reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Jestem na tym forum od niedawna ale wydaje mi się że powinno się pisać o rzeczach przyjemnych, ciąża i tak niesie ze sobą ogrom wątpliwośći a dzięki innym można je rozwiać.. Pamiętam jak w szpitalu w pierwszej ciąży było wesoło na oddziale do czasu jak pojawił się przypadek martwej ciąży:-( Potem każda z nas świrowała, liczyła ruchy, zrobiło się nieciekawie. Więc dopóty można niech to forum będzie w miarę pozytywne:-)
mysle ,ze forum jest po to aby wymieniac sie myslami ,przezyciami niestety zycie jest nie tylko rozowe a wazne jest to ,ze mozemy sie tutaj wygadac, wyplakac czy tez podzielic tez radosciami

reklama
Monikom wszystkiegi naj naj naj !!!
Mysle ze ta lista rozpakowanych wrzesniowek jest ok! Byc moze ulzy to troche w cierpieniu tym mamom ktorych malenstwa odeszy zbyt wczesnie i da radosc tym ktorym udalo sie urodzic zdrowe bejbiki .Jezeli komus sie to nie bedzie podobalo zawsze moze poprosic Dorotke lub Kerne o usuniecie swojego wpisu.Dziewczyny my juz skrobiemy ze soba 5 miesiecy !!! u niektorych zaczol sie juz 6 miesiac ciazy i rzeczywiscie lada moment moze sie zdarzyc ze powolutku zaczniemy sie rozpakowywac :)

ja bym proponowala zrobienie dwoch osobnych tematow: jeden dla rozpakowanych mamus, drugi w ktorym mozna napisac o stracie i kondolencje dla rodzicow i ze pamietamy o ich aniolku

a ja mysle ,ze dobrze ze ten watek powstal, wiem ,ze Agamati nigdy nie zapomni o swoim malenstwie i bedzie jej milo,ze pamietamy o niej i jej aniolku(nie ma nic orszego niz udawanie,ze nic sie nie stalo) ale co wydaje mi sie najwazniejsze byla i zostanie jedna z nias czyli wrzesniowka 2010

Zgadzam sie,i z toba i Trix

Co do wątku to moim zdaniem wątek jak najbardziej potrzebny i jakby nie było agamati urodziła swojego bobasa....niestety stało siejak sięstało ale zapomnieć o niej nie mozemy.
Póki co jest tylko ona na liście i moze dlatego dziwnie brzmi rozpakowane mamusie a tam tylko agamati i jej Aniołek...ale z czasem jak zaczniemy się rozdwajać to nie bedzie to sietak rzucać w oczy.
Jeśli Agamati sobie nie bedzie życzyć to się wykasuje:tak:

Wątek rozpakowywania potrzebny jak najbardziej na innych forach są mamy co chcąc nie chcąc przeszły rozpakowanie wczesne i maja aniołki.
Dlaczego by o nich nie pamiętać?
Agamati jest jedną z nas wrześniówek, że u niej wyszło tak a nie inaczej to co mamy ominąć?
A jak nie daj Boże rozpakuje sie w 40-42 tygodniu i np z powodu przenoszonej ciąży czy innego cholerstwa urodzi martwe dziecko, to tez ominiemy bo popsuje nam te radosne statystyki w śród , których będą królować córeczki i synkowie z podana wagą i wzrostem?
Każda zasługuje na to aby znaleść się na liście rozpakowanych niezależnie od tego czy rozpakowanie nastapi w 15 czy 42 tygodniu i nie zaleznie od tego czy dzieciątko przezyje czy nie.
Forum jest jak życie nie zawsze miło i kolorowo a te tragiczne trudne sprawy nie da się obejść szerokim łukiem, zapomnieć, wymazać bo psuje nam radosną atmosferę.
Dorotko jeśli większości Agamati nie pasuje do rozpakowanych nie pozostanie nic innego jak stworzyć wątek wrześniowe aniołki i tam zostaną umieszczone wszystkie nasze stracone w tym roku aniołki.Mam na myśli też aniołka Malejpralinki.
Oby było takich aniołków jak najmniej, ale wiadomo życie pisze różne scenariusze....
Narazie proponuje, aby Agamati została na wątku rozpakowanych w końcu urodziła dziecko siłami natury o wiele za wcześnie z takich a nie innych poowodów.
Urodziła tak samo jak większość z nas urodzi z tym,że jej kruszynka niestety urodziła się śpiąc snem wiecznym...
Los dla Agamati nie był łaskawy, ale należy się jej a przede wszystkim jej dziecku pamięć.

Kochane u mnie dzis deszczowo i ponuro , jednak mimo pogody ruszyłam zadek i udało mi się zapisać na USG 4D :) juz nie moge się doczekać :D Najlepsze jest to ,ze terminy sa pod koniec maja i udalo mi sie zalapac na dzień matki :D wiec mam nadzieje ,ze malenstwo zrobi nam prezent i sie w koncu ujawni :)

Ostatnia edycja:
witam sie kochaniutkie:-)
ja właśnie dopiero co kompa otworzyłam i weszłam na bb i co zobaczyłam nowy watek pomyślałam sobie ze szybko ale jak kliknęłam i zobaczyłam tam aniołka agamati to aż mi gesia skórka przeszła jak można ją wziac pod wątek"rozpakowanych wrześniówek" wydaje mi sie ze jest to troszkę nie na miejscu,wiecie jak sie ona poczuje jak to zobaczy:-( moim zdaniem on tego typu wiadomosci i strat jest wątek pozegnań,ale to jest oczywiscie moje zdanie,
pozdrawiam

Ja napisalam ze lepiej stworzyc dwa osobne watki poniewaz moje odczucie jak zobaczylam Agamati bylo podobne do odczuc Karoliny84.

Pytanie z innej beczki...nosze szkla kontaktowe moja wada wzroku to -3,5 bylam u okulisty na poczatku ciazy jakos w lutym, wszytsko bylo ok, ale teraz normalnie czuje ze wzrok coraz bardziej mi sie pogorsza jestem zalamana czy ktos zauwazyl podobne objawy????

reklama
co do tego watku to myślę że kasiona ma racje żeby utworzyć 2 osobne...no ale nie wiem jak chcecie :)
ja się właśnie dowiedziałam że kumpela w 32 tc bedzie miała dziewczynkę ale musi zrobić jakieś usg genetyczne bo ponoć ma jakąs wadę serduszka :( i tak mi smutno jest :(

Do góry