reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

T. to moje zrobię ci obiad opacznie zrozumiał i mówi, zrób,ale nie tylko mi sobie też.

:-):-):-):-):-) Jak miło z jego strony!
Ja też niestety zazwyczaj sama gotuję.
A teraz nie mam wyjścia, bo m w pracy w ten weekend. Jak ja tego nie lubię:-:)-:)-(

reklama
Witam.
Moj mezulek luka na Kubice wiec ja chwile siadlam do kompa a corci asie bawi,u nas pochmurno i zimno to dzisiaj nie wynuzam sie z domu!!zaraz chyba kiwi pojem bo mam chec,a pozniej kolezanka na kawe przychodzi.
Milej soboty mamusie!!

Mam pytanie do Hausfrau ,Saary i Toshi jak to jest ze szkola rodzenia w DE ??? trzeba sie zameldowac w szpitalu ??? Pokrywa to Krankenkasse ??? Napiszcie mi prosze cokolwiek bo juz chyba czas najwyzszy zebym zaczela sie rozgladac :) Aha i jak to jest z wyborem poloznej ??? Kiedy najlepiej to zrobic ???

U mnie w mieście są generalnie dwie mozliwości wyboru szkoły rodzenia. Albo w szpitalu gdzie ma się zamiar rodzić albo w kole położnych.
Szkoła rodzenia w całości jest płacona przez kasę chorych. Nalezy tylko uiścić opłatę w wysokości 15 euro na początku kursu no i za każdą nieobecność obojętnie z jakiego powodu też trzeba płacić ale to jest tylko kilka euro.
Na szkołę należy zameldować się około 20. tygodnia ciąży zarówno w szpitalu jak i u położnych bo połozna wtedy ustala kurs dla kobiet mniej więcej z tego samego przedziału ciąży a wiadomo, za dużo uczestniczek nie da rady.
Radzę więc podzwonić po szpitalach albo pooglądac ich strony internetowe żeby się zameldować.

Z wyborem położnej nie mam pojęcia jak jest... chyba zdecyduję się na jakąś, którą mi wskażą w szpitalu i tyle.

Zachęcam też do tak zwanego wiczoru dla przyszłych rodziców w niemieckich szpitalach. Można wtedy obejrzeć sobie porodówkę, stację dzieciaczków i dowiedzieć się na przykład gdzie jest awaryjny parking dla kobiet które JUŻ rodzą :-)

Pozdrawiam.

Oj T. poczucie humorku to ma :)
Po obiedzie chciał pomyć na co moja mama zostaw to kobiece zajęcie,Kornelia pomyje idź do ogrodu rób swoje.
No ludzie to faceci nie powinni pracować w restauracji na kuchni przy gotowaniu czy na zmywaku bo to takie kobiece ehhhh.
Chyba mój T, musi porzucić prace w restauracji przy garach i zająć się czymś męskim a mianowicie naprawianiem aut bo jest mechanikiem samochodowym z zawodu.
Moja mama chce chyba z T. zrobić jakąś ciotę coś na wzór mamy faceta.
Oj niedoczekanie jej...

Ja z magnezu tez mam zalecony Aspargin 3 x dziennie ale biorę tylko 2 dawki bo nie mam dolegliwych skurczy ale na szczęście odkąd biorę skurcze w pośladkach ustały :)

Co do pogody u nas też do bani, dzieciom na mózg wali - już mam ich dosyć, cały czas pisk i krzyk... No ale to uroki macierzyństwa. Gdyby choć pogoda była to wcale by nas w domu nie było a tak od wczoraj sie kisimy :/

ja jakos dziwnie ostatnio opuchnieta jestem, wczoraj nawet palce u rąk mi spuchły az mi ciezko było pisac w pracy, na dodatek jak dzis weszłam na wage to w tydzien przytyłam 1,5 mimo ze słodyczy zero, masakra a tu jeszcze do wrzesnia tak daleko :(

Hej!! A ja mam doła:-:)-:)-( wczoraj byłam w przychodni na badaniach i baby w przychodni tak się ze mnie nabijały że gruba jestem, że potem cały dzień płakałam:-(na dodatek ze mną była taka śliczna laska szczupła z samym brzuszkiem tylko i ona to mnie już kompletnie dobiła! Nie mogły uwierzyć ze jeszcze połowa ciąży przede mną:dry:bo wyglądam jakbym już miała rodzić:-:)-:)-(i w ogóle cały ten tłuszcz mnie oblepia dookoła:-:)-:)-:)-(rycze cały czas!!! Zrobie sobie paznokcie to może troszkę lepiej mi się zrobi! z tego wszystkiego mam ochotę na słodycze a w barku twix'y-wątpie czy się powstrzymam:-:)-(
jak już pisały dziewczyny, nie można przejmować się ludźmi...ja w tej ciąży też już usłyszałam,że jestem gruba:-( a co dalej...ale to ludzkie gadanie dla mnie niewiele znaczy...tak jak mówisz zrób paznokcie, popraw sobie humor:-D i głowa do góry:-D

Onionku ja po ostatnich skurczach biore 2x500mg

Mnie boli na maxa - wytrzymac nie moge, jak mnie tak zlapie noca..
ja biore magnez z potasem: Aspargin - ale tylko jedna dziennie, wiec od dzis zwiekszam dawke na co najmniej dwie.

Ja z magnezu tez mam zalecony Aspargin 3 x dziennie ale biorę tylko 2 dawki bo nie mam dolegliwych skurczy ale na szczęście odkąd biorę skurcze w pośladkach ustały :)

Co do pogody u nas też do bani, dzieciom na mózg wali - już mam ich dosyć, cały czas pisk i krzyk... No ale to uroki macierzyństwa. Gdyby choć pogoda była to wcale by nas w domu nie było a tak od wczoraj sie kisimy :/
ja biorę 2*1 tabletkę chyba 500...ale też mi nie odpuszcza...Aspargin brałam poprzednie dwie ciąże teraz jakiś "magnez" nie chce mi się iść po pudełko:-D
Gaja moim dzisiaj totalnie odwala;-) cały dzien się biją i kłócą....pogoda do bani nawet na dwór ich nie wyślę i też się kisimy w domu...ale moi jeszcze nie patrzyli na TV więc bajki obejrzą a potem razem jakieś ciasto upieczemy:tak:
Szukałam w necie przepisu na torcik, który jadłam w IKEA ale nie znalazłam...za to torcik można kupić w IKEA:-D:-D:-D
home my place: Ciasto Almondy
Mówię wam dziewczyny niebo w gębie!!!!!!!!!!!!! CUUUUUUDO!!!!!!!!
Zaraz idę coś upiec bo mnie ssie na słodkie:szok:

małpko czym ty się przejmujesz? Żeby tak sie zachowywać i komentować innych trzeba mieć spore braki w wychowaniu, umiejętnościach społecznych albo ogólną atrofie mózgu. Ty przynajmniej masz więcej do kochania a te babki mniej do myślenia:tak:
Dbaj o siebie i dzidzie i już.

M po szpitalu skurcze przeszły- kroplówka z magnezu 2 x dziennie działa cuda ale i tak teraz biorę magnez. Przy takich mocniejszych siostrzyczka poleciła mi magne b6.
a swoja drogą fajnie, że odwiedziłam szpital bo okazało się ze ekipa i lekarze i pielęgniarki są naprawdę super, jedzenie jadalne a oddział wyremontowany. Nic tylko rodzić:-D

hejka
Malpko olac to,przytulam mocno

Trixi nie masuj Kaski bo to pobudza macice do skurczy

witam popoludniowo,mialam przerwe w dostawie netu,teraz zacząl dzialac ,ciekawa jestesm na jak dlugo

reklama
Dorotko mój net znika zawsze koło 17 aż do nocy brrr
Wiecie co zaraz mnie szlag trafi.
Przychodzi T. z podwórka mówi pójdziesz do sklepu a ja pytam po co mówi po apap głowa mnie boli a ja mu mnie wczoraj bolał ząb i obeszłam się bez apapu a on mi na to że go boli głowa nie ząb a ja się wkurzyłam i pytam czym sie różni ból głowy od bólu zęba bo jak dla mnie niczym i jedno i drugie uciążliwe a nie,że z bólem zęba można się obejść a jak głowa zaboli to zaraz trzeba apap królowi zapodać.
Powiedziałam,że nigdzie nie idę bo mam mokre włosy i dałam mu inna przeciwbólową.
Niby facet taki twardy a narzeka na każdy najmniejszy ból.
Mnie musi naprawdę coś boleć mocno, abym po tabletkę sięgnęła.
Ból głowy zawsze przeczekam i jakoś żyję.
Nie wyobrazam sobie jak by faceci mieli być w ciąży bóle pleców, brzucha, skurcze łydek i na zakończenie poród siłami natury bez znieczulenia.
Ja z bólem pleców schody zmiatam wymywam i jakoś się nie użalam.
Wiem,że T. pracuje do tego jak ma wolne mama go zagoni do prac koło domu więc nie mam sumienia jeszcze mu dokładac mycie schodów bo np źle się czuje.
Zaciskam zęby i robię co muszę.
Ostatnio nawet z segmentu wielgachny stary tv zdjęłam na podłogę a na jego miejsce położyłam inny nowszy i nie biegałam nie skażyłam się,że mi ciężko,że mnie coś boli.Nawet worki z zaprawa gipsową przekładałam na inne miejsce, aby posprzątać ten kont w którym leżały.
Jakoś trzeba sobie radzić.
T. sam mógł zrobić sobie przerwę od prac w ogrodzie i iść po apap bo czy on pójdzie czy ja to żadna różnica.
Ahh ci faceci....
Chyba muszę z nim, pogadać a raczej wygarnąć mu to co od pewnego czasu się we mnie uzbierało bo już nie wytrzymam.
Oj zrypie mu humorek... trudno... czemu to ja mam wszystko w sobie dusić i przymykać oko nie?

Do góry