reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

Witam!
Całe szczęście dzisiaj piątek! Małż pracuje godzinę krócej i w ogóle piątek to mój ulubiony dzień tygodnia
b020.gif

Wczoraj też nawrzeszczałam na biednego jak wrócil z pracy prawie godzinę później i nie dał mi znać. Po prostu wpadłam w furię w sumie bez powodu
c045.gif
... po chwili nagle sie poryczałam i doszłam do wniosku, że najlepiej jak się gdzieś zamknę aż do chwili kiedy juz przestanę byc niebezpieczna dla otoczenia....

Słuchajcie mam pytanie: jak Was teraz np. głowa boli to bierzecie jakieś środki przeciwbólowe czy tak z zasady raczej wszystkie są zabronione? Wiem, że zabroniona jest Aspiryna ale co jeszcze?

Ja jak mnie bardzo boli to biore też APAP, mój gin. mi kazał go brać jak coś będzie mnie bolało. Także spokojnie...

Oglądałam dzisiaj w TVN "dzień dobry bardzo..." Pokazywali 4-czki jakie się urodziły w poniedziałek, 3 dziewczynki i 1 chłopiec. O matko... tam to już pomoc rodziców i kogo się da jest już niezbędna.
Maaaasakra..... 4 buzie placzą bo sa głodne, 4 dupki trzeba przewinąć, wykąpać itd.. Trochę się zlękłam..
Ja to mam chyba najdłużej tej niepewności i czekania wizyta po 07.02 i wtedy wszystko się okarze.... Moja szwagierka miala bliznięta, ale poroniła w 5 miesiącu, moja teściówka jest z blizniąt :szok: Przy pierwszej ciąży można mieć od razu 2-jkę, wtedy jest chyba łatwiej niż jak się ma inne dziecko. Kiedy czas znalezc dla niego???

reklama
Witam , a mnie dolegliwości ciążowe zaczynają powoli dokuczać....rano słabo sie czuje i w głowie sie kręci:szok: no i trace apetyt:-(Od 8.30 dochodze do siebie, coś tam zjadłam, niewiele ale cos trza choć na siłe wszamać. Na dzis wziełam sobie urlop, wiec troche odpoczne.;-)

Ja po nocy to szybciutko mycie takie raz dwa i sniadanko wcinam bo inaczej czuję , że mdlosci by mnie dopadly a tak na razie spokoj do wieczora bo wieczorami niby jestem glodna przez co mdlosci ale na jedzenie patrzec nie idzie
o ale zaraz serniczka sobie zjem bo zostalo od wczoraj :-):-)

Mnie dziś boli głowa ale nie biorę tabsów staram się to jakoś przetrwać.
Lenia mam ogromnego nawet nie chciało mi się iść palić w c.o. ale jestem sama w domku i chcąc nie chcąc ciepełko zrobić muszę...
Byle do wiosny :-)

to już teraz wszystko wiemy :tak: ktoś tu nas w błąd trochę wporwadził :sorry2:
yy to pewnie ja, a to dlatego że jeszcze kilka dni temu nie widziałąm podpisanych moderatorek a wczoraj były. Przepraszam za zamieszanie:tak:
Witam sie i widzę, że dolegliwości się zaczynają..u mnie wieczorami ale baardzo delikatnie a najbardziej po czymś słodkim mdli...więc nie mogę jeść i nie przytyje;-)

Witam wszystkie wrześniowe ciężarówki:-)
Poczytuję Was od kilku dni i dziś postanowiłam się do Was przyłączyć. Ostatnią @ miałam 16.12.2009. Do gina idę 3.02, a do tego czasu kontroluję przyrost bety hcg (gin zaleciła) - w poniedziałek wynik 221,6, środowy 562,4 i dziś miałam kolejne bad, ale wynik dopiero po 15.00. Mam nadzieję, że przyrost jest prawidłowy i moje maleństwo czuje się dobrze. Dmuchamy z gin na zimne, ponieważ jestem po przejściach - jest to moja 4 ciąża (1 poronienie w 13 tc, 2 synek - obenie 6 lat, 3 poronienie w 6tc). Mam nadzieję, że tym razem wszystko skończy się dobrze.
Pozdrawiam:-)

a ja sobie tak myślę czy nie będę mieć niemiłej niespodzianki i skurczy ponad dwa miechy wcześniej.........:baffled::baffled:

kerna:no::no::no::no:
nie wkrecaj sobie takich filmow, bo to zle dziala na twoje cialo, dusze i malego czlowieka co w tobie spokojnie rosnie
mysl jak najbardziej pozytywnie, nic sie nie dzieje,dobrze sie czujesz,twoja beta jest jak najbardziej w pozadku:tak:
ciesz sie i wdech i wydech,wdech i wydech:blink:

reklama
Anja słońce moje;-) Staram się o tym nie myśleć, ale jednak poród w 30tc nie kojarzy mi sie dobrze i ciężko zachować spokój. Ale mimo to staram sie spokojnie podchodzić do tego, bo to inna ciąża a i ja już więcej wiem:-)

Do góry