:-)
Dzięki Haszi za cenne rady:-) Kurcze jak by nie było jak mam do wyboru mięso albo orzechy to wolę to drugie:-)
Witajcie dziewuszki
Dzisiejszy dzionek jakoś leniwie się u mnie zaczyna:-( kręcę się po domu i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Niby wiem, że mogłabym ogarnąć chatę ale jakoś mam takiego lenia, że aż wstyd.
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za zdające egzaminy:-)
Miłego dnia wszyskim życzę:-)
Aaaaa przypomniało mi się- ten indeks bada przepływ krwi między łożyskiem a mózgiem dziecka. I weryfikuje czy wszystko jest w porządku. U mnie niestety w dolnej granicy normy więc tak ważne są kwasy omega, bo one mają wpływ na rozwój mózgu i oczu.
karolinkare kciukasy zaciśnięte
beti zdrówka
kerna cóż, w czymś dziecia na spacer trzeba wziąć bo jak nie to lepiej nie wychodzić. Ja zwykle biore w wielo ale jak mi sie akurat suszą to zdarza się pampers. Będzie to trochę dłużej trwało ale to i tak zależy od psyche malucha. Mój niby już doskonale wie o co biega a i tak się zapomina.
agusska sorry, teraz się poprawie, bo przedtem się wkurzyłam. Zawsze jak jest coś nie tak to część lekarzy zwali to na błędy żywieniowe matki wywołując niepotrzebne poczucie winy u przyszłej mamy .
Tak jak rzekomą niską wagę w brzuchu mojego Patryka która okazała się klosalnym błędem usg- (ee tam 1 kg w tą czy w tą) zwalono na moją dietę. Mnie lekarz pojechał równo, poryczałam się, denerwowałam a to był jego błąd.
Jeśli chodzi o kwasy omega-3 to mięso ich nie zawiera, tylko tłuste ryby jak już (ale onne sa z kolei zanieczyszczone m inn rtęcią). Oprucz tego, łatwiej jest jeść zmielone siemię lniane, olej lniany (najlepsze źródła, całe pestki są fajne do sałatek ale zwykle większość "przechodzi' przez nas unikając gryzienia), orzechy włoskie i inne, soje, pestki dyni a są to bardzo dobre źródła kwasu omega-3. Omega-6 jest w większości olejów roślinnych.
Wystarczy podsypać zmielone siemię tam i tu przegryźć orzechy i będzie ok.
Oczywiście witaminy, ryby i mięso pewnie nie zaszkodzą.
acha jak ryby to świerze i krótko pieczone (np sushi niby hehe) bo przy mrożeniu i w wysokich temp spada ilość nn kwasów tłuszczowych. oleje kolei tylko z lodówki, też świerze bo po ok 2 miechach nnkt się ulatniają.
Kurcze siedze dzisiaj w domu z chorowitkiem, on podsypia co chwile, ja sprzątam ale co chwilę jestem zmęczona i tyyyle czasu mam.
Dzięki Haszi za cenne rady:-) Kurcze jak by nie było jak mam do wyboru mięso albo orzechy to wolę to drugie:-)
Witajcie dziewuszki
Dzisiejszy dzionek jakoś leniwie się u mnie zaczyna:-( kręcę się po domu i nie wiem co mam ze sobą zrobić. Niby wiem, że mogłabym ogarnąć chatę ale jakoś mam takiego lenia, że aż wstyd.
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za zdające egzaminy:-)
Miłego dnia wszyskim życzę:-)
Aaaaa przypomniało mi się- ten indeks bada przepływ krwi między łożyskiem a mózgiem dziecka. I weryfikuje czy wszystko jest w porządku. U mnie niestety w dolnej granicy normy więc tak ważne są kwasy omega, bo one mają wpływ na rozwój mózgu i oczu.
Ostatnia edycja: