reklama
Mój Filipek pije z butli nawet zimne nic mu nie przeszkadza i tylko kranówkę oczywiscie przegotowaną:-)
I nie boli go brzuszek po zimnym ??? Z tego co wiem to mleka dlugo trzymac nie mozna takiego przygotowanego gora chyba w ciagu godz musi byc podane bo w takim mleku szybko sie namnazaja bakterie.
A ostatnio czytalam taki artykul ze mozna mleko zrobic i od razu wystudzic i do lodowki i wtedy po paru godz mozna wyjac podgrzac i podac ale tez nie wiem ile w tym prawdy.
W sumie w szpitalu dawali nam takie buteleczki z gotowym mlekiem jakby zakonserwowane jak soki i niby tez bylo napisane zeby podac od razu po odkreceniu a polozne mowily ze 12 godz mozna je podawac i tez nam nie podgrzewaly tylko takie w temp pokojowej.ja pod goraca woda je troszke grzalam
No ja właśnie tak sobie myślę...Oczywiście podaję małej ciepłe mleczko,ale zdarza się,że dostanie takie temperatury pokojowej i nic jej nie jest. Zwłaszcza wtedy kiedy miałam 3 dni z rzędu gorączkę 39 stopni i całkiem sama z nią byłam,to ledwo z łóżka wstać mogłam i zdarzyło się,że dałam jej takie średnie...Ale było ok,poza tym z tym mlekiem,żeby wylewać po godzinie też czytałam,ale czy ja wiem...Rozumiem,nie przeginać,ale najtańsze toto nie jest i jak nie stoi Bóg wie ile,to nie wylewam połowy butelki tylko dlatego,że minęła godzina...Nic jej się nie dzieje i mam nadzieję,że nic się dziać nie będzie.
henrietta5
Fanka BB :)
mleko można podawać w temp. pokojowej tak przynajmniej było napisane właśnie na tych buteleczkach jednorazowych z Nan, a co do przetrzymywania mleka to też wydaje mi się przesadą- mnie zdarza się zrobić mleko wieczorem a gdy mały nie wypije to daję mu je w nocy i jeszcze nigdy nie było problemu z brzuszkiem. Macie rację tanie to to nie jest iszkoda wylewać -ew. można zrobić mniej i dorobić. TAK MI SIĘ WŁAŚNIE PRZYPOMNIAŁO ,ŻE W SZPITALU TAKA LASKA KARMIŁA BUTELKĄ I POŁOŻNE PRZYGOTOWYWAŁY JEJ MLEKO NA CAŁĄ NOC. Nie wiem czemu piszę tymi wielkimi literami, sory
Kochane mi tez sie rpzypomniało, ze w szpitalu jak ktoś karmił butlą, to mleko było już przygotowane i stało w lodówkach, nalezało tylko podgrzać, ja karmiłam butlą, też dawałam małej "resztki", całą noc kisnęło, ale do kilku godzin nic się nie działo.
rezeda
Fanka BB :)
My też zawsze wylewamy jak zostanie.
reklama