polskiego na nasze:-) Okazało się, że póki co wszystko jest ok bo te przeciwciała sa tak duże że nie maja szans przejść przez łożysko i nie zagrażają dziecku. A za miesiąc znowu muszę ponowić badania bo mogą zmienić swoją swoistość. Ale mam nadzieję że wszystko będzie ok. Musi być i już:-)

Dzisiaj jeszcze nie zjadłam śniadania i za chwilę wybieram się na badania krwi. Będą mi sprawdzać ilość elektrolitów- to przez te moje omdlenia:-(

Kochane teraz zmykam na badania życząc Wam udanego dnia.
Pojawię się później
Buziaki

Witam wszystkie wrześnióweczki

Witam z rana jeszcze przed śniadaniem, bo synek w super humorku i spać mu sie nie chce.
Jestem taka spokojna i szczesliwa po wczorajszej wizycie..mama wrażenie ze w końcu wyszłam na prostą i pozostaje mi tylko sie cieszyc:-):-):-):-):-):-):-)
Co do zakazu no nie zafajniie:sorry2::sorry2:Beniaminka ciekawe jak z Toba w tym temacie.
Ale kilogramow mi przybyło i musze sie wziąść za siebie;-)
Lilu zaraz Ci prześle wzór takiego oswiadczenia. Ja też czuję się po prostu bezradna, szczególnie że zmuszają ludzi. A każdy ma prawo decydować o sobie przeciez.

Super wieści!!!! Ciesze sie razem z tobą!
Też chciałam cie prosić o wzór oświadczenia! Dzieki!

Witajcie mamuśki!!!! Ja na 9.30idęna wizytę by zobaczyć co u mojego synka....:tak:
Co do szczepień to juz sama nie wiem....raczej będę szczepiła na to co refundują...a reszta to nabijanie kasy....
Dziewczyny może wy coś wiecie jak to jest z dotacją do czynszu mieszkaniowego...bo nie wiem czy dochód czy metraż o tym decyduje....na nic więcej nie mogę liczyć....bo mamy dochodu 1900-znaczy tylko mój mąż bo ja mam 0zł.I czy to możliwe bo moja kuzynka z mężem mają dochodu 2600 i dostali dotację bo mają 25m....na 3 osoby....
U nas by było jak na razie 2 a potem 3 na 37m....pytam was bo może któraś z was wie więcej na ten temat,bo w internecie to podają różnie dlatego już sama nie wiem....
Jak już będę po wizycie odezwę się!!!! Buziaczki dla każdego brzunia!

Kciuki zaciśniete!
Oto co udało mi sie znaleźć
Dodatek mieszkaniowy - jak otrzymać dodatek mieszkaniowy ?
Kto może otrzymać dodatek mieszkaniowy - Mieszkanie - Nieruchomości - Wieszjak.pl
Z tego co udało mi sie zrozumieć to przyznanie takiego dodatku zależy i od dochodu i od powierzchni. Jeżeli chodzi o powierzchnie lokalową - to wasza rodzina kwalifikuje sie do dodatku. Dochód na osobe nie może przekraczać 843,88 zł na osobe z ostatnich 3 miesiecy. Jeżeli osoba, która stara się o dodatek mieszkaniowy ma bardzo trudną sytuację finansową, to dodatek może być przyznany mimo przekroczenia ww. norm, jednak nie więcej niż o 30 %. Spróbuj - może sie uda!

reklama
Hejos

Ja witam sie przy kawie zbozowej. Wczoraj wieczorem mialam taka ulewe za oknem, ze swiata widac nie bylo - dawno juz tak nie padalo. Ale coz to przy akcjach, ktore dzieja sie na poludniu :-(
Gizelka za Ciebie tez kciuki, za wszystkie inne - ktore maja dzis wizyty tez. Trixi daj znaka - bo Ty chyba rano mialas miec badanie..
Ritka a jak Twoja sprawa z powrotem do szkoly na chwile i z przerwaniem zwolnienia? Uda sie cos zdzialac?

Milego i niemokrego dnia :-)

Do góry