reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

a ja mam do Piły 198 :( do kazdego mi daleko ech..
a jak już pisze o cyferkach to na wysokosci pępuszka 90 WCZORAJ WIECZOREM MIERZONE
Byłam na badaniu krzywej cukrowej mama mi towarzyszyla ale czuje sie dobrze zakwasilam sobie cytrynka i wypilam jednym lyczkem ;p twardziel ze mnie myslalam ze bedzie gorzej pogoda super jak na razie musze isc do miasta kupic jakies dresy bo nie mam co na dupke zakladac zeby brzusia nie cisnac ajj...
zycze udanych wizyt i trzymam kciuki!

no do mnie to miałabyś chyba najbliżej :-) ale fakt chyba nie ma nikogo już z naszych okolic... a szkoda też umówiłabym się z kimś na lody

Jejciu gdzie ja głowę podziałam... Zapominałam napisać że kciuki oczywiście zaciśnięte za wszystkie dzisiejsze wizyty

Ostatnia edycja:
reklama
O kurcze,ale jaja u tych styczniówek.Nie mi oceniać ludzi ale osoba z nickiem "blondi" nie pisała prawdy.Nie chodzi mi o to ,że jej synek ogląda w 5msc bajki,bo może siedzi w foteliku i patrzy w ekran i interesuja go kolorki,ani to,że śpi całą noc,bo mojej koleżanki córka przesypiała całą noc mając mając 2msc (taki typ).Ale chodzi mi o to,że naprawdę w Ie mają naprawdę "specyficzne" podejście do ciąży.To bardzo przykre ale tak naprawdę jest.Nie ratują zagrożonych ciąż do 18tyg.Ja wiem jak to wygląda i brzmi to co napisałam ale tak jest:(.Ja znam tylko opowiadania dlaczego tak robią,więc powtarzać tego nie będę bo może się okazać,że to bzdury,a nie chce zostać posądzona o mówienie nie prawdy.Powiem tylko ,że dla lekarzy w Ie ciąża która jest "poronna" na pewno jest ciążą chorą,lub już maleństwo ma jakąś chorobę genetyczną.Ich podejście wynika z pewnych czynników ale pisać o tym nie będę bo naprawdę nie wiem czy to prawda.Na lekarzy w Ie Polacy mówią nie lekarze tylko weterynarze.Także "blondi" coś kręci tylko po co taki cyrk?.Tego nie rozumiem!!

Ja myslalam o Tobie, i sie zastanawialam czy Ci netu nie odcieli....bo ani na NK, ani tutaj, ale JESTES :-D Ciesze się Kochana :-*

u nas jest tak że nawet jak 3 miesiace nie zapłacimy za kablówkę i neta to i tak nam nie rozłączają bo sie przyzwyczaili ze my nieraz dopiero po pół roku płacimy i nadrabiamy hehhe

kochane kilka dni mnie nie było hm nie wiem nawet zbytnio czemu ale jakies dołki mnie ostatnio trzymają :-( czytałam co u was ale koncepcji na pisanie nie miałam...
nie nadrobie wszystkiego niestety..:no:
na początku to kciuki za dzisiejsze wizytki i połówkowe :-)
wielkie gratki udanych wizytek i rosnących maluszków :-)
no i zdanych weekendowych egzaminów :-)
no te styczniówki to fajnie tam maja :szok::szok: nie wiem po co takie podszywanie się pod ta kim się nie jest :no::no: ciekawe co jej to daje :szok:
asiek zdrówka dla córeczki :tak:
mówicie o cm na wysokosci pepka???/ oj ja nie mam miarki i dobrze bo nie chce wiedzieć heheh :-D:-D

no i nie pamiętam na co miałam jeszce odp :-) ale juz postaram się być na bierząco jak nie dopadnie mnie znowu jakiś dołek :no: ajjjjj te hormony bbuuuuuuu....
dziś o 22 wraca moja siostrzenica z włoch :happy::happy::happy: super w końcu ale mówiła że codziennie było super :-) no ale tak jak dla takiego 10 letniego dziecka takie atrakcje miałyby nie być super....
może powiem co na wizytce mojej sobotniej....maluszek waży prawie pół kg..ale nie pokazał nam co ma między nóżkami mały uparciuch hah ;-);-);-) no ale za kimś to musi mieć :-D no i 20 maja mam połówkowe oczywicho boje sie jak zawsze :tak: ale mam nadzieje że będzie dobrze :-)
wiecie tak czytam że Wy już czujecie wielkie harce swoich maluchów a ja nie czuję tak mocno jak wy :-( tak kopie ale nie często i nie tak bardzo mocno :-( no ale może leniem jest za rodzicami hahah :-D:-D
u nas pogoda ładna ale dziś chyba ma padać ale co tam ja sie z domu dziś nie ruszam :tak:

Beniaminko znieczulenia jakie dają w ciąży są bez adrenaliny i neoadrenaliny żeby nie obkurczać naczyń krwionośnych czy coś takiego.
Ja też chodze na NFZ bo prywatnie sie naciełam na kretynke i dziękuje serdecznie. A moja dentystka odwołała mi wyrywania na po porodzie reszte w miare możliwości i mojego samopoczucia leczy teraz. A do gina to ja dzwonie zawsze jak mam dylemat.

Aha, dziekuję. Zatem dopytam o to inne znieczulenie.
Ja takze na NFZ, tyle ze to nie ma wiekszego dzisiaj znaczenia, bo i tak wypelnienie swiatloutwardzalne jest w pelni odplatne. W zasadzie to tylko leczenie pradontozy i kanalowka jest za darmo dla ciezarnej, aha i czyszczenie raz na pol roku piaskiem,takze itak place chyba zebym zdecydowala sie na amalgamat...tylko w ciazy nie wolno!

Cześc dziewczynki :)

ale mam humorek od rana :-)... bo wczoraj byli u nas nasi przyjaciele z Londka i moja psiolka zgodzila sie zostac mam chrzestna Wiktori :-D:-D... bardzo sie ciesze bo kazde z moich maluszkow ma juz po jednym z rodzicow chrzestnych( moj braciak bedzie tata Oliwerka) teraz szukanie do pary .... problem w tym ze mamy małą rodzinka bo ja mam tylko brata a moj M jest jedynakiem i trzeba ze znajomkow szukac :))....
beti no witamy witamy i pamietamy ...a czy Ty wiesz ze ja dopiero teraz zauwazylam ze Ty z Gdanska hehe ... no jak wy o tych spotkaniach to z 3miasta tez jest nas troche wiec mozna cos pokombinowac......:-):-)

aha jestem na etapie szukania szkoly rodzenia w gdyni i chyba cos znalazlam :))wiec dzisiaj dzwonie i zobaczymy

pozdrawiam :)

no do mnie to miałabyś chyba najbliżej :-) ale fakt chyba nie ma nikogo już z naszych okolic... a szkoda też umówiłabym się z kimś na lody

Jejciu gdzie ja głowę podziałam... Zapominałam napisać że kciuki oczywiście zaciśnięte za wszystkie dzisiejsze wizyty

w złej okolicy zamieszkalysmy ale moze to i dobrze nie bedzie problemu z dostaniem sie dzieci do przedszkoli hehee

Beniaminko znieczulenia jakie dają w ciąży są bez adrenaliny i neoadrenaliny żeby nie obkurczać naczyń krwionośnych czy coś takiego.
Ja też chodze na NFZ bo prywatnie sie naciełam na kretynke i dziękuje serdecznie. A moja dentystka odwołała mi wyrywania na po porodzie reszte w miare możliwości i mojego samopoczucia leczy teraz. A do gina to ja dzwonie zawsze jak mam dylemat.

skrzaciku a ty przyjmujesz jeszcze zastrzyki czy lekarz juz cie zwolnil z tej meczarni ?

Cześc dziewczynki :)

ale mam humorek od rana :-)... bo wczoraj byli u nas nasi przyjaciele z Londka i moja psiolka zgodzila sie zostac mam chrzestna Wiktori :-D:-D... bardzo sie ciesze bo kazde z moich maluszkow ma juz po jednym z rodzicow chrzestnych( moj braciak bedzie tata Oliwerka) teraz szukanie do pary .... problem w tym ze mamy małą rodzinka bo ja mam tylko brata a moj M jest jedynakiem i trzeba ze znajomkow szukac :))....
beti no witamy witamy i pamietamy ...a czy Ty wiesz ze ja dopiero teraz zauwazylam ze Ty z Gdanska hehe ... no jak wy o tych spotkaniach to z 3miasta tez jest nas troche wiec mozna cos pokombinowac......:-):-)

aha jestem na etapie szukania szkoly rodzenia w gdyni i chyba cos znalazlam :))wiec dzisiaj dzwonie i zobaczymy

pozdrawiam :)

no z gdańska z gdańska :) a do lekarza chodzę tzn jeżdże do gamety do gdyni :) może się kiedyś umówimy na lody :)

my chrzestnych mamy wybranych :) moja siostra i mojego mena kuzyn :)

Beniaminko nie ma za co dziękować. Ja sie panicznie boje dentysty więc u mnie znieczulenie to podstawa bo inaczej wstyd sie przyznać miotam sie jak dziecko. A o tym że prywatnie mówi sie że zawsze lepiej robią bo kasiorke biorą. Jak ja poszłam prywatnie i tłumaczyłam baranicy że biore ciężkie leki i przeciwbólówki to w pompie to miała. Uznała że jak nie czuje tego co ona robi to mam zęby martwe i pół paszczy chciała mi usunąć! Kumpela dała mi namiary na tą co chodzę i powiem jedno nagle z 11 zębów do usunięcia zrobiło sie 4. Tak cholercia magicznie. Tylko te co już korzenie zostały bo je sterydy załatwiły. Nieźle co.

Marietto do porodu mi kazał brać heparynke.

reklama
my z chrzestną nie będziemy mieć problemu bo mój mąż uparł się na swoją siostrę... gorzej z chrzestnym bo u nas w rodzinie jest deficyt mężczyzn ale chyba będziemy wybierać pomiędzy moim bratem (tyle że on w tym roku już został chrzestnym) albo moim szwagrem... ale do tego to zostało jeszcze trochę czasu

Do góry