reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2010...

witam z ranka :)
mnie dziś boli po bokach aż promieniuje do kości ogonowej ajjj dziwne ...
ja noc miałam do dupci doslownie mam takiego nerwa na tego mojego że masakra,niech tylko wstanie to mu wygarnę a jak sie nie zmieni to będe sama spać w dużym pokoju ....wczoraj oglądałam horror na tvn a ze była po 24 reklama to stwierdziłam że juz się robię śpiąca i pytam go czy będzie dalej patrzał,mówi że tak to dałam mu pilot troszkę se pospałam az tu o 2.45 obudził mnie tv tak głośno grał że myślałam że gdzieś się ktoś kłócił ehe ale mówię co po angielsku? :) ... no i sie obudziłam mój w kompie tv gra i to głosno kazałam mu wyłączyć,zrobił to ja troszkę się ułożyłam do snu a ten bierze się za skajpa o 3 w nocy jakiś kolega dzwonił do niego no paranoja ... to wytrzymałam 5 min ochrzaniłam go powiedział że skończy za 5min to patrzę co chwilę na zegarek i się nie odzywam minęło prawie 20min łaskawie skończył...ja odwróciłam się w 2 stronę i az sie popłakałam po cichu ale łzy mi ze złosci ciekły ciurkiem a mój mądry typ włączył se film na kompie przez słucgawki zawsze tak robi to akurat mi nie przeszkadza no i oczywiście w 15 minut już zasnął a ja nie mogłam bo chrapał jak nie wiem :( i się wierciłam i płakałam :( zasnęłam przed 6 rano...a on smacznie spał...nawet nie wiecie jakiego mam nerwa i wtedy miałam....nic go nie interesuje dobrze wie że jak się obudzę w nocy to mam lipę z zasnieciem ale co go to :(
dziewczynki przepraszam to nie forum o żaleniu na partnerów ale gdzie mam sie wyżalić jak nie do was ??????????? powinnam pisać o ciąży,o bejbusiu a nie o chłopie prze którego płacze po nocach,no tak śmieszne to ale ja już naprawdę nie wytrzymałam :( przepraszam dziewczynki ...

u nas pogoda bez słonca ale ponoć nie ma padać,dziś na 15 do teściówki a potem przyjeżdża moja siostra z młodszą siostrzenicą :)
miłego dnia dziewuszki :)
Współczuję ci faceta ja miałam podobnie w 1 ciąży i jak już się synek urodził mąż do 2-3 w nocy grał w gry na kompie a na 7 rano do pracy no porażka.
Teraz mój obecny partner chrapie czasem tak moco,że szału dostaję, bo spać nie mogę, ale wtedy go trzasnę i już nie chrapie ha ha no i 2 problem to kłótnie o kołdrę.
Ja zmarzluch dostaje nerwicy jak mi T. kołdrę zabierze.
Wkurzyłam sie trochę bo siostra T. była do nas na dziś zaproszona a nie przyjedzie bo swoja mamę do siebie zaprosiła.
przykre to zapraszamy ją bo się z T. nie widziała z 3 miesiące, a do mamy swojej jeździ co tydzień góra dwa i teraz zamiast do nas przyjechać to zaprosiła se gości do siebie.Buuu
Niech tylko zacznie stękać, że się za bratem stęskniła,że mamy przyjechać.
Ma tak samo daleko do mnie jak my do niej więc ja się do niej nie ruszę ni cholery.
Właśnie wróciliśmy z T. z zakupów.Lodówki z mięskiem puste jak nigdy.
Ja ledwo szłam w sklepach taki zaduch i zapachy nieziemskie,że tylko puścić pawia, do tego brzuch mnie bolał bo maluch a akcie protestu wypiął się tak dziwnie mocno.Musiałam go pomasować, postukać, aby zmienił pozycję.
Ja się normalnie na spacery nie nadaję, niby słońca nie ma, za ciepło też nie jest a ja nie miałam czym oddychać na dworze bo o sklepach nie wspomnę, prosiłam T. abyśmy jak najszybciej wychodzili z każdego sklepu...

reklama
Witam się!
He he Beti spoko tacy sa faceci..choc czasami mi sie to nie miesci w glowie, to fakt, są jak małe dzieci. U mie jest teraz problem taki, ze ja swojego nie widuje calymi dniami...ma teraz taka prace ze całe dnie musi tam być...dopóki nie przeszkoli nowego do takiego stopnia ze bedzie mógł go samego zostawiac. No ale potem dojda nocki, bo młodego w nocy samego nie zostawi na tym stanowisku, bo bardzo odpowiedzialna praca...
Wczoraj sie poryczałam bo odebralam go autem z pracy, wziął prysznic przebral sie i pobiegł na spotkanie klasowe...i tyle go widziałam. Wpadł po dwóch godzinach zerknął na kompa czy w pracy ok i czy nie ma zadnych problemów, alarmów, pocałował brzuszek i pobiegł znowu, a ja w ryk!!! W innych przypadkach jak wraca z pracy to leci na fuchy(informatyk), to tez go nie widuje. A jak juz sie zdarzy wolny wieczór i kumpel zadzwoni zeby wyjsc na piwko, to leci jak na skrzydłach..wtedy to jest wojna bo ja mu wykrzykuje ze nie ma czasu dla mnie , a on, ze przeciez tak rzadko wychodzi na piwo i ze po tylu godz pracy przez całe tyg nalezy mu sie..nosz ku..a, im to sie wszystko nalezy!!!
Beti głowa do góry, musimy sobie chyba znaleźc jakies wyjscie z sytuacji, zeby takimi problemami sie teraz nie zamartwiac. Z drugiej strony , jestesmy teraz takie wrazliwe ze chyba jakby to sie naprawilo to znowu cos innego by nam przeszkadzało.
Z tym spaniem to ja tez mam problemy i budze sie w nocy i juz zasnąć nie moge, masakra jakas. Ja zawsze taki susełek byłam.

dziekuję dziewczyny za pocieszenie :)
porozmawialiśmy,powiedział że to się nie powtórzy,przeprosił,no i nie wiem zobaczymy jak długo potrwa cisza hehe...on i tak swoje mysli swoje mówi :)
właśnie zjadłam michę rosołu i jestem zadowolona :) a weny nie mam dziś na nic kompletnie no ale powoli słonko wybija zza chmurek :)

Hej mamuśki;-)
Powoli dochodzę do siebie po wczorajszym weselu, a dokładnie moje biedne stópki:sorry:..ok 1 w nocy postanowiłam dopiero zmienić buty na wygodniejsze - szkoda, ze nieco wcześniej na to nie wpadłam:crazy:..Ogólnie wszystko oceniam na duzy plus!:tak:
Jedzonko pyszne..orkiestra tak super grała, ze do samego konca tańczyłam..
Obawiałam się tylko, ze moze jest zbyt głośno dla dzidzi, więc uciekałam jak najdalej od głośników..
Zaraz idziemy na kolejną imprezkę - urodziny teściowej:-)
Pozdrawiam ciepło:-)

Witam,
beti w dużym stopniu to sprawka hormonów, ja np wczoraj nie mogłam znaleźć świeczki na torta i zaczęłam wsio wywalać z szafek, trzaskać a na końcu siedziałam w kuchni i wyłam - z powodu głupiej świeczki.
kerna napisz mi prosze czy jak masz stwierdzoną nisko ułożoną ciążę to masz kategoryczny zakaz sexu??????? Albo inne mamuśki z podobną dolegliwością? Ja zapomniałam się spytać ale na chłopski rozum to chyba nie jest wskazane - mój małż się zamęczy bo teraz od jakiegoś roku ma ogromne zapotrzebowanie na kontakty he he ;)

No własnie, sex. Ja mam takiego stresa a zarazem takie teraz zapotrzebowanie...a boje sie panicznie i nie tego ze dzidzi cos zrobie ale tego ze moge spowodować jakies inne "szkody" ha ha. Tzn ostatnio tez twardnieje mi brzuch i nie wiem w jakim stopniu to jest jeszcze prawdłowe (przy cwiczeniach macicy), czy juz bardziej niebezpieczne i za czeste i dlatego boje sie , azeby ewentualnie nie pogorszyc stanu.

dziekuję dziewczyny za pocieszenie :)
porozmawialiśmy,powiedział że to się nie powtórzy,przeprosił,no i nie wiem zobaczymy jak długo potrwa cisza hehe...on i tak swoje mysli swoje mówi :)
właśnie zjadłam michę rosołu i jestem zadowolona :) a weny nie mam dziś na nic kompletnie no ale powoli słonko wybija zza chmurek :)

widzisz bo faceci są prości i pewnych rzeczy sami się nie domyślą i trzeba im jak krowie na rowie tłumaczyć. Dobrze, że przeprosił :)

Gaja a masz łożysko przodujące? bo wtedy to na pewno zakaz :baffled:

A mnie dzisiaj tak coś w boku kłuje :crazy: tak jakby nerka :baffled: wczoraj byłam na ognisku i później trochę zmokłam, może po prostu zmarzłam nie wiem..:no: strasznie to upierdliwe :baffled:

Hejka

Co do facetow to ja nie moge narzekac,bardzo sie stara choc fakt o wszystkim trzeba szczerze i prosto mowic bo czasem niechcacy sie nie domysli

i chcialam sie wam pochwalic dzis moj B poczul pierwszy raz corcie i to kilka razy go kopnela:)

Witam kochaniutkie:-)
betti słońce ty moje głowa do góry wiesz jak to jest z tymi facetami,z resztą tak jak pisałyśmy na nk to ja i tak cie podziwiam jak ty wytrzymujesz z tymi grami bo ja bym sie nigdy na to nie godziła,ale to każdego indywidualna sprawa także nie smuć sie pomyśl o swoim maleństwu:-)
a ja sie nadal denerwuje,malutka ruszyła sie dzisiaj raz ale tak delikatnie jak nigdy,ja już naprawde odczuwałam ruchy mocne ,ale cóz moze macie racje maluśka moze teraz spbie odpoczywa ,w środe mam wizyte u gina wiec napewno mnie uspokoi,a 10 maja usg połówkowe(juz sie nie mogę doczekać)
witam nowe mamuśki i zapraszam do częstego pisania:-)
i wszystkim życze miłego popołudnia

reklama
Witam kochaniutkie:-)
betti słońce ty moje głowa do góry wiesz jak to jest z tymi facetami,z resztą tak jak pisałyśmy na nk to ja i tak cie podziwiam jak ty wytrzymujesz z tymi grami bo ja bym sie nigdy na to nie godziła,ale to każdego indywidualna sprawa także nie smuć sie pomyśl o swoim maleństwu:-)
a ja sie nadal denerwuje,malutka ruszyła sie dzisiaj raz ale tak delikatnie jak nigdy,ja już naprawde odczuwałam ruchy mocne ,ale cóz moze macie racje maluśka moze teraz spbie odpoczywa ,w środe mam wizyte u gina wiec napewno mnie uspokoi,a 10 maja usg połówkowe(juz sie nie mogę doczekać)
witam nowe mamuśki i zapraszam do częstego pisania:-)
i wszystkim życze miłego popołudnia

dziękuje kochanie :) no tak mam anielską cierpliwość co do tych gier ale już powoli mnie to przerasta :( widzisz mówiłam Ci że malutka da znać o sobie :) a że mniej to pewnie z powodu lenia heh :) moje maleństwo po obfitym obiadku u teściowej też dał 3 bąbelki :) ja nie wiem bo ja czuję jak narazie przez ten czas takie pękanie bąbelków żadnych innych ruchów ale myslę że i na to przyjdzie czas :)
dziśś mnie strasznie boli krzyż dawno tak nie bolał szok...aż się powoli zaczynam bać czy to nic złego,i mam sporo wydzieliny wodnistej ale nie tak żeby zalewała mnie ale czuję ciągle wilgotno no i nastepny chory film se wkręcam,nietrudno się domyśleć pewnie jaki ajjj głupol ze mnie :)

Do góry