Kasiona
Fanka BB :)
Pysia gratulacje ksiezniczki!!! marzenia sie spelniaja
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej dziewczyny.
Ja ostatnio zalatana i szans na nadrobienie zaległości tutaj nie mam bo musiało by się to odbyć kosztem kkogoś lub czegoś innego.
Bardzo współczuje agamati, życzę szybkiego ukojenia w nowym , małym życiu.
i pls dziewczyny, zostawcie ją w spokoju.
Karolinkare bardzo cieszę się z twojego cudu- myśle, że dałaś nadzieje wielu innym, nie piszącym mamą z problemami.
Gratuluje udanych wizyt, zwłaszcza poznanych płci bo u mnie jeszcze nic nie jest na 100% chociaż ja czuje że to Zina, a tak jak inne mamusie 2 dzieci tej samej płci - zależy nam
Co do wątku dzieciaczków na lipcówkach nazywa się on Lista Lipcowych Maluszków. Zgadzam się z wolfheart.
U mnie z objawami względny spokój,aaaa jak to napisałam złapał mnie skurcz stopy- to moja zmora- skurcze zawsze i wszędzie i rwa w prawej nodze po sexie ;.
Zgagi nie mam a żałuje bo w gazecie przeczytałam, że to podobno naukowo dowiedzione, że mamy ze zgagą rodza włochate dzieci- ten sam hormon co wywołuje zgagę, wywołuje też porost włosów u płodu :]]] U mnie znów będzie łysek.
glukoza dla mnie też była znośna.
Co do dokładnego usg ja za miesiąc planuje iść na 3D
Zakupów jeszcze nie robie- jakoś zawsze kupuje coś dzieciom które już potrzebują ubrań hehe
Co do zmian rozmiaru biustu w ciąży- nadal z chęcią policzę ten właściwy jak ktoś chce.
Witam z rana przy owsiance i zapewne później kawce gdyż za oknem leje :/
Gratuluję udanych wizyt, kolejne chłopaki i dziewczyny pokazały co ukrywają między nóżkami
A ja miałam sie przejść spytać ile ten test obciążenie glukozą kosztuje i czy trzeba swoja glukozę dać ale w taką pogodę mam to w tyle, pójdę w poniedziałek albo zadzwonię.
U mnie to już 3 ciąża i wciąż te same problemy. Ja mam stwierdzoną bardzo małą macicę, która w pewnym stadium rozwoju płodu chce już przeprowadzić czynności porodowe czyli normalnie mówiąc chce wypchnąć płód bo już się nie mieści....i stąd mam skurcze. Kiedyś myślałam,że to kolka mnie tak często łapie
Myślałam, ze tym razem będzie mnie to spotykać około 28 tc ale chyba za bardzo się forsuje i już mnie wszystko ciągnie, nawet czasami rano po nocnym wypoczynku....
No teraz mam brać luteinę 2 razy dziennie ale szczerze nie wiem co do da bo poprzednio zawsze dostawałam Fenoterol na hamowanie skurczy i on działa...a po luteinie nie odpuszcza jakbym chciała...moze za krótko jeszcze ją stosuję
Niestety nie mam mozliwości polegiwania w dzień:-( ale staram sie jak mogę i chodzę wcześnie spać, czasami nawet o 19:30
A Tobie co przepisują?? też masz skurcze i dlatego musisz leżeć?
Fajnie,że mnie rozumiesz, ze nie jest łatwo rzucić wszystko i leżeć;-)
Staweran też jest mi, brałam obie poprzednie ciąże, do tego magnez Aspargin. Na koniec ciąż Fenka łykałam co 1,5 godziny...masakra. No ale jesteśmy podobne ja w pierwszej ciąży też w 24 tc wylądowałam na oddziale bo coś się działo a to skurcze byłyW pierwszej ciąży chodziłam ze skurczami nie wiedząc o tym i w 24tc miałam już skróconą szyjkę, brałam fenoterol, staweran, tochę leżałam na oddziale.. Teraz już wiem co w trawie piszczy, twardnienie brzucha mam różnie, biorę magnez i luteine, chociaż to drugie jest bardziej na podtrzymanie ciąży niż na skurcze. Każdy lekarz inaczej działa w takiej sytuacjiNa razie nie mam nakazu leżenia, myśle o tym aby zaproponować swojemu prowadzącemu częstsze wizyty aby kontrolować szyjke. Oby do końca była twarda jak skała:-):-) Tego sobie i Tobie życzę:-)