reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Ja dzisiaj wróciłam ze szpitala.
Przedwczoraj złapał mnie straszny ból brzucha, że aż się pociłam i masakryczne osłabienie, chyba też zasłabłam.
Zadzwniłam do m i zawiózł mnie do mojego gina na dyżur do szpitala a on mnie tam już zostawił.
Wyniki mam ok, tylko podwyższone CRP-jakaś infekcja, boleć przestało wiec mnie dzisaj wypisali.
To już tak 2 raz:sorry: miałam. Niby, że jestem po dwóch cc i tak po prostu może być.
Zalecenia nospa w raizie czego i jakiś magnez codziennie.
Dzidzia to podobno panienka 615 gr, 18,4 długa :]
Sorry, że tak egoistycznie, na razie nie miałam czasu ponadrabiać.

reklama
Cześć
Nie będę teraz nadrabiać bo kiepsko się czuje. Dziewczyny nie wiem co robić. Od rana mam tak napięty brzuch że aż boli. Wczoraj też mi się napinał ale nie tak mocno. W dodatku jestem sama. M. jest w trasie. No spa mi pomaga tylko na chwilę. Boję się ale z drugiej strony nie chce panikować

Gosia nospa magnez,uwazaj na siebie i lez

No i niestety nie było dokładnie widać,ale powiedział,że na 80% dziewczynka:-) mam nadzieję,że się jednak nie mylił i Wasze kciuki znów zdziałały cuda :-) Wszystko ok z dzidzią zdrowa i prawidłowo się rozwija:-)

gratki dziewuszki
mam nadzieje za po nastepnej wizycie bedzie na 100%

milego wieczoru

ogólnie tak sobie czytałam was i doszłam do wniosku że wiekość nas sama musi siedzieć w domu (ach te chłopy) zostało nam jeszcze ok 4 miesiące zabierzmy najpotrzebniejsze rzeczy i zamieszkajmy ze sobą do końca ciąży nie bedzie wtedy domowych awantur ni nic..:) a tak poważnie czasami użalając się wam nawet nie wiecie jak mi to pomaga bo wiem że wy rozumiecie mnie i staracie pomoc się jak tylko możecie ... kochane jesteście !! Mój M "wócił"z pracy zjadł obiad i pobiegł dalej pracować i też siedze sama ...
Dokładnie, u mnie też jest z tym problem. Mam już dosyć ciągłych sporów z mężem na ten temat. Jak ja bym chciała mieć rodziców na miejscu..... :-(
No i niestety nie było dokładnie widać,ale powiedział,że na 80% dziewczynka:-) mam nadzieję,że się jednak nie mylił i Wasze kciuki znów zdziałały cuda :-) Wszystko ok z dzidzią zdrowa i prawidłowo się rozwija:-)
Gratuluję! Też chcę dziewczynkę ! ! !
Hejo

Ja wlasnie tez wrocilam z badania na glukoze i stwierdzam, ze PEŁEN LUZ :-) Wypilam za jednym zamachem ten mega slodki roztwor i przesiedzialam godzine w oczekiwaniu na ponowne pobranie krwi :-) Jedyny minus - palila mnie zgaga od razu po takiej ilosci cukru.
Ja w tej ciąży jescze nie miałam tego badania, na początku czerwca mam zrobić. Ale pamiętam że dla mnie to badanie nie było straszne. Mimo obaw bo nie słodzę herbaty i kawy od lat ten napój wcale nie wydawał mi się szczególnie slodki.

Pozdrawiam Was i znikam na weekend do rodziców :-)

Hej kobitki
Jakoś nie mam dzisiaj siły i nastroju. W dodatku coś nie najlepiej sie czuje. Brzuch mi twardnieje, sama juz nie wiem. Albo to moje schizy-oby. Chyba od tego leżenia. Zadzwoniłam do swojego lekarza, kazał mi wziąść nospe, a jak sie nie poprawi jechać do szpitala. Juz nie wiem co robić. Wyć mi sie chce...

ja tez mam komunie w niedziele, myslimy dac 300 zl. i to już max, bo to dalsza rodzina Ale to zależy do kogo sie idzie. Pewnie do bratanicy czy siostrzenicy daje sie wiecej.A o chrzestnych nie wspomnę, ale to na szczescie nie ja, ani mąż tym razem nimi nie jestesmy.

ja w zeszłym tygodniu skończyłam brać luteine, a dzisiaj twardnieje mi brzuch i wziełam nospe. Szkoda, że nie mam luteiny bo bym też wzięła.

Lilu to ja robie tak samo. I mnie to martwi. We wtorek na wizycie zapytam lekarza, czy to szkodzi dzidziusiowi. Szkoda, że zapomniałam zapytać dzisiaj jak dzwoniłam. M. sie śmieje ze mi rece przywiąże zebym sie nie przekrecała na brzuch.
Lilu Ty miałaś te skurcze. Jak to sie odczuwa, bo zupełnie nie wiem, a dzisiaj ten brzuch mi twardnieje:-(

Miłego wieczoru:-). Oby był lepszy niz mój.

Widzę że dziś wielu z nas doskwiera ból brzuszka i twardnienie. Pogoda czy co:dry::dry::dry:Skurcze to właśnie twardnienie brzuszka, macica się stawia po chwili puszcza. Pomaga magnez, no spa i leżenie, w gorszych przypadkach lekarze przepisują fenoterol. ja na razie biorę magnez 3x1, luteine 2x1 a i tak bywa że mam gorszy dzień i brzusio mi doskwiera.:-:)-(

Jeśli bardzo się niepokoicie to zadzwoncie do gina lub jedźcie na oddział. To nic nie kosztuje a będziecie spokojniejsze:tak::tak:

WITAM KOCHANIUTKIE WIDZE ZE WAM DZIEWCZYNY BRZUSZKI TWARDNIEJĄ, DUŻO ODPOCZYWAJCIE A W RAZIE CZEGO DO SZPITALA MACIE DO TEGO PEŁNE PRAWO.
JA WŁAŚNIE WRÓCIŁAM ,BYŁAM U DENTYSTY:szok:STRASZNIE SIE STRESOWAŁAM ALE W GRUNCIE RZECZY NIE BYŁO TAK ŻLE NAJWAŻNIEJSZE ZE JUŻ MNIE ZAB NIE BOLI I BEDE MOGŁA ZE SPOKOJEM PRZESPAĆ CAŁA NOC:tak:JESTEM POPROSTU Z SIEBIE DUMNA TYM BARDZIEJ ZE JA JESTEM STRASZNA PANIKARĄ JEZELI CHODZI O DENTYSTĘ

Dziewczyny, a powiedzcie mi co to jest takiego jak mi brzuch sie wypycha (kurde jak to opisac), tak jakby to dzidzia sie rozpychala i mam takie góle i boli jakby sie chciało przebić przez skóre. w miejscu gdzie nie mam tych gól w tym momencie, to brzuch normalnie miekki...Czy to dzidzia czy to twardnienie macicy? ten stan krótko trwa ale czasami czesto w ciagu dnia...jak narazie to sie z tego smiejemy bo brzuch taki sie smiesznie niekształtny robi i myslimy ze to dzidz...hmmm, sama juz nie wiem.

a ja sie już dziś żegnam jakaś zmęczona jestem idę spać jutro zajrzę ale na troszke bo muszę kupić prezencik teściówce na imieniny a poźniej impreza tzn obiad u niej :)
jeszcze raz spokojnej nocy kochane mamuśki:*

No to superancko :-) GRATULACJE!

spróbuj jeszcze magnez, a masz taki twardy brzuch jak kamień? mi też tak czasami się napnie, ale to rzadko. Odpocznij na pewno pomoże a jak będzie się często powtarzać to do gina marsz :)

KasikN jak już pisałam wyżej czasami się zdaża, byle nie za często. Mi ginka mówiła, że w ciąży magnez się zużywa dużo szybciej, bo chroni właśnie przed skurczami, ja biorę na moje skurcze łydek ( takie kręcenie w nogach brrrr...zwłaszcza w nocy) 3x2 czyli 6 tabletek dziennie. Mam nadzieję, że przejdzie Ci szybko

She shu gratuluję udanej wizyty i córeńki :)

miałam dzisiaj problem z wejściem na bb, nie wiem czy to tylko u mnie czy w ogóle strona szwankowała?

U mnie bylo to samo, przez dlugi czas nie moglam w ciagu dnia wejsc na strone BB..

Ja dzisiaj wróciłam ze szpitala.
Przedwczoraj złapał mnie straszny ból brzucha, że aż się pociłam i masakryczne osłabienie, chyba też zasłabłam.
Zadzwniłam do m i zawiózł mnie do mojego gina na dyżur do szpitala a on mnie tam już zostawił.
Wyniki mam ok, tylko podwyższone CRP-jakaś infekcja, boleć przestało wiec mnie dzisaj wypisali.
To już tak 2 raz:sorry: miałam. Niby, że jestem po dwóch cc i tak po prostu może być.
Zalecenia nospa w raizie czego i jakiś magnez codziennie.
Dzidzia to podobno panienka 615 gr, 18,4 długa :]
Sorry, że tak egoistycznie, na razie nie miałam czasu ponadrabiać.

Uwazaj na siebie i gratulacje z powodu dziewczynki :-)

Ja jestem mega padnieta, legne zaraz w pościeli.. Pozdrowionka.

Witam
Ja się tylko melduję i uciekam, przebimbałam cały dzień- plotki u siostry, gazetka,zakupki ehh.
Jutro jadę do mamusi, wracam w sobotę, w niedzielę mamy z M komunię i mam pytanie, ile teraz daje się kaski na prezent? bo na komunii byłam wieki temu, chodzi mi o taką średnią statystyczną
my w tamtym roku dla męża chrześniaka dalismy 500zł i biblie
Witam. Rzadko tutaj pisze (bo strasznie nie lubię pisania), ale czytam was cały czas. I wyczytałam,że parę razy trzymane przez Was kciuki pomogly. Więc mam taką ogromną prośbę: potrzymajcie teraz za naszego dzidziusia. Dziś na USG okazało się, że ma asymetrię komór mózgowych. Ginka mi nic wiecej nie powedziała bo nie chciała nas straszyć (ale jej twarz mówiła bardzo dużo), ale wysłała nas na USG u jakiejs specjalistki. Wizytę mam jutro wieczorem. Strasznie się boje.
mojej siostrze w ciazy tez cos gin takiego wypatrzył i wysłał na konsultacje do Olsztyna ale tam sie okazało ze wszystko ok, takze trzymamy kciuki
Dzisiaj wogóle jest jakiś dzień do d..:dry:Pogoda fatalna, zimno, szaro, nastrój mam kiepski. Pewnie to też trochę przez to że pobolewa mnie dół brzucha, skurczy nie mam ale jakoś dziwnie:-(Staram się nie wkręcać ale same wiecie jak to jest, człowiek niespokojny się robi. Mam nadzieję że do jutra przejdzie:tak: Poza tym mój małżonek ma dzisiaj wypad z kumplami i jak zawsze czeka mnie niespokojna noc, zasypiam dopiero jak wróci do domu:no::no: Taka to ze mnie nerwuska.
ja to jak moj polezie to nie spie poki nie wroci, wiec teraz nie chodzi zeby mi tego oszczedzic

reklama
Dziewczyny, a powiedzcie mi co to jest takiego jak mi brzuch sie wypycha (kurde jak to opisac), tak jakby to dzidzia sie rozpychala i mam takie góle i boli jakby sie chciało przebić przez skóre. w miejscu gdzie nie mam tych gól w tym momencie, to brzuch normalnie miekki...Czy to dzidzia czy to twardnienie macicy? ten stan krótko trwa ale czasami czesto w ciagu dnia...jak narazie to sie z tego smiejemy bo brzuch taki sie smiesznie niekształtny robi i myslimy ze to dzidz...hmmm, sama juz nie wiem.

ja ci niestety nie pomogę bo nie wiem co to może być ja mam tak,że nieraz w tym miejscu gdzie czuję dzidzie mam taką gólkę ale nie wiem czy mamy to samo na myśli...ja jeszcze nie wiem co to znaczy twardnienie brzucha no ale niedawno bardzo kuło mnie w srodku tak jakby w cipuszce i nie wiem co to może być i czy to żle...

Do góry