reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

olga, kerna i ja się dołączam! Mieliśmy zacząc od maja, no ale taka pogoda ;-):-D:-D
Majteczki (10 szt.) już kupione i w przeciągu m-ca zaczynam na ostro!! Zobaczymy z jakim skutkiem!! Ale Wasze smyki to chyba mają jeszcze troszkę czasu, no Jacuś to na pewno. Mój chłop to za m-c dwa lata myślicie że za późno zaczynam????
myślę, że wcale nie za późno....szczerze ja nawet nie myślałam o przyuczaniu do nocniczka mojej córki jak była w tym wieku a okazało się ze 2 dni przed jej 2 urodzinami byłam z siostrą nad morzem i mała widziała jak jej starsza kuzynka robi siku i nauczyła się....SAMA...więc każde dziecko jest inne i nie wiadomo jak twoje zareaguje na pozbycie sie pampersa:):):)
W każdym razie życzę powodzenia wam wszystkim!!!!!!!!!!!

reklama
U nas odpieluchowywanie już leci ostro. Młody prawie cały czas w majteczkach pomyka. Oczywiście często jeszcze zdarzają się wpadki ale przeważnie woła albo sam na nocnik siada. Do spania i na spacer jeszcze wielo zakładam. Czasem pampersa ale wtedy widzę potem, że wpadki są częściej więc staram się nie.

skrzacik ważne jest maleństwo. Mój m był przy cc, nawet mnie potem na nosze przekładał (ale tego stanowczo nie polecam). widział jak maleństwo wyciągają a ja wiedziałam, e jest blisko. Jak dla faceta to chyba taka dużo łatwiejsza wersja porodu.

no ja też myślę że jedyny sposób to poprostu odstawic pampersy i poprostu często przypominac, tłumaczyc itd. w majtaskach pomykac i wiadomo że wpadki będą, na początku nawet częste, no ale jakoś trzeba zacząc
kerna przed porodem to obowiązkowo!! :-)

no to dziewczyny w takim razie ustalmy godzinę zero;-);-);-)
Haszi czy jednak pampek na spacer nie bardzo.......??

Hejka ja po polowkowym,
z dzidziusiem wszystko dobrze bardzo dlugo zajelo to mierzenie juz prawie zasnelam na tej kozetce-mala tak sie wiercila ze nie mogli jej pomiarow zrobic:)

Tak zostaje Amelka i wszystko z nia dobrze:)

Lece sie szykowac na samolot pozdrowionka

czesc dziewczyny
powiedzcie mi czy moze miala ktoras z was infekcje grzybicza w ciazy????
bo moj gin mi zapisal tabletki dopochwowe na to no mam nadzieje ze to nic strasznego i ze te tabletki nie maja wplywu na moje malenstwo:no:

milego dzionka wam zycze i udanych wizyt:tak:
paa...............

czesc dziewczyny
powiedzcie mi czy moze miala ktoras z was infekcje grzybicza w ciazy????
bo moj gin mi zapisal tabletki dopochwowe na to no mam nadzieje ze to nic strasznego i ze te tabletki nie maja wplywu na moje malenstwo:no:

milego dzionka wam zycze i udanych wizyt:tak:
paa...............

Ja miałam grzybicę w 1-szym trymestrze nie pamiętam chyba to był 11 tc. Lekarz przepisał mi wtedy tabletki dopochwowe. Też się zastanawiałam czy nie zaszkodzą małemu ale lekarz powiedział że niewyleczona infekcja może mieć dużo poważniejsze skutki. Poza tym w tym etapie ciąży można przyjmować więcej leków bo już podobno nie mają takiego wpływu na maluszka

reklama
Dziękuje z całego serca za słowa otuchy! Kochane jesteście że mnie tak wsparłyście!

A ja powoli sie przegryzam z tym wyrokiem. Jednak myśl o Małej że jest zdrowa i nic jej nie grozi działa jak balsam na moje nerwy. Cały czas myśle o tej cesarce jak to będzie i wogóle. Mam nadzieje że jak sie oczytam i osłucham to sie przestane bać.

Do góry