Bardzo skuteczne jest zakłądanie na noc podpaski nasączonej naturalnym jogurtem- tam są pałeczki kwasu mlekowego. dziewczyny to pomaga!- a poradziła mi to znajoma lekarka z mojej kliniki.
A tak w ogóle to życzę Wam Mamuśki pięknistego dnia!!!
Moja lekarka tez leczy wszystkie zapalenia pochwy jogurtem naturalnym, trzeba namoczyc w nim tampon i zalozyc na 2-3 min. Po stanie zapalnym nie bedzie nawet sladu.
Poruszyłaś interesujący mnie temat...szczepienia...ja też jestem na nie szczepieniom nawet tych obowiązkowych najchętniej bym nie robiła...znam osobiście 2 przypadki kiedy to dziecku podano szczepionkę i....tragedia, szczegółów nie będę opisywać...
Saraa a czy w u was szczepią dzieci, bo słyszałam, ze w Holandii nie ma szczepień dla dzieci.....nie wiem czy to prawda...
W Niemczech szczepia na wszystko co mozliwe z tym , ze rota, czy swinka-odra -rozyczka mozesz a nie musisz inne sa obowiazkowe.
Bez tych szczepien nie chca przyjac do niektorych przedszkoli. Ja osobiescie szczepie moje dzieci, mam tu dostep do refundowanych szczepionek skojazonych wiec z nich korzystam.
Oczywiescie na takie wynalazki jak p swinskiej grypie nie zaszepilabym nigdy.
Ja tez czytalam rozne opinie na temat szczepien, ale wypadki zdarzaja sie zarowno po szczepieniach jak i u dzieci nie szczepionych. Mojej siostry 6 letnia coreczka stracila sluch na jedno ucho w wyniku przebytej swinki. Tu w miejscowosci gdzie mieszkam matka przyszla z 1 miesiecznym dzieckiem do przychodni gdzie przebywala osoba chora na rozyczke i dziecko sie od niej zarazilo i niestety zmarlo bo nie mialo szans na zwalczenie tej choroby.
Ja mam syna i wole go szczepic na choroby po ktorych szczegolnie chlopcy maja pozniej powiklania.
Wiecie opinie beda zawsze rozne po obu stronach. W Niemczech obowiazek szczepienia na te wszystkie choroby jest juz od ponad 10 lat i jak na razie z dobrym skutkiem .
Po za tym, mieszkam w przeogromnym miescie gdzie stykaj sie rozne, kultury i narodowosci co zwiazane jest z wieksza zachorowalnoscia. Pewnie gdybym mieszkala gdzie indziej zrezygnowalabym z wielu szczepien. A co do szczepienia na grzybice, to uwazam , ze to byla naprawde trafna decyzja. Zaszepilam sie 9 lat temu w Polsce poniewaz wczesniej zapadalam na te przypadlosc prawie co miesiac i wciaz to uciazliwe leczenie siebie i partnera. .Teraz mam spokoj
dzien dobry Mamuski
Saara 100 euro za wizyty i witaminy?szczesciara z Ciebie!ja, w Irlandii, za same wizyty u ginekologa zaplacilam dotychczas pona 500, o tym co na leki, co w Polsce na badania i tutaj u lekarza rodzinnego nie wspomne!
A to nie chodzilo o mnie tylko o mb1 ktora mieszka w Austri. Ja jak narazie wydalam 30 euro na magnez i na bilety komunikacji miejskiej.
Tutaj wszystko pokrywa moja kasa chorych. Nawet leki hormonalne.
Ja bede prala tak w sierpniu oczywiscie w persilu sensitiv , bo tu nie ma proszkow dla dzieci i wszyscy piora w normalnych.
Uf przebrnelam Wasze posty a ja juz po wizytce, badanka wporzadku ( jedno co mi sie podoba , ze wszyskie badania robia mi na miejscu u lekarki i wyniki sa po 15 Min) a dzis pobrali mi jeszcze na przeciwciala. Moj malutki juz nie taki malutki bo wazy 700 gram . Kolos normalny.