reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

Witam się z rana, moje dzidzi już śpi bo dziś od 5:30 jesteśmy na nogach:-D
ja do pracy nie wracam na razie i szczerze mówiąc to mam mieszane uczucia bo oczywiście bardzo sie ciesze na te wiosenno-letnie długie spacery i super czas spędony z Matim tym bardzej, że nienawidze swojej pracy i wątroba mnie boli nawet jak mam tylko iść coś załatwić:baffled:, ale z drugiej strony z pieniążkami będzie krucho no ale cóż w żłobku będziemy meć miejsce najwcześniej we wrześniu,:szok: a na nianie to ledwie bym zarobiła a babcie aktwne zawodowo, hmm i tak źle tak nie dobrze:-D

reklama
dziekuję wszytskim mamom za porady ad katarku :-D
nabyłam fridę ale wykazałam się IQ taboretu , ustnik przykładałam do nosa , ciągnę ciagnę i nic .... dopiero teraz zajarzyłam że coś nei halo ;-)

a prop po tu pytanko do Ptaszynki jako adminki
może by oddzileny temat zrobić - "zdrowie dzieciaczków" bo we wrzesniowym jest misz masz i trudno odnaleść konkretne info ???
to takie małe moje pytanko :-D

Dzień dobry:-(...
Dziewczyny jestem załamana... Dziś w nocy - od 20 do 6.00 wstawałam do Boryska 18 razy... :-(
I tak jest co noc...:-(

elaine- moja też taki okres miała gdzie oktylion razy wstawałam :( ale minęło jak wstawiłam na caaała noc włączony nawiżacz teraz 3 razy na jedzonko tylko. A może to ząbki ??

Enka- ja już pojęcia nie mam. I to jest bez różnicy- czy dostanie kaszkę sycącą na noc, czy mniej śpi w ciągu dnia itp. Może zainwestuję w nawilżacz w takim razie?

elaine :-( tule...oby pierwsza taka i ostatnia noc...

Dziewczynki kochane WIOSNA :-) sloneczko, ptaszki spiewaja, zyc sie chce....cudownieeeeeee:-):-):-)

Buziaczki dla wszytskich dzieciaczkow od cioctki z BB:-):-):-)

Enka- ja już pojęcia nie mam. I to jest bez różnicy- czy dostanie kaszkę sycącą na noc, czy mniej śpi w ciągu dnia itp. Może zainwestuję w nawilżacz w takim razie?
nawiżacz to dobra opcja, ja mam pomiar wilgotności i przy wyłączonych kaloryferach mam około 40% a powinno być 55% !! a jak sa włączone to tak ze 30% więc na noc zawsze włączam i mała już tak często nie budzi się, budziła się tylko po to by dwa razy ciućknąć cyca czyli napić się a teraz tylko by podjeśc :)

I ja witam wtorkowo. Oj widać,że część dziewczyn do pracy wróciło bo cicho tu z rana....

A co do wstawania w nocy to mój Maciek niestety też się budzi a już tak ładnie przesypiał nocki.

Wczoraj np mąż chciał się przytulić ;-)ale jak tylko się do mnie zbliżył i powiedział jak to bardzo mu nas brakowało i jak bardzo tęsknił :-) Maciek zaczął się kręcić w łóżeczku. Więc M: "Chyba go obudziłem, poczekamy niech znowu zaśnie..." A on "eje, elo, ele, łee, ble, był, hee" itd nadawał przez ponad godzinę. Jak wreszcie wierzganie i gadanie z łóżeczka ustało M znowu przesywa się na moją połowę łóżka... zdąrzył cmoknąć mnie w szyję i słyszymy "ej, ej ,heeloo!!!" W rezultacie dostaliśmy napadu śmiechu, mały znowu wierzgał godzinę po czym stwierdził że coś by przekąsił a zanim zdarzyłam go nakarmić M chrapał w najlepsze
4_9_15v.gif

mulatka hahaha no tak to jest,... dzieci gadaja wtedy kiedy nie trzeba (moja np rozgadala sie jak nasluchiwalam czy Kowalczyk pierwsza dobiega do mety) afaceci rzadko doczekuja wolnej chwilki i ciszy... raz pach i spia :) I w ogole jakies takie beztroskie noce maja :)

reklama
Mulatka no i tak przez kilka najblizszych lat , a potem jak juz wszystko wróci do normy to trzeba się będzie cichutko zachowywać

Elaine współczuję , pobiłaś chyba rekord

U nas Princi M nie ma tak dobrze, podzieliłam nas rolami - on przynosi małego do łózka , ja karmię i odnoszę i każdy ma w nocy co robić, a co ? czy to tylko moje dziecko?:-D

Ostatnia edycja:
Do góry