reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

co do rodzicow chrzestnych to u nas bedzie moj brat co bylo jasne jak dla mnie, natomiast moj Sebo ma problem bo jest jedynakiem, chyba wezmie kuzynke ale sam jeszcze gdyba

reklama
Karolina gratuluje udanej wizyty ;) super ze wszystko dobrze i wiem co czujesz bo ja tez bylam szczesliwa po wyjsciu z badan.

Beti dziekuje za odpowiedz:) co do soku ja pije rozne soki i tam tez jest wit A ale nie biore wit w tabletkach dlatego pozwalam sobie na inne zrodla..a jak pamietam moja siostra pila codzienne kubusie z marchwii i Bartek jest zdrowy jak ryba a ma juz troche lat:)

tzn że nie mogę wcale pic soku z marchwi??????? ja juz tyle wypiłam i tak mi smakuje .... juz sama nie wiem ...

Mozesz pic soczek tylko nie wolno przedawkowac wit A, bo jesli jeszcze oprocz soczku biezesz wit syntetyczne w tabletkach to moze dojsc do przedawkowania. Wit A kumuluje sie w organizmie i z tego co wiem to jedzac watrobke, czy pijac sok z marchwi nie zaszkodzisz dzidzii nie masz szans na przedawkowanie., gorzej jest jesli bierzesz do tego wit dla kobiet w ciazy i tam tez jest wit.A.

czesc mamusie..ja na L4 w domku wiec mam wiecej czasu zeby do Was zagladac;)

ostatnio czesto robi mi sie slabo i podejrzewam ze to anemia ale dopiero 18 maja robie wyniki;/ i mam pytanko..czy Wy na kazdej wizycie u ginka jestescie badane ginekologicznie? bo moj tylko raz mnie zbadal jak poszlam w 6 tc i musial potwierdzic ciaze a od tamtej pory nie zagladal tam do srodka i zaczynam sie martwic.. robi tylko usg i to wszystko. aha i czy test na obciazenie gluzkoza robicie ze skierowaniem od ginka?? bo tu tez sie zastanawiam ze moj jeszcze o tym nie wspominal a juz polowa ciazy za mna.
ja mam badanie na każdej wizycie

Ostatnia edycja:
Witam porannie :-)
Wczorajsza wizyta Ok, pessar i moja szyjka ma sie dobrze, lekarz mnie pocieszyl, ze sie ustabilizowala, wiec ufff :) Ale nospa nadal 3 x dziennie, dostalam juz skierowanie na cukier z obciazeniem, ale mam zarobic dopiero za tydzien.Oprócz tego przytylam znowu 1 kg, czyli juz spokojnie 5 na plusie, buuu :-\ I puchna mi nogi, oczywiscie rada- lezec z nogami do gory, duzo ;-)
Życze Wam miłego pogodnego dnia :-) Ja dzisiaj robie odwiedzinki w pracy, bo juz sie upominaja kiedy zajrze na ciacho i jade bo musze i tak oddac L4,wieczorkiem jestem zaproszona na babski comber z okazji obrony magisterki, kumpela pozapraszala sporo kolezanek na kawe i lody do Katowic i nas zabiera hurtem z domu :)

Gratki:-) udanej wizyty. I miłej imprezki zycze. I oby na kawie sie tylko skończyło:-D:-D
dzień dobry mamuśki :) czy wy jeszcze o mnie pamietacie hehe????

pamietamy beti, fajnie ze jestes z powrotem :-)W ogóle dośc długo Oliwki i korby nie było, chyba ze przeoczyłam jakies posty:crazy:, w których by pisały ze ich nie bedzie.

Hejka:) mamuśki:)
W bielsku padało rano bardzo... teraz się uspokoiła ale jest pochmurno wrr....:wściekła/y::wściekła/y:
chce słoneczko bo do ślubu mojego zostało 3 tygodnie a nie chce być blada jak ściana :-:)-(

Chyba musisz mysia zakolegowac sie z balsamem brązującym, bo pogody ładnej to nie zapowiadają:tak:.

ostatnio czesto robi mi sie slabo i podejrzewam ze to anemia ale dopiero 18 maja robie wyniki;/ i mam pytanko..czy Wy na kazdej wizycie u ginka jestescie badane ginekologicznie? bo moj tylko raz mnie zbadal jak poszlam w 6 tc i musial potwierdzic ciaze a od tamtej pory nie zagladal tam do srodka i zaczynam sie martwic.. robi tylko usg i to wszystko. aha i czy test na obciazenie gluzkoza robicie ze skierowaniem od ginka?? bo tu tez sie zastanawiam ze moj jeszcze o tym nie wspominal a juz polowa ciazy za mna.

małgoś mnie ginek bada na kazdej wizycie, i usg dowcipne na kazdej. I nie wiem jak jset prawidłowo:no:, czy u mnie, czy u Ciebie.

Hej kobitki!

Na początek musze podzielić sie z Wami nowiną.:happy::happy::happy: Moja siostra bliźniaczka, o której pisałam Wam w zeszłym tygodniu, urodziła dzisiaj niespodzianke-córeczką (tzn. miała cesarkę). :happy2::happy2::happy2: Szwagier przysłał już nam fotke, ma czarne włoski i takie fajne pucki. Juz sie nie moge doczekać jak zobacze ta małą ślicznotkę:tak::tak:

Ja dopiero po sniadanku, bo rano byłam na pobraniu krwi. I jak zwykle był problem, żyły pochowane, ale na szczescie juz po. I korzystając z okazji zrobiłam małe zakupy, nie obeszło sie oczywiscie bez ogórków małosolnych, uwielbiam je:no:. Musiałam juz wszamać w aucie.
Co do pogody to kobitki w przychodni mówiły, że i czerwiec ma być taki jak i maj, czyli nieciekawy. Oby to nie była prawda:baffled:

Wszystkim gratuluje udanych wizyt, i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)

czesc mamusie..ja na L4 w domku wiec mam wiecej czasu zeby do Was zagladac;)

malgos83 ja mialam badanie na poczatku i na przedostatniej wizycie, bo pani doktor chciala sprawdzic czemu mnie brzuch boli pod zebrami. Powiedziala, ze takie bole na tamtym etapie ciazy moga byc niebezpieczne i wolala sprawdzic. A tak mam tylko USG przez powloki brzuszne.

reklama
Witam wszystkie w ten cieplutki dzionek:-):-)

Wczorajsza wizyta przebiegła pomyślnie, szyjka się trzyma, maleństwo zdrowe, lekarz twierdzi że na 100% dziewczyna:-):-):-):-)
Mała waży 544g:tak::tak:
28 maja wybieram się na usg połówkowe, zbadamy ją od stóp do głów:tak::tak:
Wszystkim brzuchatkom gratuluję udanych wizyt a tym które trzymały kciuki ogromne dzięki:-):-)

Do góry