reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Hej mamusie:-)
Dzieki dziewczyny za pocieszenie. Obeszło sie na szczescie bez szpitala. Dzisiaj juz troche lepiej. Próbuje sie czyms zająć , żeby nie myśleć i cały czas nie dotykać brzucha. I jak widze to sporo nas ma problem z twardnieniem brzucha. Oby tylko szcześliwie doczekać do września.
A magnaz to kupujecie obojetnie jaki, czy jakiś specjalnie zapisany przez lekarza? Bo ja wizytye mam we wtorek i nie wiem czy sama moge zacząć go łykać?

She*shu gratuluje udanej wizyty i dziewuszki:-)
Haszi Tobie tez gratuluje córeczki, i dobrze, że już w domku jesteś.
Małpko nie przejmuj sie czyimś gadaniem. I o ile pamietam z wątku z brzuszkami to atrakcyjna z Ciebie babeczka:-)Ja wychodze z założenia, że najważniejsze zeby z dzidzią było ok, a wygląd to drugorzedna sprawa.

Miłego weekendu Wam zycze:-), pomimo wstretnej pogody:szok:

reklama
Witam przy śniadanku:-).
Wczoraj miałam kiepski dzień, na dodatek pogoda nie nastraja optymistyczne.
Mierzyłam wczoraj ze wszystkich stron pokój, żeby sprawdzić gdzie wstawić łóżko dla Ani, bo nadal śpi w łóżeczku, a trzeba je na jakiś czas spakować bo niedługo dzidziuś będzie je potrzebował. Niestety ani łóżka, ani szafy nie można wstawić, za mało miejsca. Zanim moja córka się urodziła w 2007, sprzedaliśmy mieszkanie męża, spłaciliśmy mój kredyt za mieszkanie, zostało nam jeszcze na tyle, że wtedy stać nas było na większe i nawet wyremontowane mieszkanie, ale nie chciałam tak od razu zmieniać mieszkania. Chciałam poczekać aż dziecko będzie miało 2 lub 3 lata, pomyślałam, że wtedy będzie może wiadomo, czy mamy jedno czy dwoje dzieci. Oferty mieszkań oglądałam na bieżąco do samego pójścia do szpitala-nie zauważyłam nic niepokojącego. W szpitalu spędziłam ponad tydzień bo miałam cesarkę, potem wiadomo że po powrocie z jakieś 2 tygodnie nie zaglądałam na stronę, a jak już to zrobiłam, to myślałam, że źle widzę - ceny mieszkań w moim mieście z 1000 zł. za m kw. skoczyły do 3 tys. Myślałam, że wtedy zacznę płakać, świadomość tego, że sprzedaliśmy mieszkanie mojego męża za tak niską cenę kilka miesięcy wcześniej jeszcze bardziej mnie dobiła, zresztą nadal tak jest-jak o tym pomyślę....
Wiem, że i tak mam dobrą sytuację, bo mamy ciasny ale własny kąt, tylko jak pomyślę, że po 20 latach pracach stać Mnie było tylko na tyle, to jest mi okropnie przykro:-(
Dosyć tych narzekań, muszę posprzątać.
Haszi i SHE*SHU - gratuluję dziewczynek:-)
Renna i Marta trzymam kciuki za was i wasze maleństwa:-)
Miłego dnia:)

Witam z deszczem za oknem :) Kinia gratuluje kopniakow !!! Malpko a wez ty ich wszystkich olej !!!! Napisz sobie na kartce duzymi literami MAM NAJPIEKNIEJSZY BRZUCH BO W NIM JEST MOJA FASOLKA !!!! i postaw to w widocznym miejscu !!! Mnie dzisiaj w nocy Kaska mocno nastraszyla dostalam takich mocnych kluc w okolicy pepka jakby mi sie tam cos odrywalo, trzymalo pare minut i nie pomagala ani zmiana pozycji ani masowanie.Na szczescie po 3 takich razach przeszlo jak reka odjal.Miala moze ktoras z was cos takiego ???? Dzisiaj od rana Kaska znowu kopie wiec jestem spokojna ze nia ok :) Poza tym mam bardzo mila niespodzianke ,przyjechal do mnie tato i zostanie 4-6 tygodni ,nareszcie nie bede musiala siedziec sama w domu :) :) :)

Helloo

Ja dzis w nocy mialam maroton na trasie lozko - kibelek, nie wiem skad tyle wody w moim pecherzu - przeciez wieczorem nic pije..
Do tego skurcze lydek nad ranem skutecznie wytracaja ze snu. Mam pytanko laski: ile magnezu lykacie na dobe? Mnie sie cos zdaje, ze musze zwiekszyc dawke.

Wstretnamalpo - ja widzialam Twoje fotki na watku brzuszkowym, zreszta nie tylko ja.. jestes sexi i nie wierze, ze zwiekszylas sie bardziej, niz na tych zdjeciach z poprzedniej ciazy. Sexi mama i juz :-) Kazda z nas ma chwile slabosci (ja na pewno ) - kiedy nie moze wejsc juz w zaden ciuch z szafy, a w tych w sklepach wyglada sie na WIELGACHNA.. ale coz poczac, dzidzius rosnie - to rosniemy i my :-)

Milego dnia, chociaz pogoda pewnie u wiekszosci do kitu.. u mnie szaro, buro i mokro.

Małpko jak ja bym sie przejmowała tym co mówią o mnie to bym z domu nie wyszła. Po sterydach zamieniłam sie w klocek ale nikomu przez głowe nie przejdzie że ja nie przytyłam a spuchłam od leku. Ja ci gwarantuje że jakbyś mnie zobaczyła to wszystkie kompleksy mineły by raz na zawsze. A skoro kretynki nie odróżniają grubej od ciężarnej to okulista im sie by przydał i to na cito. Widziałam zdjęcie twojego brzuszka i jest spory a cała reszta śliczna i zgrabna. NIE PŁACZ BO NIE MA POWODU!

Witam
Ja wczoraj nijak nie zasnęłam po obiedzie.
Męczyłam się z zębem do 21.
Nie miałam apapu ani nic bezpiecznego pod ręką.
T. zajęty praca w ogrodzie do 21 i apteki pozamykali.
Wzięłam 1 tabletkę leku przeciwbólowego na receptę.Taki silny,że po 5 min zapomniałam,że mnie ząb boli i narazie mam spokój a tak miałabym nieprzespaną noc.
Nie wyspałam się i tak bo się co chwila budziłam.
Bezsenność mnie dopadła chyba.
T. już dziś zrobił zakupy ja śniadanko w tym czasie uszykowałam.
Teraz T. idzie do ogrodu robic wylewkę betonową.
Pogoda do bani zimno.pochmurno byle nie padało bo wtedy nici z T. roboty.
Gratki dla mam co wczoraj miały wizyty i poznały płeć maluszków.
Małpko- nie przejmuj się gadaniem ludzi, ja tez czasem się posmutkam jak widzę laskę jak modelka z połkniętym arbuzem na brzuchu a spojrzę na siebie to wyglądam jak bym za dużo zjadła a nie w ciąży była.
Wtedy ubieram super obcisłą bluzkę, aby jak najbardziej podkreślić brzusio i pokazać wszystkim "o tak to brzusio ciążowy..."
Mimo złej pogody życzę wam miłego weekendu

witam dziewczeta:) popisuje tu ale bardzo sporadycznie..natomiast czytam regularnie:):):)
Z tymi docinkami to nie ma sily.....kazdy czeka kiedy ci wytnie ze juz widac brzuch albo ze ci urusl.....no jakby to conajmniej dziwne bylo ze w ciazy mamy brzuch:/ Tak wiec to tylko nassza sprawa jak wygladamy ....i pasowalo by wkoncu powiedziec cos niecenzuralnego glupiej babie zeby sie odczepila:)

Czy juz wszystkie wiecie plec dziecka? Pytam bo ostatnio sie dowiedzialam ze jest szansa na dziewczynke( co znaczy szansa?) .....ale ile z tego prawdy to nie wiem:)

małpko nie przejmuj się takim głupim gadaniem. Ludzie często są nieprzyjemni i złośliwi, ale taka ich natura. Olej ich i tyle, a jak Cię ktoś wkurzy to powiedz, żeby popatrzył na siebie i zajął się swoim życiem, a nie obgadywaniem innych. Wiesz Ci co najwięcej krytykują zazwyczaj mają dużo problemów ze sobą i chyba chcą się w ten sposób dowartościowac. Głowa do góry!!

reklama
Witam w ta paskudna pogode...cholerka gdzie ta wiosna?
Małpko, nie przejmuj sie, to łatwo powiedziec prawda?....teraz jestesmy takie wrazliwe ze ho ho...a te baby poprostu w ten sposób staraja sie ukryc swoje wady poprzez krytykowanie kogos poprostu....Widzisz sa ludzie i ludzie taborety...bez krzty delikatnosci i wyczucia taktu...co mnie czasami przeraza ze tak wogóle mozna sie zachowywać- straszne. Ty jestes młoda piękna kobitka w ciazy i tak jak dziewczyny juz stwierdziły, bardzo atrakcyjna sexy cięzaróweczką ;)) I juz nie zwracaj uwagi na te niewychowane babole!!! Bo to one powinny sie wstydzic a nie Ty.

Gratuluje wizyt dziewczyny!!!

Do góry