reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Rozpakowane mamy to te, które urodziły a Agamati jak najbardziej urodziła.
Czym się różni poród czy to naturalny czy wywoływany z takich czy innych względów w 19 tygodniu od tego w 42 tygodniu?
Niczym i w 42 tygodniu można urodzić martwe dziecko, choćby z powodu uduszenia się maluszka pępowina na kilka dni czy godzin przed jego narodzinami...
Urodziła się mała Oleńka córeczka Agamati więc chcąc nie chcąc Agamati zalicza się do mam za wcześnie rozpakowanych.
Trzeba przyjąć życie takie jakie jest, lista rozpakowanych mam to nie zawsze tylko lista szczęśliwie zakończonych ciąż.
Zdarzają się porody przedwczesne, martwe dzieci urodzone o czasie czy tez maluszki umierające z przeróżnych powodów w kilka godzin czy dni po urodzeniu i to wszystko powinno być w wątku rozpakowane wrześniówki z odpowiednią adnotacją czy to aniołek za wcześnie urodzony czy zdrowy synek czy córcia urodzony przed czasem lub o czasie oraz w razie potrzeby z podaną obok daty urodzenia datą śmierci dziecka.
Najlepiej byłoby spytać Agamati czy można ją zostawić na wątku mam rozpakowanych czy wolałaby, aby powstał wątek wrześniowe aniołki i tam można by przenieść jej Oleńkę.
Na razie jest za wcześnie, aby ją o to pytac, ale za jakiś czas moderatorki mogą jej wysłać priva.

reklama
Dziewczyny wątek pożegnań jest zdecydowanie lepszym miejscem dla pamięci o Aniołkach, byc może równiez agamati by sobie nie zyczyła klasyfikacji "rozpakowanych", uszanujmy jej ból.
Była z nami równiez małapralinka, o jej Aniołku tez pamietamy, wiec moze jednak wątek Wrześniowe Aniołki będzie bardziej na miejscu.

Ostatnia edycja:
witam sie kochaniutkie:-)
ja właśnie dopiero co kompa otworzyłam i weszłam na bb i co zobaczyłam nowy watek pomyślałam sobie ze szybko ale jak kliknęłam i zobaczyłam tam aniołka agamati to aż mi gesia skórka przeszła jak można ją wziac pod wątek"rozpakowanych wrześniówek" wydaje mi sie ze jest to troszkę nie na miejscu,wiecie jak sie ona poczuje jak to zobaczy:-( moim zdaniem on tego typu wiadomosci i strat jest wątek pozegnań,ale to jest oczywiscie moje zdanie,
pozdrawiam

tak Agamati stracila swoja coreczke,ale ją urodzila a nie poronila
wiec o co to halo
jesli nie bedzie sobie zyczyla aby wpis o jej coreczce przedwczesnie urodzonej byl tu tylko gdzie indziej to skasuje

Rozpakowane mamy to te, które urodziły a Agamati jak najbardziej urodziła.
Czym się różni poród czy to naturalny czy wywoływany z takich czy innych względów w 19 tygodniu od tego w 42 tygodniu?
Niczym i w 42 tygodniu można urodzić martwe dziecko, choćby z powodu uduszenia się maluszka pępowina na kilka dni czy godzin przed jego narodzinami...
Urodziła się mała Oleńka córeczka Agamati więc chcąc nie chcąc Agamati zalicza się do mam za wcześnie rozpakowanych.
Trzeba przyjąć życie takie jakie jest, lista rozpakowanych mam to nie zawsze tylko lista szczęśliwie zakończonych ciąż.

i tu sie z Pysia zgadzam

Dziewczyny wątek pożegnań jest zdecydowanie lepszym miejscem dla pamięci o Aniołkach, byc może równiez agamati by sobie nie zyczyła klasyfikacji "rozpakowanych", uszanujmy jej ból.

ale czy to ze wspomninamy o jej coreczce to nie uszanowanie,bo nie rozumiem

to co ja smieje sie z tego czy wspominam jej malenstwo

strata jest strata,nie ma znaczenie dla matki czy to w 8tc czy w 19 czy w 42 tc,tylko to w 8 to poronienie
a Agamati urodzila swoja coreczkę,normalnie tak jak kazda z nas urodzi juz niedlugo swoje dziecko

a swoją droga to co to za roznica czy jej coreczka bedzie wspomniana tu
czy np jako jedna w osobnym wątku
wchodząc i tu i tu to moze byc jej przykro

Ostatnia edycja:
Wątek rozpakowywania potrzebny jak najbardziej na innych forach są mamy co chcąc nie chcąc przeszły rozpakowanie wczesne i maja aniołki.
Dlaczego by o nich nie pamiętać?
Agamati jest jedną z nas wrześniówek, że u niej wyszło tak a nie inaczej to co mamy ominąć?
A jak nie daj Boże rozpakuje sie w 40-42 tygodniu i np z powodu przenoszonej ciąży czy innego cholerstwa urodzi martwe dziecko, to tez ominiemy bo popsuje nam te radosne statystyki w śród , których będą królować córeczki i synkowie z podana wagą i wzrostem?
Każda zasługuje na to aby znaleść się na liście rozpakowanych niezależnie od tego czy rozpakowanie nastapi w 15 czy 42 tygodniu i nie zaleznie od tego czy dzieciątko przezyje czy nie.
Forum jest jak życie nie zawsze miło i kolorowo a te tragiczne trudne sprawy nie da się obejść szerokim łukiem, zapomnieć, wymazać bo psuje nam radosną atmosferę.
Dorotko jeśli większości Agamati nie pasuje do rozpakowanych nie pozostanie nic innego jak stworzyć wątek wrześniowe aniołki i tam zostaną umieszczone wszystkie nasze stracone w tym roku aniołki.Mam na myśli też aniołka Malejpralinki.
Oby było takich aniołków jak najmniej, ale wiadomo życie pisze różne scenariusze....
Narazie proponuje, aby Agamati została na wątku rozpakowanych w końcu urodziła dziecko siłami natury o wiele za wcześnie z takich a nie innych poowodów.
Urodziła tak samo jak większość z nas urodzi z tym,że jej kruszynka niestety urodziła się śpiąc snem wiecznym...
Los dla Agamati nie był łaskawy, ale należy się jej a przede wszystkim jej dziecku pamięć.

Bardzo madra kobieta z ciebie....

Dorotko nie przejmuj się Agamati jest na właściwym miejscu.
Urodziła dziecko nie poroniła nie była wyłyżeczkowana itd tylko własnymi siłami urodziła swoje maleństwo.
Odpukać mamę, która urodzi w 40 tygodniu martwe dzieciątko, też nie umieścimy na rozpakowanych bo nie było hapy andu?
Bo jej sprawimy ból...?
Bo tam nie pasuje...?
Kobitki co z wami?
Wiadomo nie tak miało być, żadna nie chce urodzić "rozpakować się" za wcześnie, ale w życiu jest różnie.
Jak dla mnie Agamati jest 100% rozpakowaną wrześniówką, która niestety nie mogła liczyc na chapy and.
Gdyby urodziła w 24 tygodniu i Oleńka by przeżyła leżała w inkubatorku to byłoby na miejscu umiescić ją w rozpakowanych, a przez to,że Agamati urodziła za wcześnie i malutka nie miała szans powalczyć o życie to już Agamati zalicza sie tylko do mam po stracie a do nas rozpakowanych wrześniówek już nie?
:szok: Ja się z tym nie zgadzam...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :angry:

Witam po strasznie długiej nieobecności:).Ja już po przeprowadzce.Próbuję "ogarnąć" się na nowych śmieciach ale słabo mi to idzie jak na razie:(. Dziewczynki cieszę,się strasznie,bo po usg wiem,że w moim brzuszeńku (7kg na +) hihi,mieszka mały chłopczyk:).Przeszczęśliwa jestem!!!.Nie nadrobię tego co napisałyście jak mnie nie było,ale teraz postaram się być już na bieżąco.Czytałam strasznie mi przykro,że agamati "już się z Nami pożegnała"....ojej aż brakuje słów.Cofnę teraz kilka stronek,żeby wiedzieć o czym tak żywo piszecie?!.

Hejo dziewuszki

Na poczatku dziekuje za zacisniete kciuki - bo pomogly :-)

Jestem juz po połówkowym. Zaczne od poczatku. Moje wejscie opoznilo sie o jakies 45 min, co oczywiscie wzmoglo stres... ale bylo tyle lasek, ze jakos to sie wszystko przeciągnelo.
Badanie bardzo przyjemne :-) Babka zaczela od samej glowki, czyli sprawdzila polkule mozgowe, wykluczyla wodoglowie, potem sprawdzila buzke, ponownie nosek i kark w celu wykluczenia zespolu downa.. nastepnie serduszko: obie komory, plucka, zoladek, nereczki... kości nózek, paluszki u rak i nog :-) Wszystko wyksztalcone i na miejscu. Maly ziewal nawet w trakcie badania i ogolnie byl chyba znudzony :-D
Samo badanie trwalo ciut dluzej, niz te wczesniejsze - ale cudownie bylo widziec to wszystko prawie z bliska :-) Jestem mega happy. Maluszek wazy juz ponad 550 gramow.
Po zdjeciach 4d wydaje mi sie, ze jest podobny do tatusia. Nagranie na plyte postanowilismy wziac przy nastepnej wizycie - o ile dzidzius odpowiednio sie ulozy.

Jeszcze raz dziekuje za Wasze wsparcie. Ktos juz tu dzis napisal, ze forum dziala cuda.

Onionek gratuluje udanej wizyty :) no tak jest my mamuski przezywamy kazde usg a nasze dzieci sa znudzone hihi jakie to zabawne :)

Pysia mysle ze nie musisz sie tak unosic, ty uwazasz tak ktos inny uwaza inaczej.Opanuj nerwy bo szkodzisz dzidziusiowi..a to o czym piszesz wogole nie mialo miejsca na tym forum bo nikt czegos takiego nie powiedzial.

reklama
cholipa, net mi szwankuje...
Onionek- super,że z maluszkiem wszystko ok.
Ja połówkowe mam w czwartek,ale jakaś spokojna jestem.
Myślę,że z maluszkiem wsio ok trochę jedynie obawiam się swojej reakcji jak już poznam płeć.
Tak chciałabym córeczkę, starsi bracia by o nią dbali, bronili itd :)
Ale jak będzie 3 przystojniak to też będę szczęśliwa.
Będę miała 3 wspaniałych macho... :-D
Nie denerwuje się wogóle, po prostu piszę co myślę.
Jedne piszą co myslą o nowym wątku i ja tak samo, zdania są podzielone więc jest dyskusja.
Myślę,że to trudny choć ważny temat.
Teksty typu co poczuje Agamati jak zobaczy siebie na rozpakowanych?
Nie wiemy co poczuje może być urażona a równie dobrze gdy jej tam nie umieścimy może poczuc sie pominieta itd.
Tak źle i tak niedobrze.
Napewno nikt jej urazić nie chce.
Co do tego czy rozpakowane wrześniówki to odpowiednie miejsce dla Agamati powinna się wypowiedzieć ona sama i jej decyzja zostanie uszanowana.
Być może zajrzy do nas za jakiś czas i się wypowie na ten temat.
Zawsze można ją usunąć w razie takiej potrzeby czy przenieść na osobny watek wrześniowe aniołki...
Mykam już do łóżka na moje seriale.
Dobranoc brzuchatki....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry