reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Gajka to obie bedziemy robic w poniedziałek test glukozy :) tylko ja bede musiała zapłacić :((
Witam ja też w poniedziałek dołącze do waszej grupy i od razu mam pytanko oriętujesz się ile te badanie kosztuje? Ja sobie nie przypominam kiedy tak szybko na lekarzy wydawałam pieniądze echh ale maluch tego wart !

reklama
Witam dziewczyny. Ja już w pracy, ale mam chwilkę wolnego, więc postanowiłam, że się chociaż przywitam i powiem miłego dnia. Dzisiaj niestety weekend się zaczyna (niestety, bo ja mam szkołę znowu). Pogoda potworna w łodzi, deszcz ciągle pada, pochmurno i zimno. A jak tam u was?
Gratuluję udanych wizyt wczoraj. Ja dopiero w poniedziałek idę do mojej pani gin.
Muszę się pochwalić, że w końcu poczułam wczoraj jak moje maleństwo figluje, choć to jeszcze nie były kopniaczki, ale jakieś fikołki, albo inne wygłupy mojego szkraba. Jestem bardzo zadowolona. Podobno po słodyczach maleństwa też figlują, a ja niestety nie jadam. Chyba muszę zacząć :))
yczę wam miłego dzionka i duużo wypoczynku w weekend.

WITAM przy kawie!!
Ja juz po sniadanku nalesniczki z serem i jestm pelna!kawusie opije i biore sie za bigosik na obiadek.
Jakiegos leniwca mam z rana he ale to przez ta pogode...zwarjowac mozna raz deszcz raz slonce,teraz widze chmury deszczowe i pewnie lunie!
Milego dzionka i udanych wizyt zycze wam mamusie!!

Witam
Wczoraj miałam wizytę u ginki. Nie pisałam wcześniej bo strasznie się zdołowałam. Dziś wstałam o 13, cały czas się zamartwiałam.
Macica cały czas mi się napina, ciąża jest bardzo nisko co według ginki grozi przedwczesnym porodem. Miałam zrobione usg ale mała/y jest tak niziutko że nic nie było widać wyraźnie. Nadal mam brać Luteinę (chociaż w szpitalu powiedzieli żebym odstawiła), ze współżycia mam zrezygnować (w szpitalu mówili że mogę bo wszystko jest ok) Ci lekarze mnie ogłupiają, już nie wiem jaki jest stan faktyczny...co lekarz to inna opinia:wściekła/y: Te bóle miednicy to rwa kulszowa (chyba tak się to pisze)
18 maja mam przyjechać do szpitala na dyżur ginki. Zrobi mi 2 wlewy magnezu żeby móc zbadać dziecko. Ginka też chce mnie położyć do szpitala w najbardziej krytycznym czasie, zeby zrobili mi zastrzyki wspomagające rozwój dziecka. Ma podejrzenia że może być tak jak w pierwszej ciąży że urodzę duzo za wcześnie
Dziewczyny niby cały czas wiedziałam że jest taka możliwość, że może się tak stać ale dopiero teraz zaczęłam się naprawdę bać. Jeszcze trochę i w głowę dostanę:-(
Kochana stosuj się do zaleceń lekarza i napewno wszystko będzie ok.
Kurcze znowu pogoda deszczowa brrr
Od rana z T. sprzątamy dom bo co tu robić?
Wczoraj nie wytrzymałam musiałam zrobić pizze, bo Kerna narobiła smaka do tego w tv tez pizze robili i jak tu nie ulec pokusie więc T. poleciał na zakupy i raz dwa zrobiliśmy.
Dziś czeka nas małe przemeblowanko, bo komodę będziemy składać :)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty u ginów.

Lillu - moje gofry wychodza gumowate, nie umiem robic takich chrupiacych - moze poprosze o jakis cuda dzialajcy przepis na watku kulinarnym hmmm? :-)
moim zdaniem duzo zalezy od sprzętu na jakim się robi. u mnie w domu rodzinnym była tak stara gofrownica z której gofry były takie chrupiące że aż...mniam...dlatego zainwestowałam 300 zł i kupiłam podobną z tej samej firmy i moje też są chrupiące:-D
a przepis mogę podesłąć na kulinarny:tak:

Witam popołudniowo, dzis jakis dołek zaliczam, chyba przez ten deszcz,wiatr i jesienną wprost pogode, bo u nas nad morzem zimno, tylko 7 st.:wściekła/y:WIOSNO WRACAJ:angry::angry::angry: jak tak dalej pójdzie, to "wyrosne" z tuniczek przygotowanych na wiosenne dni, teraz ciagle w swetrze łaże przez to zimno:wściekła/y:
GRATULACJE WSZYSTKIM UDANYCH WIZYT I POZNANIA PŁCI.

Ja jeszcze tylko kilka dni do wtorku 11 maja, jejciu mam czuja ze bedzie chlopak, a ja jednak dziewczynke bym wolała- czy to grzech? Oczywiście juz kocham moje malenstwo niezaleznie od jego płci :-)
pozdrawiam i życzę miłego wieczorku, zaraz Myszkę trzeba połozyć spac, a jak znam siebie to zasnę z nią . Pa:-)
ja też marzyłam o córeczce, w myślach ganiam się za smucenie sie jeśli będzie to chłopak...nie to nie grzech,przecież trzeba o czymś marzyć:-D

witam wieczornie:-)
Moja znajoma do swojej teśniowej woła "ej TY":-D:-D:-D:-D
Monia a co do kurzajki to próbowałaś moze aloesu???Bo ja kiedyś miałam dwie obrzydliwe i kilkuletnie kurzajki, niczym nie mogłam ich usunąć i rozcięłam liść aloesu i mąższem przyłożyłam, obwiązałam rękę i tak ta kurzajka kisiła mi się pod aloesem 2 -3 dni (oczywiście dostarczałąm świerze porcje liścia) i znikła:tak::tak::tak::tak:
u męża w rodzinie kurzajki sa zmorą...niestety moje dzieci już je chwyciły....synek miał laserowo wypalane i zniknęły wszystkie możliwe, córeczka też przez to przechodziła ale jej już nie zginęlo...pomógł domowy sposób z cytryną i octem..rewelacja:tak:

Witam
Wczoraj miałam wizytę u ginki. Nie pisałam wcześniej bo strasznie się zdołowałam. Dziś wstałam o 13, cały czas się zamartwiałam.
Macica cały czas mi się napina, ciąża jest bardzo nisko co według ginki grozi przedwczesnym porodem. Miałam zrobione usg ale mała/y jest tak niziutko że nic nie było widać wyraźnie. Nadal mam brać Luteinę (chociaż w szpitalu powiedzieli żebym odstawiła), ze współżycia mam zrezygnować (w szpitalu mówili że mogę bo wszystko jest ok) Ci lekarze mnie ogłupiają, już nie wiem jaki jest stan faktyczny...co lekarz to inna opinia:wściekła/y: Te bóle miednicy to rwa kulszowa (chyba tak się to pisze)
18 maja mam przyjechać do szpitala na dyżur ginki. Zrobi mi 2 wlewy magnezu żeby móc zbadać dziecko. Ginka też chce mnie położyć do szpitala w najbardziej krytycznym czasie, zeby zrobili mi zastrzyki wspomagające rozwój dziecka. Ma podejrzenia że może być tak jak w pierwszej ciąży że urodzę duzo za wcześnie
Dziewczyny niby cały czas wiedziałam że jest taka możliwość, że może się tak stać ale dopiero teraz zaczęłam się naprawdę bać. Jeszcze trochę i w głowę dostanę:-(
Gośka trzymaj się!!!Ja wylądowałam w 24tc w szpitalu z powodu skurczy i obie ciąże miałam zagrożone porodem przedwczesnym....teraz też mnie już ściska i bardzo się boję. Tak jak piszą tu dziewczyny słuchaj swojej ginki no i przede wszystkim odpoczywaj...Trzymam za Ciebie kciukasy:tak:

dziewczyny strasznie się boje upadłam dzis rano ze scgodów ale polecaiaółam na lewy pośladek narazie nie plamię nic mnie nie boli oprócz pupy to były jakieś 4 schody myślicie czy coś mogło się stać okropnie się martwię
Mam nadzieję, ze nic poważnego się nie stało, moim zdaniem nie powinno.....a teraz jeszcze coś cie boli??

Dziewczyny czy któraś wie moze iedy sa obnizki cen w h&m głównie chodzi mi o ciuszki dla dzidzi??? A moze znacie jakiś fajny sklep internetowy???
W H&M z tego co się orientuję są wyprzedaże ale posezonowe i zawsze trzeba utrafić bo kobiety czyhają na nie jak zwierz na ofiarę:-D ja miesiąc temu w starym browarze trafiłam na wyprzedaż maleńkich ciuszków...rajtuzki po 5zł, bolerka dla maleńkich dziewuszek po 20 zł....ja odwiedzam H&M kiedy mogę i zawsze coś się trafi :tak:
uwielbiam ten sklep...a w Poznaniu uważam najlepiej zaopatrzone oddziały to włąśnie w starym browarze i Malta.....:tak:

Dzień dobry!!!!!!
Miałam dzisiaj kłopoty z netem....po wczorajszym babskim spotkaniu, które zakończyło się o 24.00 mam mega naładowane akumulatory:-D dzisiaj pomimo pochmurnej pogody mam super humor....i wam też takiego życzę!!!!!!!!!!
dzisiaj odpoczynku ciąg dalszy więc do poczytania kobietki:tak:

Witam ja też w poniedziałek dołącze do waszej grupy i od razu mam pytanko oriętujesz się ile te badanie kosztuje? Ja sobie nie przypominam kiedy tak szybko na lekarzy wydawałam pieniądze echh ale maluch tego wart !
W moim ośrodku zdrowia to badanie kosztuje 20 zł. Glukoze mają na miejscu. Ale ceny mogą sie różnić!

No ja juz po pobraniu krwi, zjadłam razowca z serem i sałatą i gorące kakao - mniam :)
A ten test obciążenia glukozą darmowy tylko swoją glukozę trzeba przynieść ale to pójdę w poniedziałek :)
mb 1 no ja na L4 ale muszę z rana syna do szkoły wyszykować więc wstaję o 6.30 bo młody musi sie porządnie obudzić a mu to ciężko idzie :) A potem nie chce mi się już kłaść :) Za to tak koło 15 mam zjazdy i zazwyczaj z 30 minut kimam :)
Hehe tak myslalam, ze musisz synka wyszykowac:-Dale zeby sie nie polozyc chociaz na pol godzinki;-) Dobrze, ze chociaz popoludniu odpoczywasz.

Muszę się pochwalić, że w końcu poczułam wczoraj jak moje maleństwo figluje, choć to jeszcze nie były kopniaczki, ale jakieś fikołki, albo inne wygłupy mojego szkraba. Jestem bardzo zadowolona. Podobno po słodyczach maleństwa też figlują, a ja niestety nie jadam. Chyba muszę zacząć :))
yczę wam miłego dzionka i duużo wypoczynku w weekend.
Gratuluje pierwszych ruchow:-) Ja uwielbiam to bulgotanie w brzuchu;-)
WITAM przy kawie!!
Ja juz po sniadanku nalesniczki z serem i jestm pelna!kawusie opije i biore sie za bigosik na obiadek.
Nalesniki mniam, moze dzis na obiad zrobie, choc miala byc rybka;-)
Dziewczyny czy któraś wie moze iedy sa obnizki cen w h&m głównie chodzi mi o ciuszki dla dzidzi??? A moze znacie jakiś fajny sklep internetowy???
Nie wiem jak w Polsce w h&m, ale u nas wyprzedaze sa co chwile. Wystarczy tylko, ze nastanie troche inna pogoda. Zanim zagosci lato juz beda jesienne ubranka, a te letnie beda wyprzedawane.
Od rana z T. sprzątamy dom bo co tu robić?
Wczoraj nie wytrzymałam musiałam zrobić pizze, bo Kerna narobiła smaka do tego w tv tez pizze robili i jak tu nie ulec pokusie więc T. poleciał na zakupy i raz dwa zrobiliśmy.
Dziś czeka nas małe przemeblowanko, bo komodę będziemy składać :)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty u ginów.
Pysia ja tam bym wiedziala co robic z mezem w domu, gdy pogoda niezbyt;-)
A moze podalybyscie przepis na taka domowa pizze? Tez mi smaka narobilyscie.

No właśnie ja na test obciążenia glukoza nie mam skierowania ale babka mówiła że ciężarnym należy się darmowo, także co szpital to inaczej ;)

A mnie cos chyba na żołądku stoi bo od śniadania czuję jakbym gliny się najadła :/

reklama
Witam przy kawci.
Mieszkanko mam świetnie odmalowane. Warto było na dwa dni wyemigrować z domu żeby zobaczyć ten efekt.:-)
Wczoraj byłam u gina w sprawie tej infekcji i przeszłam z nim po badaniach długą rozmowe co mnie wbiła w takiego doła że sie pozbierać nie moge.:-(
W zeszłym roku walczyliśmy z wirusem HPV który chyba podłapałam po operacji na oddziale. Tyle cierpienia przeszłam, bolesnych zabiegów a ta cholera gdzieś sie zaczaiła i właśnie sie uaktywniła.:wściekła/y:Nie może mi nic dać konkretnego bo w ciąży więc tylko takie co by sie nie posuwało do przodu. Oczywiście nie będe rodzić normalnie tylko przez cesarke i nie moge sie z tym przegryźć. W gabinecie płakałam i potem pół nocy a teraz jak pomyśle że wszystkie moje plany szlak trafił też mi łzy lecą. Ja poprostu nie wyrabiam na to wszystko.:no: Jedyne co mnie jeszcze trzyma to ruchy małej które troszku czuje. Wszystko mi sie zawaliło.

Do góry