reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

Dobry pomysl z ta goraca woda do termosa :tak: ze tez na to nie wpadlam :-D w sumie do tej pory jak wychodzilam to tak na chwilke cycem karmilam ale teraz juz po cysiu :-( zostala nam tylko butla

reklama
Mój Filipek pije z butli nawet zimne:sorry: nic mu nie przeszkadza i tylko kranówkę oczywiscie przegotowaną:-)

I nie boli go brzuszek po zimnym ??? Z tego co wiem to mleka dlugo trzymac nie mozna takiego przygotowanego gora chyba w ciagu godz musi byc podane bo w takim mleku szybko sie namnazaja bakterie.
A ostatnio czytalam taki artykul ze mozna mleko zrobic i od razu wystudzic i do lodowki i wtedy po paru godz mozna wyjac podgrzac i podac ale tez nie wiem ile w tym prawdy.
W sumie w szpitalu dawali nam takie buteleczki z gotowym mlekiem jakby zakonserwowane jak soki i niby tez bylo napisane zeby podac od razu po odkreceniu a polozne mowily ze 12 godz mozna je podawac i tez nam nie podgrzewaly tylko takie w temp pokojowej.ja pod goraca woda je troszke grzalam

A ja odstawiam wodę przegotowaną, jak trzeba szybko butlę to dogrzewam troszkę gorącej i mieszam. Trwa to nawet nie minutkę i mleko gotowe.

liiiviiia nie brzusio go nie boli i też zawsze wlewam troszke wrzątku i zimnej przegotowanej a w ciągu godz zje to napewno hehe:-)

jak dłużej stoi i nie dopije to wylewam i robie nowe jeżeli chce:-)

No ja właśnie tak sobie myślę...Oczywiście podaję małej ciepłe mleczko,ale zdarza się,że dostanie takie temperatury pokojowej i nic jej nie jest. Zwłaszcza wtedy kiedy miałam 3 dni z rzędu gorączkę 39 stopni i całkiem sama z nią byłam,to ledwo z łóżka wstać mogłam i zdarzyło się,że dałam jej takie średnie...Ale było ok,poza tym z tym mlekiem,żeby wylewać po godzinie też czytałam,ale czy ja wiem...:sorry:Rozumiem,nie przeginać,ale najtańsze toto nie jest i jak nie stoi Bóg wie ile,to nie wylewam połowy butelki tylko dlatego,że minęła godzina...Nic jej się nie dzieje i mam nadzieję,że nic się dziać nie będzie. :-p

mleko można podawać w temp. pokojowej tak przynajmniej było napisane właśnie na tych buteleczkach jednorazowych z Nan, a co do przetrzymywania mleka to też wydaje mi się przesadą- mnie zdarza się zrobić mleko wieczorem a gdy mały nie wypije to daję mu je w nocy i jeszcze nigdy nie było problemu z brzuszkiem. Macie rację tanie to to nie jest iszkoda wylewać -ew. można zrobić mniej i dorobić. TAK MI SIĘ WŁAŚNIE PRZYPOMNIAŁO ,ŻE W SZPITALU TAKA LASKA KARMIŁA BUTELKĄ I POŁOŻNE PRZYGOTOWYWAŁY JEJ MLEKO NA CAŁĄ NOC. Nie wiem czemu piszę tymi wielkimi literami, sory

Kochane mi tez sie rpzypomniało, ze w szpitalu jak ktoś karmił butlą, to mleko było już przygotowane i stało w lodówkach, nalezało tylko podgrzać, ja karmiłam butlą, też dawałam małej "resztki", całą noc kisnęło, ale do kilku godzin nic się nie działo.

A ja zawsze wylewam jak zostnaie... nasluchalam sie o bakteriach i takich tam.... i co ja mam zalowac 30 ml?? :rofl2:

reklama
Dziewczyny nie chce sie wtrącać, ale czemu nie używacie tych wszystkich tematów które pozakładałyście tylko piszecie na głównym wątku... macie chyba z 5 tematów odnośnie karmienia......

Do góry