reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

reklama
hej dziewczyny przygarniecie mnie na pierwszy rzut porodów? ja co prawda na 4 września, to nie tak daleko już, ale bym chciała jakoś na dniach bo warszawa z dniem rozpoczęcia roku szkolnego stoi a nie chciałabym aby dzidziulek w samochodzie się rodził :-D:-D
najgorsze że się wcale a wcale nie pcha na ten świat - w poniedziałek wizyta u gin i mogła by powiedzieć że mam od razu na porodówkę jechać :-D:-D

Nemesis gratuluję dzieciaczka :-)

Alex,Naftanalek,Syla - trzymajcie się,to już niedługo.

A ja w ciągłym trójpaku z ogromniastym brzuszyskiem i spuchniętymi nogami.
Całe szczęście szkarlatyny nie złapałam więc nadal sobie siedzę w domku i czekam na moje córeczki.Wiercą się i przepychają w brzuszku.:no:
Razem z M siedzimy w jednym pokoju więc dzieciątka mają przygotowany swój kącik z łóżeczkiem,przewijakiem,wanienką i naklejkami z allegro na ścianie.
Przy łóżeczku stoi torba spakowana do szpitala i dwa nosidełka samochodowe.
Mój ginekolog wraca w poniedziałek więc zobaczymy co i jak.
Narazie trzymam się twardo chociaż jest bardzo ciężko.
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłej nocki - przespanej i pełnej kolorowych snów.:tak:

Dobranoc wrześnióweczki.

hej
ty jestes po USG?to chyba prywatnie bylas bo w UK to USG w 20 tc jest ostatnim z tego co wiem?:baffled:

ta ja mialam 3 gratis bo nie byly Midwifki dwie pewne czy sie dziecko obrocilo i mialam na usg tylko to... nic mi wiecej nie powiedzialy bo badanie dotyczylo polozenia dziecka, wiec wiem tylko tyle, ze glowa na dole ! :-D

Jak tak was czytam,to aż mnie zazdrość zżera,że niektóre już objawy porodu mają,inne rozwarcie...itp ;-) Wiem,że na każdą przyjdzie czas,i na mnie też,ale taaaak mnie męczy już ta ciąża....Miałam nie narzekać,ale nie mogłam się powstrzymać.:-D Też bym już chciała od gina usłyszeć,że właściwie mogę już jechać na porodówkę,ale nie dość,że jak na razie CISZA i wszystko stoi w miejscu niczym słup,to jeszcze ja jakoś tak czuję,że rzeczywiście jeszcze chwila....:wściekła/y: A cierpliwość nie należy do moich najmocniejszych cech.:-D Zwariuję chyba jutro na tej patologii...I jak sobie pomyślę,że to na finiszu już,to mnie po prostu trafia... Jak mus,to mus, dzidzia najważniejsza,ale...no na pewno wiecie o co chodzi.:-p Pocieszam się tym,że przynajmniej jeszcze mogę jeść to,co mi się żywnie podoba,bo potem chyba już nie bardzo...
I może to śmieszne i płytkie,ale jakoś sobie tak odliczałam do września,że mi szybciej zleci jak z powrotem puszczą na TVN-ie "Brzydulę" i "Na Wspólnej".:-D:-D:-D
No nic,zmykam jakąś kolację zrobić...oooo,mam łososia,mniam :-) I czekam na wyniki losowania toto-lotka o 22:00,bo mnie napadło po raz trzeci w życiu może i zaszalałam z 2 kuponami.:-) A nuż wygram te 3 miliony....:-D:-D:-D

syla powodzeniaaaaaaaaaa!!!ja mialam bole krzyzowe:tak: trzymamy kciukasy!!!!:-)

widze ze spor o miejsce kto pierwszy :-D:-D:-Dja bede tak w polowie :-pbedziemy sie spieraly z Olgha to na pewno :-D:-D:-D

Dziewczyny koniecznie potrzebuje rady bo kompletnie nie wiem co robić.:szok:Byłam dziś na usg nie u mojej doktor prowadzącej tylko raz w miesiącu należy mi się usg w prywatnej klinice zakładu pracy więc pomyślałam skorzystam.U mojej doktor byłam w zeszłym tygodniu w poniedziałek i było wszystko ok.:tak:Główka na dole, wtedy był 37 tydzień kazała odstawić leki więcej się ruszać itd....potem umówiłam się z położną ,że jak do terminu czyli 16 września nic się nie zacznie to będziemy wywoływać;-).I miało być wszystko ok.:tak:Od tygodnia więc zaczęłam normalnie się ruszać,spacerować,sprzątać ,prasować i czekałam pierwszych symptomów porodu..A dziś na tym usg okazało się ,że główka na górze!!!!!!!:szok::szok::szok:a ,że to 38 tydzień to ten lekarz wypisał mi skierowanie do szpitala żeby mi ustalili termin C E S A R KI!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok:
Termin wizyty u mojej gin prowadzącej mam na poniedziałek i nie da rady szybciej i kompletnie nie wiem co robić??:no::szok:
Czy Wy orientujecie się jak to jest z takim skierowaniem?czy ja muszę jechać z nim od razu jutro czy mogę wstrzymać sie do poniedziałku?i czy takie skierowanie wypisane w książeczce jest już decyzją o cesarce czy to dopiero w szpitalu o tym decydują?jak to było u Was?bo wiem ,że macie już wyznaczone terminy?bardzo proszę poradzcie coś!!!!

reklama
Do góry