reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

co do konfliktu RH to ja wam powiem bo jestem troche w tej kwestii doświadczona. Immunoglobuline podaje się w ciąży tylko wówczas gdy zostaną wykryte przeciwciala anty/rh we krwi matki i po porodzie jeśli dziecko jest RH+. W innych bardziej normalnych krajach matki RH- dostają immunoglobulinę w ciąży 2 razy zapobiegawczo. Ja po 1 porodzie nie dostałam bo synek jest RH-, a w 2 ciąży przy krwawieniu mi podali i za to trzeba było oddać krew...

reklama
Dziewczyny czy któraś sie orientuje co można stosować w ciąży na katar???
Tak mnie strasznie męczy,a w nocy spać nie mogłam,
pomóżcie

HEJ
ale pogoda... tylko spać...
a ja po zakupach, może by obiad jakiś ugotować, bo mąż to się w końcu ze mną rozwiedzie.
Cieszę się ,że wizyty wszystkim sprawiają tyle radości, ja połówkowe mam dopiero za tydzień i dopiero wówczas rozpocznę szał zakupowy...
Na razie siebie rozpieszczam ciuchowo, choć bez problemu mieszczę się w ciuszki sprzed ciąży to tuniki kupuję tuzinami, mam pytanko do tych ziewczyn, które zamawiały spodnie na allegro, brałyście ten sam rozmiar co przed ciążą, czy nr większy?

JAGA-bardzo ci współczuję, naprawdę...

no właśnie też chciałabym se zamówić przez allegro jakieś spodenki,leginsy i wogóle ale boję się że nie trafie z rozmiarem i będzie lipa...

Dzięki kochane tak mi troszkę ulżyło,że jednak to córeczka.
Trzeci synuś też byłby równie mocno kochany,ale jak to mówią, żeby życie miało smaczek raz dziewczynka raz chłopaczek ...

no kochana święte słowa :tak::tak::tak:

PYSIA GRATULUJE CÓREŃKI:-D WIDZE ZE BEDZIE MIAŁA TAKA SAMO NAIMIE JAK MOJA STARSZA CÓRKA:tak:WIKTORIE SA KOCHANE POPROSTU WSPANIAŁE,GRATULUJE WYBORU.
LILU JA TEŻ NIGDY W ŻYCIU NIE SADZIŁAM ZE MOŻNA MIEĆ TAKA TEŚCIOWĄ,NO A JEDNAK ZDARZAJĄ SIE JEDNAK WYJĄTKI I DO TAKIEGO WYJĄTKU NALEŻY MOJA TEŚCIÓWKA,WŁAŚNIE DZWONIŁA DO MNIE ZE JAK STARSZA CÓRA WRÓCI ZE SZKOŁY TO MAJĄ WE DWIE PRZYJSC DO NIEJ NA OBIAD SKORO JA MAM LEŻEĆ I ODPOCZYWAC.NO JEST KOCHANA:tak::tak::tak:

o takiej teściówki to tylko pozazdrościć :tak::tak:

a ja se jem heh śniadanie dopiero :-D:-D nie mam koncepcji na obiad tzn na kolację bo mój jak wraca tak póżno to już sie to do kolacji zalicza ale może pizze se zamówimy bo dziś miałam mieć dzień sprzątania a wyszło na odwrót :szok: dzień lenia hahah :-D:-D:-D bejbik sie od wczoraj nie odzywa wczoraj bardzo mało :-( czekam aż da znaka co by mamusia się nie martwiła ;-) ajajaj jaka ja jestem leniwa no tak jak w 1 trymestrze a w 2 miał byc taki power hehhe ale to raczej nie w moim przypadku :no::no::no::szok::szok::szok::-D:-D:-D

pomóżcie

ja brałam maść majerankową ale mało pomagała można sól fizjologiczną chyba do noska i cos jescze ale kurka nie pamiętam jakieś inhalacje :) ja to jak dostałam ostatnio katar to teraz będę go miała do wrezśnia albo dalej normalka u mnie ha a mówią zę leczony trwa tydzień a nie leczony 7 dni...dobre :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nic dziewuszki ja mykam trochę poleżeć a potem do sklepu bo mam na coś ochotę, ale jeszcze nie wiem na co.
W sklepie napewno weny dostanę...:-D

pomóżcie

a i jeszce jedno ja na noc wyciskałam kilka ząbkow czosnku i do małego kieliszka i se wciągałam żeby nosek się przepchał i powiem Ci nigdy nie robiłam tak a teraz będę bo bardzo pomaga :) możesz spróbować a może też zadziała na Ciebie....wiesz odrazu lepiej sie oddycha :)

Nic dziewuszki ja mykam trochę poleżeć a potem do sklepu bo mam na coś ochotę, ale jeszcze nie wiem na co.
W sklepie napewno weny dostanę...:-D

a ja mam tak że w domu wiem na co mam ochotę a ide do sklepu i kupuje całkiem inne rzeczy hahha no tamkie to moje rostargnienie ciążowe :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ale fajne nagranie :-)
nie mam sposobu na katar, bo kataru jeszcze nie miałam...
a był wątek o teściowych i mam takie pytanko... bo ja jestem nienormalna chyba pod tym względem.. jak się zwracacie do teściowych? mnie nie przejdzie przez usta "mamo, tato", więc mam problem... jak mówię do Nich to staram się bezosobowo (byliście, jedziecie itp.) nie zawsze się da.. :-( jak mówię o Nich to teść, teściowa.. gorzej jak czasem mi przyjdzie zawołać, albo cosik, bo wtedy mi wychodzi "Pani Zosiu, panie Adamie" kurcze, jak to rozwiązać??? :-)

ale fajne nagranie :-)
nie mam sposobu na katar, bo kataru jeszcze nie miałam...
a był wątek o teściowych i mam takie pytanko... bo ja jestem nienormalna chyba pod tym względem.. jak się zwracacie do teściowych? mnie nie przejdzie przez usta "mamo, tato", więc mam problem... jak mówię do Nich to staram się bezosobowo (byliście, jedziecie itp.) nie zawsze się da.. :-( jak mówię o Nich to teść, teściowa.. gorzej jak czasem mi przyjdzie zawołać, albo cosik, bo wtedy mi wychodzi "Pani Zosiu, panie Adamie" kurcze, jak to rozwiązać??? :-)

o jakim nagraniu mówicie? bo ja tepa hahha
w moim przypadku jest tak że ja do teściowej mówie po imieniu...a mój mojej mamie też po imieniu :) teściowa odrazu powiedziała ze nie mam jej paniować haha co wcześniej robiłam bo było mi głupio :) no ale nieraz mowie teściowa :) wiesz początki trudne zdażało mi się mówic bezosobowo ale stwierdziłam że nie wypada...

Jej beti plisss...używaj czasem edytuj;-);-);-)

Tosia wiesz co do tego to ja też mam problem...ale "mamo" mówie mimo, że aż się dławie przy tym:-D:-D:-D
Denerwuje mnie tylko takie mamowanie na każdym kroku.."niech mama" "czy mama"...wolałabym na tak jak mówie do swoich rodziców ale mi to za cholere nie przejdzie juz przez gardło..
W takich syt. proponujęsię odważyc i powiedzieć to "mamo"...trudno:-D:-D:-D

u mnie sytuacja jest taka...jak zaczęłam mieszkać z teściami to mówiłam mamo", tato" bo jak już pisałam kiedyś myślałam, ze jak ja będę miła i przjazna to mi to oddadzą...wtedy teściowa powiedziała mi, ze się nie obrazi jak jej mama mówić nie będę bo ona swojej teściowej nigdy tak nie nazwała...no ale ja zaczęłam i teraz po 9 latach jak już nie jest fajnie mówie mama kiedy muszę, zwracam się coraz częściej właśnie bezosobowo....bo moja teściowa jest bardzo starej daty(za rok ma 70!!!) i wścieka się jakby ktoś zwrócił się do niej"bez szacunku" czyli np tak: mama podałabyś mi ....., albo podaj mi.....musi się mówić: podajcie mi....no i jak tu z nią żyć????????
a moje dzieci zwracają się właśnie do niej" bez szacunku".......:):):)bo przecież babcia nie jest w kilku osobach :)

reklama
No ja jutro chyba skoczę na morfologię i mocz to tez się spytam :)
Teraz właśnie wróciłam ze szkoły, małego odeskortowałam z parasolem bo leje i wieje strasznie :/
Mój mały tez szaleje w brzuszku, teraz to naprawdę wiem że jest :) I też często po pęcherzu kopie :) Ale w nocy zazwyczaj jest grzeczniutki, lubi z rana, popołudniu i wieczorem ok 21 kopac :)

Moj dzis pierwszy raz tak w nocy szalal.. zastanawialam sie dlaczego - tak mysle, ze moze przez to zjadlam w lozku super slodkiego loda :-)

Dziewczyny a wy nie robicie tego badania (glukozy) na skierowanie (darmowo)??

Ja wlasnie nie wiem dokladnie jak to jest, czy przypadkiem majac skierowanie z gabinetu prywatnego nie bede placic.. byc moze od lekarza panstwowego to badania jest refundowane.. Dla mnie to w ogole wszystko jest zagadka.. Niektore testy, jak test potrojny mialam refundowany przez fundusz norweski, z ktorym moja ginekolog ma podpisana umowe.. Podobnie bylo z badaniem na toxo, rozyczke itp.

Witajcie dziewczyny. U mnie leje deszcz i wieje - okropienstwo!
Ale co tam - wczoraj z M bylismy u lekarki na usg polowkowym - wszystko ok, glowka ok, nozki, raczki, kosci w najlepszym porzadku - jak to powiedziala lekarka dzidzia ma wszystko i wszystkiego tyle ile potrzeba , serce bije jak dzwon . Machalo do nas raczka - jej co to za uczucie . Ale jest ale ... dalej sie nam nie pokazalo czy jest chlopczykiem czy dziewczynka :-) . Bawilo sie pepowina i mialo ja miedzy nogami i figa z naszej ciekawowsci:-) .Ale najwazniejsze,ze zdrowe i dobrze sie rozwija . Na zdjeciu mam nawet widoczna stopke - moge patrzec godzinami na ta fotke:-) Warzy 330 g .

Gratulacje :-)

he he a moi teście nawet nie wiedzą że ja w ciąży he he ;) A mieszkamy w tym samym mieście ;)
Co do wypieków to trening czyni mistrza :) Ja pierwsze ciasta też nijakie robiłam :) Teraz jadę z mikserem i nawet nie myślę o tym czy wyjdzie bo wtedy nie wychodzi ;)

Niezla jestes.. hehe.. ale masz racje, skoro nie interesuja ich pozostale wnuki to nie ma co sie narzucac z tematem :-D

Witam
Kurcze zimno dziś jak piorun.
Facet spóźnił się całe pół godziny i potem robił usg na akord.
Moje trwało całe 2 minuty.
Dzidzia zdrowa.
Machała rączką.
Z wieku młodsza o 6 dni niż z suwaczka waży 388g.
Wpadłam na pomysł nagrania badanka usg na komórkę.
T. robił za kamerzystę.
Musze głos podmienić do filmiku i wrzucę na youtube to wam zapodam linka.
[video=youtube;zOhte954zGQ]http://www.youtube.com/watch?v=zOhte954zGQ[/video]
Jestem cała happy,aż się śmiałam,że dobrze,że nie ma 3 pisioolka widać.
Gratuluje i wam co poznały wczoraj płeć coś dziewuszki górą.
Ja też będę miała DZIEWCZYNKĘ WIKTORIĘ... no pełnia szczęścia.
Ja dziś sobie toast wzniosę piwem bezalkoholowym ha ha
Kupiliśmy dla Wiktorii tycie różowe skarpetusie :)
Mamusie z nakazem leżenia oszczędzajcie się a napewno wszystko będzie ok.
Ja też powinnam dużo leżeć, ale coś mi to marnie wychodzi...

Jaguś-TAK MI PRZYKRO
[*]
[*] dla twoich aniołków.

GRATULACJE - mozecie sobie z Benjaminka pione przebic - wyczekane dziewuszki.

Do góry