reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Saraa dobrze gadasz;-);-)
Gizela luknęłam sobie na cukrzycowy i one odesłały Cie tam dlatego, że pytałaś o kogos z Poznania..a na grudniu jest słodka z Poznania.
A co do cukrzycy to ile wiem i mogę to oczywiscie pomogę...no z tą różnicą tylko, ze ja insuliny nie brałam:no: więc mam trochę inne doswiadczenia. ale mnóstwo mam sie kłuje i rodzą różowe śliczne bobasy:tak:
Karolina..to na pewno ten murzynek:-D sama bym sobie na widok murzynka podskoczyła kilka razy:-D:-D
A ja pisałam że mi dobrze, że nie narzekam i w ogóle cud miód...no i co?? Nad ranem złapał mnie tak silny skurcz łydki, że myślałam, że się przekręcę:dry::dry:Noga boli do tej pory...no i czemu niby skoro biorę magnez:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

reklama
magi78 ja tak mam i u mnie są to skurcze, macica ćwiczy w ten sposób. Mi zdarza się kilkakrotnie w ciągu dnia i wtedy właśnie brzuch sie napina i z jednej strony robi sie na krótko wzgórek gdzie znajduje sie dziecko :) Ale tak jak pisałaś jest to krótkotrwałe i wtedy nie należy się tym przejmować :)

No to superancko :-) GRATULACJE!

U mnie bylo to samo, przez dlugi czas nie moglam w ciagu dnia wejsc na strone BB..

Uwazaj na siebie i gratulacje z powodu dziewczynki :-)

Ja jestem mega padnieta, legne zaraz w pościeli.. Pozdrowionka.

co do netu to ma to samo,nie moge wejsc

Haszi gratki dziewczynki i uwazaj na siebie

Magi - ja też tak mam. Okropnie to boli. Wydaje mi sie, że to dzieciątko. Jak pogłaskam to miejsce to przechodzi.

Haszi - uważaj na siebie! Dużo zdrowia!

mysle ze to dzidzia,a skora boli bo bardzo napieta

dzien dobry
glowa mnie od rana napitala
masakra jakas ide kawe zrobic

Witam :) Przede wszystkim muszę się pochwalic, że dzidzia wczoraj mnie skopała pierwszy raz. Bardzo śmieszne uczucie, nie do opisania. Mój mąż zawiedziony, że jeszcze nie może tego poczuc. Ale ja jestem przeszczęśliwa :))
Gratuluję udanych wizyt i 80% córeczki She*shu.
Miłego dnia

Hej!! A ja mam doła:-:)-:)-( wczoraj byłam w przychodni na badaniach i baby w przychodni tak się ze mnie nabijały że gruba jestem, że potem cały dzień płakałam:-(na dodatek ze mną była taka śliczna laska szczupła z samym brzuszkiem tylko i ona to mnie już kompletnie dobiła! Nie mogły uwierzyć ze jeszcze połowa ciąży przede mną:dry:bo wyglądam jakbym już miała rodzić:-:)-:)-(i w ogóle cały ten tłuszcz mnie oblepia dookoła:-:)-:)-:)-(rycze cały czas!!! Zrobie sobie paznokcie to może troszkę lepiej mi się zrobi! z tego wszystkiego mam ochotę na słodycze a w barku twix'y-wątpie czy się powstrzymam:-:)-(

Hej!! A ja mam doła:-:)-:)-( wczoraj byłam w przychodni na badaniach i baby w przychodni tak się ze mnie nabijały że gruba jestem, że potem cały dzień płakałam:-(na dodatek ze mną była taka śliczna laska szczupła z samym brzuszkiem tylko i ona to mnie już kompletnie dobiła! Nie mogły uwierzyć ze jeszcze połowa ciąży przede mną:dry:bo wyglądam jakbym już miała rodzić:-:)-:)-(i w ogóle cały ten tłuszcz mnie oblepia dookoła:-:)-:)-:)-(rycze cały czas!!! Zrobie sobie paznokcie to może troszkę lepiej mi się zrobi! z tego wszystkiego mam ochotę na słodycze a w barku twix'y-wątpie czy się powstrzymam:-:)-(

Hej Piękna głowa do góry i nie przejmuj się jakimś naleśnikiem wrednym... nie wmawiaj sobie że jesteś gruba i brzydka bo tak nie jest!!! Ciesz się po porostu że jesteś w ciąży i nie ma co płakać i rozczulać się nad sobą 3-maj się jesteśmy z Tobą :-)

małpko nie przejmuj się babami, ja pamiętam jak mi mojej babci sąsiadka potrafiła na chodniku powiedzieć "ale ty gruba jesteś?!!!!", myślałam że jej w pysk strzelę bo sama ledwo chodzi :/
Na ludzi nie ma sposobu. Miej to gdzieś, weźmiemy się za siebie po porodach na wątku odchudzeniowym :)
Ja doskonale wiem jak to jest :/ Nawet mężowi w pracy mówią "ale ty masz Wielką babę" choć ważę mniej od mężą i jesteśmy praktycznie tego samego wzrostu, nikt mu nie wierzy :/

Witam sobotnie.
Za oknem dalej paskudna pogoda a ja musze wyjść do lekarza. Na szczęście Mąż mi zostawił na taksówke to nie będe musiała sie tłuc autobusem i tramwajem.
A po reumatolog jedziemy razem na poszukiwanie prezentu dla Majuni. W końcu do 27 mało czasu zostało.
Kinia1 gratuluje pierwszych kopniaczków

Dzień dobry brzuchatki,
U mnie pogoda okropna. Pada, zrobilo sie zimno. A ja mialam isc wreszcie jakies spodnie sobie kupic, bo w moich jeansach juz mi ciasno, a spodnic mam dosc.
Właśnie wpałaszowałam na śniadanie ciasto drożdżowe- nie ma to jak zdrowe odżywianie Miałam już od jakiegoś czasu tak wielką ochotę na drożdżowca i wczoraj pierwszy raz upiekłam. Nie jest to to, co piecze moja mama i teściowa, ale nie jest zle ;-)
Rosnie mi osemka. Mialam po swietach Bozego Narodzenia isc do chirurga szczekowego, bo ona ma tam malo miejsca na wyrosniecie, ale fasolka sie pokazala i juz zrezygnowalam. Na pare miesiecy sie uspokoila i teraz znowu boli mnie cala lewa strona, lacznie z uchem. Macie jakies pomysly jak sobie ulzyc w cierpieniu?

Dziewczyny nie przejmujcie sie tymi glupimi babami. Ciekawe jak one wygladaly jak byly w ciazy. Cieszcie sie, ze dzidzia sie prawidlowo rozwija! Glowa do gory, w pazdzierniku zaczniemy wszystkie stosowac diety;-)
Gaja ja tez to nieraz slyszalam. Szczegolnie jak sie zaczynalismy spotykac. On wtedy nawet wazyl ode mnie mniej:-( No a teraz po 10 latach znajomosci on troszke zmeznial, a ja troche schudlam. Jednak wzrostu nam nie zmienie, oboje 170 cm. Najblizsi znajomi sie juz przyzwyczaili, ale jak spotykamy kogos nowego, to zawsze sa jakies uwagi. Co dla mnie jest chore. Najwazniejsze, ze nam jest dobrze:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Wstrętnamałpa: U mnie to samo. Część osób mówi, ze wyglądam kwitnąco, a później za moimi plecami do innych opowiadają, że jestem gruba. Ale mnie to irytuje! Taka już nasza "uroda" - niektóre "chudną" w ciąży, inne tyją, ja się robię jak balonik ;) Moja szefowa mi powiedziała, żebym się dopytała mojej ginki przy kolejnej wizycie, czy na pewno nie będę miała bliźniaków, bo jej zdaniem - mam dużo za duży brzuch. Ludzie zamiast wspierać wbijają nam szpileczki. ale na szczęście nie wszyscy. Przejmowałam się tym, ale postanowiłam olać i cieszyć się ciążą jak mogę - nawet tymi zbędnymi kilogramami. Jak urodzę to zacznę się brać za siebie. A teraz postanowiłam jeść na co mam ochotę, bo potem, jak będę karmić piersią (jesli się uda), to z wielu rzeczy będę musiała na jakiś czas zrezygnować.

Do góry