reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2009

No ja też tego czopa wyczekuję jak nie wiem co, teraz jadę do siostry, nasze córcie pojezdżą sobie na rowerkach, potem na 19 jadę do cioci dentystki, wiec może po "cieżkim" dniu coś się wykluje.......w razie co jutro wizyta u gina, pewnie przyjdę "zapłakana" bo pewnie powie, ze jeszcze jeszcze, do terminu dotrwasz........
W tamtej ciąży tak miałam, chodziłam od 37 co tydzień, jak w 39 odesłał mnie dalej do domu, to miałam łzy w oczach...........
Moja torba niezbyt ogromna, zapakowałam co najpilniejsze i tylko 1 paczkę podkładów, bo w szpitalu dają ile się chce, a pieluchy i dzieciowe rzeczy maż mi dowiezie po porodzie, bo oni i tak na początek sami ubierają.

reklama
dzwoniłam do lekarza i mam czekac na mocniejsze bóle ...
sęk w tym ze skurcze mam niereguralne i nie mocne... jeden miałam bardzo mocny aż mnie w pół zgięło, bolą mnie biodra i mam raptowne bóle w kręgosłupie co jakiś czas... normalnie paraliż:baffled:
w sumie jestm spokojna ale do szpitala muszę jechac godzine czyli ok 90 km i niewiem czy w porę wyjade:sorry2:

czop był czysty niczym nie zabarwiony... bardzo gęsty śluz koloru białawo żółtawego...wymiar gdzieś ponad 2 cm x 2 cm czy to napewno czop?

Syla-czop na pewno!Jak bez krwi to może trochę dłużej potrwać.Choć nie ma reguł..nemesis chyba też taki''czysty''wyszedł i zaraz urodziła.Za wcześnie nie ma co jechać ale też 90kilosów to kawał drogi...Nie masz jakiegoś gina na miejscu zeby Cie zbadał jak szyjka wygląda?

mam swoją gin co chodziłam do niej cała ciąże ... może lepiej isc? jak uważacie?
mam nadzieje ze nie urodze w 30 min jak nemesis:baffled: bo zależy mi na porodzie w tej odległej klinice

Lepiej idz-będziesz spokojniejsza-ja od razu poszlam do gina-niech zbada cie pożądnie-ja nawet zażyczyłam sobie badanie wziernikiem żeby dokładnie mi powiedział co sie dzieje z szyjką.

Lepiej idz-będziesz spokojniejsza-ja od razu poszlam do gina-niech zbada cie pożądnie-ja nawet zażyczyłam sobie badanie wziernikiem żeby dokładnie mi powiedział co sie dzieje z szyjką.

pewnie tak zrobie ale jeszcze poczekam bo po ostatnim fałszywym alarmie wole troszke zaczekac wrazie cos bede zmuszona rodzic w swiom szpitalu a mam do niego 3 min wiec spokojnie
gorsze jest to ze czuje ogromne bóle ale z kręgosłupa:baffled:

I niedługo będzie kolejne Dzieciątko:-D:-D:-D

Syla-powodzenia. Jeśli masz taką możliwość idź do gin na badanie. Poczujesz się napewno lepiej psychicznie, wiedząc że wszystko ok:tak:
Trzymam kciuki za szczęśliwy i szybki poród:tak:

reklama
Ja juz po usg.Z maluszkiem wszystko OK,wszystkie pomiary prawidłowe:-),widziałam dokładnie śliczny,malutki nosek i słodziutkie ustka:-).Gin nie powiedział mi wagi,bo mówi,ze to niezbyt wiarygodny pomiar,ale zapewnił,ze mały będzie wazył ponad 3,5 kg jak sie urodzi w terminie i ze jest o kilka dni jakby starszy.No i potwierdził na 100% synusia:-).Głowka sie już wstawia w kanał,więc moze troszke wcześniej się urodzic....mam taka nadzieję.

Syla24 powodzenia i czekamy na wieści:-).
Ciekawe jak tam Alex i Naftanalek???

Do góry