reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

dziewczyny dziękuje w imieniu syna za trzymane kciuki :-) Przydadzą się jeszcze na kilka pisemnych matur, także miejcie w pogotowiu. Tymczasem syn zapytany, jak poszło powiedział " spoko mama, łatwe było" Więc nadal lightowe podejście, a może lepsze takie niż panika i rozwolnienie, jakie ja miałam zdając kiedyś maturę ;-)

Jeśli chodzi o drzemki popołudniowe, to ja owszem zasypiam w momencie o każdej porze dnia i nocy, ale wolę popołudniami nie podsypiać bo potem budze się o 23 ! i przesiaduję nad książką w nocy. Zaburzam rytm dobowy i jestem zła . Ale nie powiem zdarza mi się kimnąć po obiadku i nastawiam budzik w komórce, żeby dnia nie przespać ;)

reklama
hej dziewczyny
A ja mam dziś lenia, cały dzień w łożku...:-),ale mam imieniny, to mi wolno, mam nadzieję ,że gdzieś wyskoczymy wieczorkiem.
Moje dziecko zmieniło system ruchów albo ja już zgłupiałam, wcześniej czułam je jako przelewanie, pukanie,a teraz dosyć intensywne pulsowanie od czasu do czasu, może jakaś doświadczona mamusia rozjaśni mi umysł?

najlepszego w dniu imienin :)
no ja też tak czuję jak takie pulsowanie i pukanie od czasu do czasu nie zawsze...po obiadku zapukał mi tak jakby w lewy jajnik nie wiem czego tam walnął ale strasznie zabolało no i narazie spokój,,,ja mam tak ale bardzo żadko że widzę jak brzuch mi się unosi do góry no ale tak na prawde to 2 razy tak miałam ..... i cwane te nasze dziecię bo jak przyłoże ja albo mój rękę to ucieka i nie chce dac znaka jak odkładam rękę to popikuje sobie :)

dziewczynki błagam pomóżcie mi opd na moje pytanko...
chodzę siku normalnie co 15 min mam wiecznie wrażenie że chce mi sie siku idę siusiam i jak prę dalej na pęcherz to siusiam kroplami albo troszkę więcej,ale np.nie leci mi nic bez parcia tylko jak pre .... i mam wrażenie że mam wiecznie pełny pecherz nawet jak nie piję ... no i oczywiście mam filma że sączą mi się wody płodowe ,tak mam troszkę mokro ale to od poczatku ciąży tak mam a jak leże to nie leci mi po nogach ale wilgotno mam :( boziu juz nie wiem co robić normalnie....

Beti nie stresuj sie skarbie
po pierwsze wraz ze wzrostem maluszka bedzie dochodzilo do ucisku na pecherz i nawet niewielka ilosc moczu w pecherzu bedzie przez nas odczuwana i bedziemy chodzic siusiu

poza tym po nocy kiedy pochwa w pozycji poziomej zbiera sie spora ilosc wydzieliny ktora po wstaniu ląduje na wkladce i stad to uczucie mokrosci

a co do plynu to muszisz sprawdzec ,ale to napewno nie to jeszcze

onionku-trzymamy kciuki ja mam w piatek:)

beniaminko-to my tez trzymamy kciuki za twojego maturzyste:)

Onionku kciuki zacisniete

Beniaminko kciuki za synka zacisniete za wszystkie dno jego matury

Karolinkare super fotki :) :)

Karolinkare super fotki

Dziewczyny mam pytanko-a zdarza wam sie drzemka w dzien?

mnie rzadko,ze wzgledu na to ze jak mi sie chce to mojej corce nie,a jak ona usypia to mnie sie odechciewa

ja tez stawiam na czkawkę - moja Jula często w brzuszku ja miała i jak sie urodziła to tak do 3miesiąca je zostało

ja rowniez na czkawke,zreszta pare dni temu o tym pisalam

umowilam sie na 24 maja na usg 4d

Tak przeglądałam wątki innych forum i ten pomysł na temat rozpakowanych juz przed czasem czy o czasie mam przypadł mi do gustu.
U nas jedna mama Agamati niestety już rozpakowana i maluszek w niebie :( do tego jaga111 też w szpitalu walczy o maluszka.Swoją drogą ciekawe co u niej.
Myślę,że warto taki wątek stworzyć jesteśmy już na półmetku i kto wie kiedy każdej z nas przyjdzie sie rozpakować z dwupaku.
Tu podaje linki do tematu rozpakowanych mam:
https://www.babyboom.pl/forum/czerw...akowanych-czerwcoweczek-bez-komentarzy-37309/
https://www.babyboom.pl/forum/maj-2010-f304/lista-rozpakowanych-majowek-37579/
Watek czerwcowy bardzo mi się podoba choć jest smutny to jednak ku pamięci tych dzieci, które odeszły za wcześnie i napewno jest miło ich mamom,że te maluszki nie zostaną pominięte...
A watek dla mam szczęśliwie rozpakowanych jest prze milusi jak się pisze kiedy która urodziła jaka waga wzrost i takie tam.
Potem dołącza zapewne wątki typu opowieści z porodówki, gdzie mamy opiszą swój poród czy gorące smsy ze szpitala i porodówki.
Kerna- zajęłabyś się wątkiem rozpakowanych wrześniówek?

hej dziewczyny
A ja mam dziś lenia, cały dzień w łożku...:-),ale mam imieniny, to mi wolno, mam nadzieję ,że gdzieś wyskoczymy wieczorkiem.
Moje dziecko zmieniło system ruchów albo ja już zgłupiałam, wcześniej czułam je jako przelewanie, pukanie,a teraz dosyć intensywne pulsowanie od czasu do czasu, może jakaś doświadczona mamusia rozjaśni mi umysł?

Monia wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta!!! ( też jestem Monika ;))

Ja mam dokładnie to samo, taka gula i sie wypina smiesznie i tak napiera ze az boli, a jak dotkne i troche przycisne to sie chowa...hiii wczoraj to tak sie wiercił i wypychał ze z moim mielismy ubaw ze hej, bo cały brzuch w ruchu był. Dzis tez mnie obudził stukotami i tam znowu mam cały czas, ciekawe kiedy spi? hiii
Ja próbowałam któregos dnia zrobic zdiecie jak tak mi sie wypina, ale jak siegałam po aparat to mimo wszystko sie ruszam no a wtedy malenstwo zmienia pozycje i nici ze smiesznego zdiecia.

Wczoraj włączyłam kamerke i czekałam na łomot... czekałam i czekalam, dopiero nastąpił po odlożeniu kamery na półkę. Także skąd ja to znam ;)))

Onionek czekamy na wieści!!!

Tak przeglądałam wątki innych forum i ten pomysł na temat rozpakowanych juz przed czasem czy o czasie mam przypadł mi do gustu.
U nas jedna mama Agamati niestety już rozpakowana i maluszek w niebie :( do tego jaga111 też w szpitalu walczy o maluszka.Swoją drogą ciekawe co u niej.
Myślę,że warto taki wątek stworzyć jesteśmy już na półmetku i kto wie kiedy każdej z nas przyjdzie sie rozpakować z dwupaku.
Tu podaje linki do tematu rozpakowanych mam:
https://www.babyboom.pl/forum/czerw...akowanych-czerwcoweczek-bez-komentarzy-37309/
https://www.babyboom.pl/forum/maj-2010-f304/lista-rozpakowanych-majowek-37579/
Watek czerwcowy bardzo mi się podoba choć jest smutny to jednak ku pamięci tych dzieci, które odeszły za wcześnie i napewno jest miło ich mamom,że te maluszki nie zostaną pominięte...
A watek dla mam szczęśliwie rozpakowanych jest prze milusi jak się pisze kiedy która urodziła jaka waga wzrost i takie tam.
Potem dołącza zapewne wątki typu opowieści z porodówki, gdzie mamy opiszą swój poród czy gorące smsy ze szpitala i porodówki.

Jak dla mnie to strasznie to smutne... może powinniśmy zaglosować przed zalożeniem takowego wątku??

dziewczyny mam pytanie męczy mnie już od kulku dni okropny katar mam zapchany nos i mnie to strasznie męczy czasami aż mi głowa pęka mąż był dziś w aptece i mówił że chciałby coś na katar to mu babka dała Xylorin w aerozolu a tam jest wyraźnie napisane że nie można w ciąży tego używać co mam zrobić macie jakieś sposoby czy mogę je wziąć od czasu do czasu

reklama

Pysia prosze bardzo

Kerna zajmuje sie juz watkiem lista,wiec stworzylam ja liste rozpakowanych
a swoja droga pare dni temu o tym myslalam,ale jeszcze nie mialam odwagi

Monia wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta!!! ( też jestem Monika ;))
[/B]

sto lat dziewczyny

a na katar sol morska,bezpieczna w ciazy

Do góry