reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

ja dzisiaj urwanie głowy w pracy także tylko na chwilkę powiedziec Wam dzień dobry brzuchatki i zmykam. Co do darmowych badań to dzwoniłam do ministerstwa zdrowia- a co hehehhe i dowiedziałam się,ze taki zestaw badań obowiązkowych opracowuje PTG i na podstawie tego zestawu NFZ refunduje. Mam też do poczytania dwa dzienniki ustaw z gwarantowanymi świadczeniami lekarskimi,ale jest tego sporo czytani i dopiero w poniedziałek się za to wezmę i dam znać czego się dowiedziałam -co wynika z ustaw.
Ale wogóle to jak Wy robicie te badania bez skierowania? To skąd o nich wiecie? Od lekarza? No to przepraszam Panie doktorze zaleca Pan badanie to proszę bardzo o skierowanie.....no chyba,że chodzicie prywatnie to wtedy fakt trzeba bulić za każde badanie -ja to przerabiałam przy ostatniej ciąży-a teraz nie zamierzam bulić skoro mam prawo do bezpłatnych.

Miłego weekendu dla Was (ja jutro na basenik znów Zobacz załącznik 243031)-ściskam:-p

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczyny
powiedzcie mi czy moze miala ktoras z was infekcje grzybicza w ciazy????
bo moj gin mi zapisal tabletki dopochwowe na to no mam nadzieje ze to nic strasznego i ze te tabletki nie maja wplywu na moje malenstwo:no:

milego dzionka wam zycze i udanych wizyt:tak:
paa...............

Toshi - ja też miałam taką infekcję ale w 1trymestrze. Lekarz mi zalecił nystatynę dopochwowo. Mi też ginka mówiła że niewyleczona infekcja jest groźniejsza dla dziecka, nie wyleczona do końca może powrócić także nie obawiaj się leków.

czesc dziewczyny
bo moj gin mi zapisal tabletki dopochwowe na to no mam nadzieje ze to nic strasznego i ze te tabletki nie maja wplywu na moje malenstwo:no:

paa...............
ja tez miałam w I trymestrze i brałam globulki dopochwowo lekarz mowil , że nie szkodza maleństwu

Oj dziewczyny i jak tu ograniczyć sie ze słodkim,moja córka przyszła ze szkoły dogadała sie z drugą i zaczęły mnie prosić abym zrobiła naleśniki z nuellą i dżemem,no i jak tu odmówić :-)
a tak jak pisałam na wątku "waga nasza i naszych maluszków" ja już niestety prztytłam aż8 kg także szok straszny i postanowiłam ograniczyć słodkie,ale jak mogę powiedzieć nie moim dziewczynkom jak one robią takie słodkie oczęta:-)
A TAK POZA TYM JESTEM DZISIAJ TAKA PADNIĘTA ALE TO NAPEWNO ZA SPRAWA TEJ STRASZNEJ POGODY,SZARO JAKOS ,ZIMNO OH IEDY TA WIOSNA DO NAS ZAWITA

Ostatnia edycja:
witam witam :-)
ma poczatek gratki udanych wizyt :-)
toshi ja miałam na początku ciąży grzybek leczyłam go najpierw czopkami nic nie pomogło potem dał mi tabletki no i się wyleczył a najlepsze to to że prawie 2 mies nie miałam a znowu cos czuję że jutro powie mi że jest jego nawrót..no ale ponoć to normalne w ciąży :wściekła/y:
skrzatku kochana tak jak mówią dziewczyny nie martw się będzie wszystko dobrze :tak: na cc świat się nie kończy :-D z jednej strony też bym chciała ją mieć bo boję sie bólu porodu sn :-( no ale wkońcu się okaże jaką te nasze dzieci metodą będą chciały wyjść na świat :-)
she*shu ja chodze prywatnie dostaję skierowanie i za wszystko płacę

ja dizś byłam na badaniach i pytałam o szkołę rodzenia...położna ma do mnie dzwonić i powie cenę i wszystko...najlepiej iść od 30 tc tak mi powiedziala pigułka :-D no i czekam na tel :tak: dziś byłam z moim na giełdzie zakupiliśmy całego arbuza,ddduuuużżżżżżżżżżżżooooooooo marchwi bo ostatnio bardzo lubię jeść ją jak królik hhaha :-D:-D no i oczywiście pospałam prawie 3 godz :szok: niedawno sie obudziłam i śniła mi się zupa pomidorowa którą oczywiśćie zaraz po przebudzeniu zaczęłam robic heh :happy::happy::happy: no ale to byłoby za piękne tak koncentrat znalazłam w lodówce ale makaronu brak :angry: no i w ten wielki deszcz będę musiała myknąć do sklepu ajjj te ,moje zachcianki :szok::szok::-):-) ale co tam ;-)
pogoda szok straszna :no: gdzie ta wiosna? niby ma być taki maj cały :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dziecwzynki mamm nadzieję że będziecie trzymały kciuki za moją jutrzejszą wizytkę :-):-) hhhmmmm?????????????

Shi*shu niezla z Ciebie babka - z tym dzwonieniem do ministerstwa hehe.... Ja zamierzam stoczyc maly boj z ZUSem bo mi z wyplata zalegaja - ale dam im jeszcze chwile :-)

Beti mnie sie z kolei zachcialo ogorkowej na zeberkach - a to mieso sie gotuje chyba z 2h hehe.. no nic wycierpialam i mam, przepyszna :-) Karolina? Nalesniki tez wyblagalam u mojej mamy (jej wychodza lepsze) z nutella i twarogiem. Nie musze chyba pisac, jak bardzo jestem obżarta :-D

dzis o tym samym pomyslalm i umowilam sie na kolor na wtorek
takze w poniedzialek jade do zakaznika,we wtorek do fryzjera ,a w srode do gina
NO to nam się podobnie week zacznie , ja też w poniedziałek do dr-tyle,że dermatologa na zamrażanie kurzajki
wtorek -fryzjer-balejage- bite cztery h
środa- połówkowe

ale milusio
to wymieniamy sie we wtorkowy wieczor fotkami fryzur

Witam
Wczoraj miałam wizytę u ginki. Nie pisałam wcześniej bo strasznie się zdołowałam. Dziś wstałam o 13, cały czas się zamartwiałam.
Macica cały czas mi się napina, ciąża jest bardzo nisko co według ginki grozi przedwczesnym porodem. Miałam zrobione usg ale mała/y jest tak niziutko że nic nie było widać wyraźnie. Nadal mam brać Luteinę (chociaż w szpitalu powiedzieli żebym odstawiła), ze współżycia mam zrezygnować (w szpitalu mówili że mogę bo wszystko jest ok) Ci lekarze mnie ogłupiają, już nie wiem jaki jest stan faktyczny...co lekarz to inna opinia:wściekła/y: Te bóle miednicy to rwa kulszowa (chyba tak się to pisze)
18 maja mam przyjechać do szpitala na dyżur ginki. Zrobi mi 2 wlewy magnezu żeby móc zbadać dziecko. Ginka też chce mnie położyć do szpitala w najbardziej krytycznym czasie, zeby zrobili mi zastrzyki wspomagające rozwój dziecka. Ma podejrzenia że może być tak jak w pierwszej ciąży że urodzę duzo za wcześnie
Dziewczyny niby cały czas wiedziałam że jest taka możliwość, że może się tak stać ale dopiero teraz zaczęłam się naprawdę bać. Jeszcze trochę i w głowę dostanę:-(

dziewczyny strasznie się boje upadłam dzis rano ze scgodów ale polecaiaółam na lewy pośladek narazie nie plamię nic mnie nie boli oprócz pupy to były jakieś 4 schody myślicie czy coś mogło się stać okropnie się martwię

Gosia to trzymam mocno kciuki,abys jak najdluzej wytrzymala w tej ciazy i aby macica nie swirowala
a swoją drogą to bardzo wczesnie synka urodzilas

Witam:)
My już jesteśmy po połówkowym:-) Z Szymusiem wszystko w porządku. Serce, nerki i inne organy ok. Fałd karkowy w normie. Waży 421 g i jest taki śliczniusi, ze cały czas oglądam zdjęcia jego buźki. Wczoraj nie mogłam się powstrzymać i co róż śmiełam się podczas badania aż mały przyłożył sobie paluszek do ust jakby chciał powiedzieć "Mamciu nie śmiej się tak głośno, bo mnie Pan doktor nie zbada":-D
Ale nie obyło się bez ochrzanu:-( bo indeks mózgowo-łożyskowy mam w dolnej granicy normy:-(. Dostałam kwasy omega i przykazanie "Pani Agnieszko dziecko to nie królik. Prosze jeść więcej mięsa i ryb":baffled: Kolejne badanie przepływów mam 24.05. i boję się strasznie żeby było wszystko ok.
Wczoraj tak się zestresowałam, że odrazu kupiłam kwasy omega (wybóliłam 56 zł ale zdrowie maleństwa najważniejsze) i na kolację zjadłam całe opakowanie koreczków śledziowych.
Kurcze mam takie wyrzuty sumienia, bo ostatnio rzeczywiście jem coraz mniej mięsa i ryb, ale one coś mi nie podchodzą. Trudno teraz nie będzie wymówki "nie mam na to ochoty" i będe jeść.
We Wrocławiu znowu szaro i najchętniej przespałabym cały dzień, ale nie ma tak dobrze muszę iść do dziekanatu:-(

Dziewczyny powodzenia dzisiaj na wizytach i dziękuje za wczorajsze trzymanie kciuków.
Teraz zmykam zjeść śniadanie:-D
Miłego dnia:-)

gratulacje wizyty

Witam przy kawci.
Mieszkanko mam świetnie odmalowane. Warto było na dwa dni wyemigrować z domu żeby zobaczyć ten efekt.:-)
Wczoraj byłam u gina w sprawie tej infekcji i przeszłam z nim po badaniach długą rozmowe co mnie wbiła w takiego doła że sie pozbierać nie moge.:-(
W zeszłym roku walczyliśmy z wirusem HPV który chyba podłapałam po operacji na oddziale. Tyle cierpienia przeszłam, bolesnych zabiegów a ta cholera gdzieś sie zaczaiła i właśnie sie uaktywniła.:wściekła/y:Nie może mi nic dać konkretnego bo w ciąży więc tylko takie co by sie nie posuwało do przodu. Oczywiście nie będe rodzić normalnie tylko przez cesarke i nie moge sie z tym przegryźć. W gabinecie płakałam i potem pół nocy a teraz jak pomyśle że wszystkie moje plany szlak trafił też mi łzy lecą. Ja poprostu nie wyrabiam na to wszystko.:no: Jedyne co mnie jeszcze trzyma to ruchy małej które troszku czuje. Wszystko mi sie zawaliło.

Skrzacie trzymam mocno kciuki za Ciebie
a cc no coz to ne koniec swiata,widzisz śa dziewczyny kotre chetnie z Tobą by sie zamienily

olga, kerna i ja się dołączam! Mieliśmy zacząc od maja, no ale taka pogoda ;-):-D:-D
Majteczki (10 szt.) już kupione i w przeciągu m-ca zaczynam na ostro!! Zobaczymy z jakim skutkiem!! Ale Wasze smyki to chyba mają jeszcze troszkę czasu, no Jacuś to na pewno. Mój chłop to za m-c dwa lata myślicie że za późno zaczynam????

wiesz co ja julke odpieluchowalam na dzien okolo 2 lat
do tej pory zakladam jej papmka na noc
jak zrobi sie cieplo zaczynamy ostateczne odpampkowanie

Hejka ja po polowkowym,
z dzidziusiem wszystko dobrze bardzo dlugo zajelo to mierzenie juz prawie zasnelam na tej kozetce-mala tak sie wiercila ze nie mogli jej pomiarow zrobic:)

Tak zostaje Amelka i wszystko z nia dobrze:)

Lece sie szykowac na samolot pozdrowionka

gratulacje Ola

czesc dziewczyny

paa...............

ja mam non stop i ciagle cos dowcipnego zakladam
niestety przey antybiotyku inaczej nie moglo byc

dzien dobry

reklama
Do góry