reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam mamusie...ja juz jestem z powrotem:tak:,biorę insulinę 5 razy dziennie i cukier już sie wyrównał...
Ale mam nadrabiania...-niezła lektura...wczoraj tylko doczytałam o tej smutnej wiadomości:brak mi słów co czuję:-(.
Życzę dobrego dzionka dla każdej z was....:tak:

reklama
Witam!

Gizelko! Ciesze sie, że do nas już wróciłaś!!!! Mam nadzieje, że teraz już wszystko bedzie dobrze!!!!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!!!

Mnie też pogorszył sie wzrok w ciąży! Miesiąc temu byłam u okulisty i przepisał mi mocniejsze okulary. Z tym że ja mam plusy i obecnie już nosze +2 - o 0,5 wiecej.

U nas dziś okropnie - zaraz zacznie padać, no i zimno. Aż sie nie chce wychodzić z łóżka!!! Ale musze zwlec sie na zakupy.

Witaj Gizelko super,że do nas wróciłaś
Ja szybciutko mykam do miasta kupić coś na obiadek, choć narazie nie wiem co.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, oby przyniosły mnóstwo radości i dobrych wieści.
Co do zmiany nazwy nowego wątku jestem za.
Mi ta nazwa rozpakowane pasuje średnio, ale skoro powielana jest od x czasu na różnych watkach to jakos ją przyjęłam.
Gratuluje mamom wczorajszych udanych wizyt.
U mnie dziś więcej słonka niż chmur,aż chce się wyjść z domu :)

Witam przy porannej kawce!
Juz po sniadanku i teraz kaweczka a pozniej biore sie za porzadkowanie lazienki bo juz na nia czas:)
U nas tez pochmurno i zimno ..GDZIE TA CIEPLA WIOSNA!!
mILEGO DNIA DZIEWCZYNY

Witam wszystkie przyszłe mamusie:-). Nie bardzo wiem jak się poruszać tutaj, bo nigdy wcześniej nie pisałam na forum. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Jestem tutaj z wami od samego początku ale teraz odważyłam się dopiero napisać. Początki ciąży były trudne. Bałam się, że zakończy się ona tak jak poprzednia w 8 tygodniu. Najpierw było USG w 6 i 8 tygodniu. Na przełomie 13 i 14 tygodnia miałam USG i test PAPPA, w ramach badań prenatalnych. Na USG wyszło wszystko Ok, potem czekałam na telefon w sprawie wyników testu...Telefon zadzwonił tydzień później-wyniki złe, konieczna konsultacja z genetykiem. Jak zobaczyliśmy wyniki zwyczajnie zwaliło nas z nóg. Czekała mnie amniopunkcja, ale po długich przemyśleniach postanowiłam nie wykonywać badań inwazyjnych, za bardzo bałam się poronienia, wiedziałam natomiast, że jej wynik nie wpłynie na dalszą kontynuację ciąży. Teraz czekam na USG połówkowe - 7 maja, mam nadzieję, że usłyszę iż podjęłam słuszną decyzję, że z dzieckiem jest wszysko OK. Strasznie się boję i nie chcę myśleć, że może być inaczej.

Też jestem za tym aby nie zakładac osobnego wątku dla szczęśliwych porodów i dla tych tragicznych. Niestety tak też się zdarza, oby na wrześniówkach więcej takich nie było...
Zmiana nazwy na bardziej ogólną myślę że będzie jak najbardziej na miejscu i najlepszym rozwiązaniem ale to moje zdanie.
A o jojob to ja nic nie wiem, malapralinka owszem podzieliła się swoją tragedią na wątku ogólnym ale o innych dziewczynach nic nie wiem. Czy Wy coś wiecie??
gizela miło że już jesteś!

Witam sie i ja :))

ale pogoda :(( mam nadzieje ze z dnia na dzien bedzie juz tylko ładniej bo za 2 tyg jedziemy nad morze... w górach pogoda nam dopisała wiec moze i teraz sie uda...

co do wątku to nazwa mi nie przeszkadza i równiez uważam że wszystkie dzieciaczki powinny być razem...

ja tez kupilam sopdnie ciążowe w ciucholandzie, w tuniki mieszcze sie z zeszłego roku wiec luz... tylko jak byłam na basenie to sie przeraziłam ze wyglądam jak orka....

reklama
przeczytalam wszystkie posty ktore naskrobalyscie od wczoraj, co do do sprawy Agamati zdecydowalam sie juz nie wypowaiadac tylko zachowac to co mysle i czuje we wlasnym sumieniu..

Dziekuje dziewczeta za odpowiedz zwiazana ze wzrokiem, strasznie mnie to meczy i nie wiem czy zmieniac szkla na mocnijesze czy zaczkac po ciazy czy wszytsko wroci na swoje miejsce, w kazdym badz razie pociesza mnie ze nie tylko ja ,, slepne" hehe

Lece na echo serduszek moich malenstw, pozdrawiam mamusie i zycze milego spokojnego dnia :)

Do góry