reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Hej mamusie:-)
Dzieki dziewczyny za pocieszenie. Obeszło sie na szczescie bez szpitala. Dzisiaj juz troche lepiej. Próbuje sie czyms zająć , żeby nie myśleć i cały czas nie dotykać brzucha. I jak widze to sporo nas ma problem z twardnieniem brzucha. Oby tylko szcześliwie doczekać do września.
A magnaz to kupujecie obojetnie jaki, czy jakiś specjalnie zapisany przez lekarza? Bo ja wizytye mam we wtorek i nie wiem czy sama moge zacząć go łykać?

She*shu gratuluje udanej wizyty i dziewuszki:-)
Haszi Tobie tez gratuluje córeczki, i dobrze, że już w domku jesteś.
Małpko nie przejmuj sie czyimś gadaniem. I o ile pamietam z wątku z brzuszkami to atrakcyjna z Ciebie babeczka:-)Ja wychodze z założenia, że najważniejsze zeby z dzidzią było ok, a wygląd to drugorzedna sprawa.

Miłego weekendu Wam zycze:-), pomimo wstretnej pogody:szok:

Dobrze KasikN, e już wszystko OK. Ja także zażywam magnez 500 mg 2x dziennie i nospę. Mój obecny preparat magnezowy to MG500B6 .
A pod całą resztą się podpisuję. Małpko, wyglądasz super sexy i włóż miedzy bajki ,co niefortunnie lub zlośliwie powiedzą ludzie. Moje motto " Ludzie różne rzeczy jedzą i różne rzeczy mówią. I co z tego :-D Jutro będą mówić o kimś innym, bo to taki sposób na odwrócenie uwagi od siebie, z reguły tacy ludzie nie czują się dobrze we wlasnej skórze i ranienie innych przynosi im chwilową poprawę nastroju, ale naprawdę tylko chwilową.

Witam w ta paskudna pogode...cholerka gdzie ta wiosna?
Małpko, nie przejmuj sie, to łatwo powiedziec prawda?....teraz jestesmy takie wrazliwe ze ho ho...a te baby poprostu w ten sposób staraja sie ukryc swoje wady poprzez krytykowanie kogos poprostu....Widzisz sa ludzie i ludzie taborety...bez krzty delikatnosci i wyczucia taktu...co mnie czasami przeraza ze tak wogóle mozna sie zachowywać- straszne. Ty jestes młoda piękna kobitka w ciazy i tak jak dziewczyny juz stwierdziły, bardzo atrakcyjna sexy cięzaróweczką ;)) I juz nie zwracaj uwagi na te niewychowane babole!!! Bo to one powinny sie wstydzic a nie Ty.

Gratuluje wizyt dziewczyny!!!

100 % sedna sprawy- podpisuję się Magi :-D
Ja także serdecznie Wam gratuluję dziewczyny udanych wizyt.
She*shu - hurra , bedzie dziewczynka, pisze juz chyba drugi raz, ale tak mi sie wspomniałao, jak obie marzyłyśmy o dziewczynce. :-)

dzieki Pysia, ale fajne :-)

Joanna witaj ponownie :-)

ja zmykam na uczelnie, dzisiaj wyklady , wypada sie pokazac.
Życzę Wam miłego dnia Kochane :-)
P.S Mój synuś jak narazie zadowolony z wszystkich 4 pisemnych matur, teraz seria egzaminów ustnych, no wiec napiecie dalej trwa, ale jakoś w niego wierzę. Dam znać sukcesywnie jak poszło :-D

Onionku ja biorę 2 tabsy dziennie i pewnie to za malo...też masz tak bolące te skurcze??? Mnie noga do tej pory boli:dry::dry::dry:nigdy nie miałam skurczy ale to jest dla mnie masakra jakaś..jakby mi ktos mięśnie wyrywał z nogi..coś czujęze nawet 3 tabsy dziennie nie dają rady.
Ja biorę filomag B6, ale przepisany przez gina.
co do wstrętnych ludzi to nie mam słów..a stres niestety również powoduje odkładanie tłuszczyku;-) Mi w tamtej ciąży koleżanka powiedziała, że na pewno mam córeczkę bo tak nieciekawie wygladam:sorry2: ależ mi się fajnie wtedy zrobiło...Nie przejmuj sie głupim gadaniem;-);-)

Witajcie Dziewczyny!
Od rana boli mnie gardlo i boje sie zeby sie nie rozkrecilo. Powiedzcie czy Paracetamol moge wziac? i do ssania mam propolki - to chyba sa ziolowe- czy wiecie cos czy je mozna ?

ja bym paracetamolu na zaś nie brała chyba że masz gorączkę. do ssania są chyba dobre tantum verde no i syropek z cebuli:-)

małpka ludzie to potwory, co nie? OLEJ TO GADANIE KOBIETO;-)
MARIETKA ja tez tak mam z mężem, cały dom na mojej głowie, wlacznie z dzieckiem, a niedługo dziećmi... ech, zawsze jestem Matka Polka na posterunku... Czasem mam dołka z tego powodu, nawet dzis mi tez troche smutno, bo jego nie ma, pracuje... no cóz...

Helloo

Ja dzis w nocy mialam maroton na trasie lozko - kibelek, nie wiem skad tyle wody w moim pecherzu - przeciez wieczorem nic pije..
Do tego skurcze lydek nad ranem skutecznie wytracaja ze snu. Mam pytanko laski: ile magnezu lykacie na dobe? Mnie sie cos zdaje, ze musze zwiekszyc dawke.

Wstretnamalpo - ja widzialam Twoje fotki na watku brzuszkowym, zreszta nie tylko ja.. jestes sexi i nie wierze, ze zwiekszylas sie bardziej, niz na tych zdjeciach z poprzedniej ciazy. Sexi mama i juz :-) Kazda z nas ma chwile slabosci (ja na pewno ) - kiedy nie moze wejsc juz w zaden ciuch z szafy, a w tych w sklepach wyglada sie na WIELGACHNA.. ale coz poczac, dzidzius rosnie - to rosniemy i my :-)

Milego dnia, chociaz pogoda pewnie u wiekszosci do kitu.. u mnie szaro, buro i mokro.

WItam serdecznie kobitki:-):-)Pogoda masakra, w zeszłym roku o tej porze brałam ślub (23 maja) i gdyby to był taki maj jak w tym roku to chyba zaryczałabym się:no::no:
Co do pytania o magnez to biorę Fitomag B6 z przepisu lekarza 3x1:tak::tak:

Oj dziewuszki my to się mamy pogoda do bani nic tylko narzekamy
T. do mnie mówi "zrobimy" na obiad schabowe, ziemniaczki i surówkę, ja mu mówię no "zrobię" ci mając na mysli,że T. ma prace w ogrodzie i to mi przypadnie zrobienie obiadu, choć mi sie marzy, aby choć raz T. zrobił obiadek.W pracy robi dla masy ludzi a dla mnie nie ma czasu wiecznie cos w domu do zrobienia, albo ja dorwę gary zanim T. się zorientuje i weźmie za obiad.
T. to moje zrobię ci obiad opacznie zrozumiał i mówi, zrób,ale nie tylko mi sobie też.

He he Pysia, sympatycznego masz facecika..hiii
Ja tez jak cos planuje i mówie mojemu, to z zachwytem sie zgadza na wszystko..hahaha, ale raczej nie bierze udziału w realizacji, a ja zawsze z mysla ze mi pomoze...hahaha

reklama
Onionku ja biorę 2 tabsy dziennie i pewnie to za malo...też masz tak bolące te skurcze??? Mnie noga do tej pory boli:dry::dry::dry:nigdy nie miałam skurczy ale to jest dla mnie masakra jakaś..jakby mi ktos mięśnie wyrywał z nogi..coś czujęze nawet 3 tabsy dziennie nie dają rady.

Ja biorę filomag B6, ale przepisany przez gina.
co do wstrętnych ludzi to nie mam słów..a stres niestety również powoduje odkładanie tłuszczyku;-) Mi w tamtej ciąży koleżanka powiedziała, że na pewno mam córeczkę bo tak nieciekawie wygladam:sorry2: ależ mi się fajnie wtedy zrobiło...Nie przejmuj sie głupim gadaniem;-);-)

Mnie boli na maxa - wytrzymac nie moge, jak mnie tak zlapie noca..

Onionku ja po ostatnich skurczach biore 2x500mg

WItam serdecznie kobitki:-):-)Pogoda masakra, w zeszłym roku o tej porze brałam ślub (23 maja) i gdyby to był taki maj jak w tym roku to chyba zaryczałabym się:no::no:
Co do pytania o magnez to biorę Fitomag B6 z przepisu lekarza 3x1:tak::tak:

Ja biore magnez z potasem: Aspargin - ale tylko jedna dziennie, wiec od dzis zwiekszam dawke na co najmniej dwie.

Do góry