reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Beniaminka ale slodziak :-D
Witam porannie i szybciutko, bo znow mam nawal pracy.
Wlasnie wrocilam od mojej pani doktor. Z dzidzia wszystko w porzadku. Tylko skubaniec ukrywa przed nami swoja plec :-D Pani doktor probowala dojrzec, ale nie chciala spekulowac:-).Malenstwo bylo dzis ulozone tak, ze mialo nozki przy glowce. Jedna raczka znow nad glowka, a druga w buzi :-D:-D:-D:-D Ulozone glowka w dol.
Dostalam magnez na moje skurcze lydek.
Milego dnia

Witam porannie przy herbatce:-)
Kurcze z samego rana się poryczałam oglądając filmik załączony przez KasikN82:)
Już nie mogę doczekać się mojego Szymusia, aż go wycałuje, wyściskam i wreszcie przytulę.
Karolina szczerze Ci współczuje takiego spotkania z lekarzem i jeszcze musiałaś za to płacić. Przyznam szczerze, że sądziłam, ze takie podejście to mają tylko w państwowych przychodniach. Ja początkowo leczyłam się u gina z przychodni i wizyta trwała maks. 2 minuty. Podczas której dialog między mną a lekarzem zawsze wyglądał tak samo czyli
gin: Dzień dobry
Ja: Dzień dobry.
Gin: Zapraszam na fotel.
Chwila po badaniu
Gin Wszysko w porządku zapraszam za 4 tygodnie.
Pomijam, że jak byłam w 6 tygodniu to stwierdził, że nie ma sensu zakładać karty ciąży bo jeszcze moge poronić:szok:!!!!!!!!!!
Na żadne moje wątpliwości nie uzyskałam wyczerpującej odpowiedzi.
Masakra nic tylko pozbawić takich prawa do wykonywania zawodu!!!!!!!
Dobrze, że chociaż nie musiałam za to płacić.
Teraz chodze do cudownej Pani doktor do prywatnej przychodni i wizyta trwa min. 25 minut. Ja nie musze o nic pytać. Ona opowiada mi o wszystkim ze szczegółami i naprawdę widać że jest zaangażowana i zależy jej na zdrowiu mojego maluszka i moim.
Dodam tylko, ze początkowo chodziłam tam z firmy męża, teraz kiedy zmienił prace sama sobie opłacam abonament 49 zł za miesiąc i uważam, że są to śmieszne pieniądze jak na zaangażowanie jej i innych lekarzy z przychodni plus darmowe badania w laboratorium.
Karolina trzymam kciuki żeby wszystko było ok.

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i poznania płci maluszków.
No prosze u nas taki wysyp chłopaków i wszyscy tacy dorodni:)
Będą miały na kim dziewczynki oko zawiesić:-D

Zmykam już do pisania pracy. Ostatnio mam taki zapieprz, że ciężko mi systematycznie zaglądać na forum, ale postaram się wpaść wieczorkiem.
Buziaczki i udanego dnia Wam życzę:-)
A teraz zmykam zjeść śniadanko bo Moje maleństwo właśnie dało mi znać, że jest głodne:-D

Co za piękność;-)

witam z rana przy kawce,póki co pogoda jako taka,bez słoneczka ale też bez opadów.noc miałam częściowo nieprzespaną,jak nie ząbek dawał o sobie znać to brzuch mnie strasznie swędział i tak wkółko;-)
za godzinke bede dzwonic do lekarki żeby zrobić dzisiaj usg -już sie tak cieszę ze zobacze moją kruszynkę;-) i zostane normalnie potratowana jak człowiek

Witam wszystkie mamusie!
I odrazu chce pogratulować wczorajszych wizyt!!!

Dorotka - super wiadomości! Dobrze, że jest coraz lepiej!

Gratuluję udanych wizyt:-) Widzę że grono małych mężczyzn się nam powiększa:-D
Ja leże przed tv i martwię się okropnie ponieważ puchną mi stopy.... Obawiam się zatrucia.... Mam nadzieję że będzie ok:crazy:
Nie zamartwiaj sie tak! Przy gestozie dodatkowo wystepuje wysokie ciśnienie, obrzeki nie ustepują po nocnym odpoczynku. Musisz wiecej polegiwać - nogi układać wyżej. Na wszelki wypadek można zrobić badanie moczu, czy wszystko ok!

A opowiadałam Wam jak mnie potraktowali kanarzy? Wracałam z rehabilitacji z synkiem. Byłam w ciazy ale nie było jeszcze widać brzuszka. Zaraz po wprowadzeniu wózka zrobiło mi się słabo, oparłam sie o barierkę i wózek i czekałam aż mi przejdzie. Po chwili słyszę "bilety do kontroli". Nie zdążyłam odbić biletu, zaczęłam się tłumaczyć a oni żebym nie utrudniała, wezwali policję. Wystawili mi mandat w wys. 200zł:angry::angry:

Szczyt bezczelności!!!!:no::no::no: Brak słów!

Wlasnie wrocilam od mojej pani doktor. Z dzidzia wszystko w porzadku. Tylko skubaniec ukrywa przed nami swoja plec :-D Pani doktor probowala dojrzec, ale nie chciala spekulowac:-).Malenstwo bylo dzis ulozone tak, ze mialo nozki przy glowce. Jedna raczka znow nad glowka, a druga w buzi :-D:-D:-D:-D Ulozone glowka w dol.
Milego dnia
Gratuluje udanej wizyty!

Ja też dziś ide na wizyte i połówkowe na 15. Prosze, trzymajcie za mnie kciuki, bo już zaczynam sie stresować!

Beniaminka! Słodziutki ten piesek!!!

Beniaminka na prawdę słodziaczek. Taki malutki i spokojny jeszcze :)

Magi78 no proszę jaki dorodny synuś :)) Gratuluję. Ciekawe czy przy porodzie też będzie duży chłopak :))

Jeżeli chodzi o moją wczorajszą wizytę to jak to pani gin stwierdziła: "Wszystko jest w najlepszym porządku także nie mam się o co do pani przyczepić" :)) Nadal mam brać żelazo, ale powiedziała, że obecnie nie powinnam się niepokoić. Najważniejsze, że szyjka jest prawidłowa, a macica miękka. Czuję się dobrze, teraz tylko czekam na USG jeszcze półtora tygodnia.
Dzisiaj jeszcze mam dzień wolny, więc poleniu****ę, ale niestety pogoda nie dopisuje spacerkowo, a szkoda, bo miałam w planie przejść się do parku na dłuższy spacer z psiakiem, ale z drugiej strony wystarczy ciepło się ubrać zabrać kurtkę z kapturem i wszystko będzie okey. Z resztą może pogoda się poprawi :)) Idę posprzątać trochę i zjeść śniadanko.
Miłego dnia

Witam kawowo i nareszcie ze sloneczkiem za oknem.
Karolina jak czytalam Twego posta to zaczelam doceniac swojego gina .... Trudno kasy nie odzyskasz,ale dla spokoju pojdz jeszcze gdzie indziej .Trzymam kciuki ze teraz trafisz na lekarze czy lekarke ktory poswieci Tobie i maluszkowi czas i odpowie na wszystkie pytania.
Mb_1 gratuluje udanej wizyty !
Dorotka -ciesze sie ze u Ciebie coraz lepiej !!!
Beniaminka - ja bym takiego psiaka to zasciskala i zacalowala :) slodziusienki !!!
Jezeli chodzi o zwierzeta domowe to ja od ok 2 tygodni mam goscinnie 2 dzikie kaczki :) Wystawiam im wode na taras i resztki z chleba a one mi kwacza :)Wczoraj zostawilam otwarte drzwi od tarasu i weszly mi do kuchni :)
Kaska wczoraj miala pierwsza wyczuwalna czkawke :) moj M szalal z radosci bo mala po czkawce zrobila kopanie tatusia :)
Milego dnia i udanych bezstresowych wizyt :)

mb_1 gratki z udanej wizyty
ritka kciuki zaciśnięte

witam z rana, chyba kawy nie mogę pić bo zawsze po śniadaniu zgaga mnie męczy, myślałam że może to od czegoś innego bo np. wczoraj zjadłam drożdżówkę do tego ale dziś zjadłam kanapkę z ogórkiem i też mnie pali więc raczej to kawa :-( jak ja wytrzymam bez niej?? no nic jakoś dam radę, mam nadzieję...

WITAM WAS KOCHANIUTKIE PO CIĘŻKIM DNIU, JESTEM PO WIZYCIE STRASZNIE ZAWIEDZIONA ,NIE DOŚĆ ZE LEKARZ SPÓŻNIŁ SIE NA USG 45 MINUT,TO WESZŁAM I WYSZŁAM :no: MOJE BADANIE TRWAŁO MOZE Z 2 MINUTY ,LAKARZ POMAMROTAŁ SOBIE JAKIEŚ SRÓTY POD NOSEM , I OZNAJMIŁ MI ZE "TO WSZYSTKO DZIĘKUJE" A JA BIEDNA ŻDZIWIONA I ZSZOKOWANA WSTAŁAM Z ŁÓŻKA ZAPŁACIŁAM 90 ZŁ:szok: ZABRAŁAM WYNIK I WYSZŁAM,POCZYM OPOWIADAŁAM O WSZYSTKIM SIOSTRZE,BO BYŁA ZE MNĄ I NORMALNIE Z NERWÓW I CHYBA TEGO SZOKU SIE POPŁAKAŁAM ,ZE JA KOMPLETNIE NIEC Z TEGO USG NIE WIEM,NIE WIDZIAŁAM MOJEJ MALUŚKIEJ,NIE SŁYSZAŁAM BICIA SRDUSZKA I TAK NAPRWDE NIE WIERZE W TEN JEGO OPIS.MALEŃSTWO MOJE NAPEWNO NIE BYŁO DOBRZE ZBADANE ,BO JAK MOŻNA DOKONAĆ POPRAWNYCH POMIARÓW W CIĄGU 2 MINUT:sorry2:OJ DZIEWCZYNY MÓWIE WAM A JAK JESZCZE CZYTAM TEN WYNIK I WIDZE OPISY ŁOŻYSKA,WÓD PŁODOWYCH I CAŁEJ ANATOMI ,ZE W NORMIE,TO MI SIE NÓŻ W KIESZENI OTWIERA -BO WIEM ZE ON TAKICH INFORMACJI SWOJEJ ASYSTENTCE NIE PRZEKAZYWAŁ,AŻ MI SIE ŁZY CISNĄ DO OCZU,TAK NAPRAWDE KASE WYDAŁAM A JESTEM TAK NIESPOKOJNA I ZDENERWOWANA-BO TAK NAPRAWDE NIE WIEM CZY WSZYSTKO JEST OK:no::no::no::no::no::no::no::-:)-:)-:)-:)-:)-(
nóz sie w kieszeni otwiera na coś takiego:angry::angry: po Twoim poście przeanalizowałam mojego lekarza i wyszedł nie najgorzej

Nie mogłam się powstrzymac , przed chwilka dostalam swiezutkie zdjecia cavalierkowego noworodka- to wnuczus ojej suczki, po tatausiu z Holandii interchampionie.Jest jedynaczkiem, ale slodziaczek :-)
Zobacz załącznik 244121Zobacz załącznik 244122
cudo cudo :tak:

Milego dnia
jak to mowi moj lekarz jak sie chował , że pewnie facet bo wstydzioszek :-) ale przyznam , że pozycja dzidzia ma fajną;-)
mnie na szczęście skurcze rzadko łapią i na razie nic nie biorę ale pewnie mnie ten magnez tez nie minie

co do uprzejmości kobiet w ciązy- przestałam dawno na nią liczyć ale gdyby ktoś chciał się wepchnąć przede mną to był pogryzła:wściekła/y:

Poza tym witam sie z kawką:-)

reklama
Hejo

Kasialle - jaka ja mialam wczoraj wieczorm zgage - myslalam, ze zwariuje.. Chyba kupie dzis jakies mleczko w aptece w razie nastepnego przyplywu :-)

Karolina - ten lekarz to jakis dziad borowy - ja bym od niego nie wyszla - ale trzymam kciuki, zeby dzisiejsza wizyta byla juz owocna w informacje :-)

Benjaminko - ten psiak normalnie do zjedzenia, boski..

Poza tym pogoda bez zmian :-( Wykonczyc sie mozna ta pochmurnoscia..

Ritka - trzymam kciuki za wizyte.

Ostatnia edycja:
Do góry