reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

no my tez juz po obuadku :) mniam mniam :) najedzona jestem :) mój bejbik dziś jak o 6 popukał tak od tamtej pory cisza nawet cała czekolada na niego nie zadziałała co bardzo mnie martwi :( może wieczorem sie odezwie :) no i troszku zmyłam naczynia i tak myślę czy dalej sprzątać czy olać heh :) ja to mam zawsze dylematy życiowe :)

reklama
Czesc dziewczyny,
Ja juz znowu w domciu, a raczej w pracy. Wrocilismy z Polski do codziennosci. Przejrzalam tylko pobierznie co napisalyscie. Moze dzis wieczorem uda mi sie dokladniej:zawstydzona/y:
Zauwazylam, ze nie tylko mnie meczy moj pecherz. Co prawda w nocy sie nie budze, ale w ciagu dnia nadrabiam. Tak srednio co 45 minut musze isc do kibelka:wściekła/y:
Do tego mam takie dziwne uczucie. Gdy poczuje moje "plum", to od razu czuje nacisk na pecherz i mam wrazenie, ze zaraz mi poleci po nogach. Myslicie, ze dzidzia sie tak ulozyla, ze naciska pecherz?

Olcia23 ja mam czasem jeszcze ochote na spanko popoludniowe, niestety tylko w weekendy moge sobie na nie pozwolic

ja mam tak samo dziewczyny mówią że to pewnie się bejbiś tak ułożył nam na pęcherz :) no i uciska żeby mama za duzo nie leniuchowała tylko latała do wc :)

hej dziewczyny
A ja mam dziś lenia, cały dzień w łożku...:-),ale mam imieniny, to mi wolno, mam nadzieję ,że gdzieś wyskoczymy wieczorkiem.
Moje dziecko zmieniło system ruchów albo ja już zgłupiałam, wcześniej czułam je jako przelewanie, pukanie,a teraz dosyć intensywne pulsowanie od czasu do czasu, może jakaś doświadczona mamusia rozjaśni mi umysł?

U mnie raz pulsowanie (chyba czkawka) raz kopanie, raz jak mała rybka telepanie. Mam cały zestaw o róznych porach ale najwięcej rano i późnym wieczorem.

witam dziewczyny!
Onionek udanej wyzyty, daj znac koniecznie jak tam u Was!
Beniaminko tez trzymam kciukasy za syna, choc mysle ze da rade bez trzymania.
Ja wstaje tylko raz w nocy i potem zasnac nie moge. Rano wstaje juz z pełniutkim pęcherzem.
A drzemki popołudniowe...hahaha a co to jest? Ja przez ciaze do tej pory to spalam popołudniu moze ze 3 razy, ale to był okres kiedy haftowałam ciągle i byłam poprostu przemęczona i osłabiona. a tak to normalnie spie moze 5-6h w nocy.
Ja byłam dzis zakupic nowy stanik, bo w moje B juz sie nie mieszcze od jakiegos czasu. Przymierzyłam 5 sztuk staników o rozm. C i ku mojemu zdziwieniu wszystkie były tak dopasowane ze tylko niewiele brakuje aby były za małe...WOW nigdy nie miałam takich cycorów...a chyba jeszcze urosna?

no my tez juz po obuadku :) mniam mniam :) najedzona jestem :) mój bejbik dziś jak o 6 popukał tak od tamtej pory cisza nawet cała czekolada na niego nie zadziałała co bardzo mnie martwi :( może wieczorem sie odezwie :) no i troszku zmyłam naczynia i tak myślę czy dalej sprzątać czy olać heh :) ja to mam zawsze dylematy życiowe :)
Moje maleństwo wczoraj nie chciało kopać a ja wpadłam na pomysł, aby przyłożyć do brzucha zimną szklankę z colą z lodem jak mnie bejbik kopnął po chwili to juz wiedziałam,że mu się pomysł nie spodobał.Potem się wypiął na mnie i T. bo tylko było czuć twardą kulke z jednej strony brzucha, którą jak sie dotknęło to od razu chowała się w głąb a jak oboje z T. zdjęliśmy ręce z brzucha to maluch z powrotem się wypinał i czułam jak się wypiął a jak tylko poczuł ciepłe ręce na brzuchu znów zmykał i tak w koło.
Dziś przez ok 20 minut czułam delikatne pukanie w dole brzucha może mój łobuziak miał czkawkę bo tak równiutko mi pukało non stop.
Monia.gryc- może twój maluszek ma mniej miejsca i zamiast pływać sobie co odczuwałaś jako przelewanie obija się o swój domek co jakiś czas co odczuwasz jako owe pulsowanie.
Mój tak z 2 razy dziennie chyba fikołka robi i przywala mi z główki tak mocno,że aż ze zdziwienia krzyknę a potem się śmieje.
Jak to się wypina przekręca i czasem stuknie tu i ówdzie.
Najbardziej lubię go jak się wypnie i da się go wyczuć jako twarde coś.Pewnie to główka lub pupa a może plecki?

reklama
Najbardziej lubię go jak się wypnie i da się go wyczuć jako twarde coś.Pewnie to główka lub pupa a może plecki?

Ja mam dokładnie to samo, taka gula i sie wypina smiesznie i tak napiera ze az boli, a jak dotkne i troche przycisne to sie chowa...hiii wczoraj to tak sie wiercił i wypychał ze z moim mielismy ubaw ze hej, bo cały brzuch w ruchu był. Dzis tez mnie obudził stukotami i tam znowu mam cały czas, ciekawe kiedy spi? hiii
Ja próbowałam któregos dnia zrobic zdiecie jak tak mi sie wypina, ale jak siegałam po aparat to mimo wszystko sie ruszam no a wtedy malenstwo zmienia pozycje i nici ze smiesznego zdiecia.

Ostatnia edycja:
Do góry