reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2009

jagoooodka - jak ja już od 1 kwietnia najprawdopodobniej wrócę do pracy - to muszę tu sobie jakieś zastępstwo skołować, hehehe:-D:-D:-D

znów się uśmiałam - bo ja też 1 kwietnia do pracy wracam :-D:-D:-D:-D

toja ja też nie znam jeszcze płci, a usg miałam na początku 16 tyg. Z tym że moja gin mówi, że płeć potwierdzić można po 20 tyg. - nie dodała, że na jej starym sprzęcie hehehehe ;-) Po takich przejściach to faktycznie mały cudek się zdarzył!! :-D

Kroptusia niepotrzebnie się martwiłaś. Maluszek robi co mu się podoba a nie to na co czekamy ;-) Teraz spokojniej do środy dotrwasz :-) A takie kłócia to ponoć normalne - tak twierdzi moja gin - mówi, że mogą dokuczać np przy nagłym wyprostowaniu się itd itp.

No i spróbuję z tym snickersem, bo moja dzidzia też nie chce współpracować ;-)

reklama
A ja mam nastroje melanholijno-depresyjne i smieje sie i rycze na zmiane...a do tego poscilam sobie fasolki jak za starych dobrych czasow, jak 6 lat temu bylam z Wika w ciazy caly czas sluchalam do tego Clayderman, Mozart itp i dzis mala nie umiem zyc bez muzyki, tanca, spiewu :)))) ja za to spiewam "ogorek ogorek ogorek...." hehe a wchodzi Wika brwi zmarszczone i "mamo.....ile Ty masz lat" buhahaha :-)

Co do plci ja czuje od poczatku ze bedzie synek co do wrozb niby tez wychodzi choc slodkie polykam w ilosciach nieziemskich i to podobno na babeczke...z 2 strony z Wika jadlam ostre i kwasne a dzis mi tesciowa powiedziala ze slodkie to na SYNKA :szok: ze wiecej ciagnie energii jak to chlop i trzeba sie doladowac hehehe ale bredniska no coz mi obojetne...mam corcie jak bedzie druga bede rownie szczesliwa jak synek tez OBY ZDROWE sa plusy i minusy...:-)

Aaaaa z Wika bylo tez 1 przytulanko co potem obliczylam w dniu owu.....hmmm i babeczka :-)...

Dziewczyny zaczelam ogladac tez ten film co pisalyscie "przygoda na antarktydzie" i juz na wstepie sie poryczalam, M na mnie i hmmmmmmmm wiec wylaczylam :-)

Inka nie wiem jak to jest z tymi zwyklymi witaminkami bo tam przecież jest wit. A aona przeciez szkodzi , ale kup sobie falvit M jest stosunkowo niedrogi a przeznaczony dla kobiet w ciąży , a takie Centrum chyba też najniższej ceny nie ma.Moja siostra jest w 8 mies. i zażywa feminatala ten od 2 trymestru ,ale jego cena to ok. 50 zł, wydaje mi sie że przy zróznicowanej diecie szkoda kasy na takie drogie witaminki wolę kupić jakis owoc do zjedzenia, ale to tylko moje zdanie.Mój gin. zalecił mi tylko kwas foliowy chyba że pogorszą sie wyniki badań to wtedy włączy witaminy

Bershka nie nastawiałabym sie tak na twoim miejscu , pezde wszystkim jest jeszcze bardzo wczesnie dla okreslania płci , a poza tym tak jak mówi Wiola te siusiaki często odpadają przy porodzie, mam przykład w rodzinie - mojej siostrze dwóch lekarzy przepowiedziało synka i tak było jeszcze na usg przed porodem a wyskoczyla dziewczynka
ale powiem ci skrycie że ja też marzę o drugiej córeczce, one się tak fajnie przytulają, moja ma już 11 lat i dalej jest taka przytulanką, no i te śliczne słodziutkie różowe ubranka

Ostatnia edycja:
INKA chyba zrobiłabym draniowi na złość i pracowała dalej, u mnie w pracy jestem piąta w ciąży w tym 3 osoby są z mojego działu i nikt nie robi żadnych aluzji, to się nadaje do sądu pracy

Też o tym pomyślałam, ale szczerze to chyba bym psychicznie nie wytrzymała. Po tej całej "rozmowie", która odbyła się praktycznie na początku dnia, do końca pracy się do mnie nie odezwał (nie żeby mi na tym szczególnie zależało ;-)).

(....)
A,i mam pytanie. Bo mój gin powiedział,żebym nie przerywała brania kwasu foliowego (chociaż wiem,że niektóre kobiety odstawiają po 1 trymestrze) i żebym zażywała witaminy,ale nie muszą być stricte dla kobiet w ciąży, wystarczy jak będę brała Vigor albo Centrum. Czy któraś z was też bierze "zwykłe" witaminy,nie te dla kobiet w ciąży????:confused:

Ja też łykam ciągle kwas foliowy i lekarz cały czas mi go zaleca. Co do witam dla kobiet w ciąży to jeszcze nic o tym mi nie mówił, ale słyszałam że tych "zwykłych" nie należy brać, ze względu na wysoką zawartość wit. "A".

Bershka u nas tak wlasnie bylo odnosnie planowania plci, M nosi od 2 lat obcisle majteczki :-D:-D:-Dponiewaz wyczytalam ze tak wlasnie trzeba na dziewzynke, (....)

:-D:-D:-D no to w takim razie wiem co będzie i u mnie :-D:-D:-D:-D

Cześc dziewczynki. Z tymi małymi leniuszkami w naszych brzuszkach to różnie bywa..... U mojej koleżanki było tak, że na każdym USG maleństwo spało i lekarka mówiła im , oj jaką będziecie miec przytulankę! Malutka ma teraz 1,5 r i nikt nie może za nią nadąrzyc, żywe sreberko.

Ja też łykam ciągle kwas foliowy i lekarz cały czas mi go zaleca. Co do witam dla kobiet w ciąży to jeszcze nic o tym mi nie mówił, ale słyszałam że tych "zwykłych" nie należy brać, ze względu na wysoką zawartość wit. "A".
Ja nie biore zadnego kwasu foliowego ani zadnych witamin nic kompletnie, lekarz powiedzial mi ze mam nic nie brac bo wynki mam super a witaminki jem wraz z jedzeniem warzyw i owocow hmmmmm no coz co kraj to obyczaj:confused::rofl2:

Witajcie, nie było mnie 2 dni u Was, bo miałam ciężkie dni w domu, a dokładnie tato mój trafił do szpitala i :-( nie było za wesoło... :-(
Ale widze że wszystkie tak przejęte kopniaczkami dzidziusiów i poznaną płcią swoich maluszków że radocha w oczach, że hoho!

Zaskoczenie wielkie, że mamy tatusia rodzynka w naszym gronie którego witam!

Pogoda piękna, normalnie jak na 1 dzień WIOSNY to pogoda suuuuuper!

Zaglądne do Was później, bo za godzinkę jadę na spacerek po Polanicy - tak piękna pogoda, że grzech ciężki siedzieć w domu... :-)

Do później!

Draniusmam nadzieje, że pomogłam z tym uswaczkiem i jest taki jaki chciałaś :-)

Bershka gratuluje zatem 2 chłopca :-) będziesz miała dwóch rozbójników hehehe.

Inka szef bez komentarza, dupek i tyle. Jak kobieta chce iść od samego początku na L4 to źle, jak chce pracować to też źle - nie wiadomo jak tym naszym pracodawcom dogodzić.....

Witam dziewczynki
wczoraj nie miałam czasu usiąść przy kompie i dziś kupę do nadrobienia...ale daję powoli radę.

Elunia1609 ja liczę wg. usg i tak tez mam suwaczek bo u mnie było tak z miesiączką nie do końca . Dostałam ją potem mi zanikła po silnych zastrzykach, a potem:-D powróciła.
Iwonka super że wszystko z dzidzią ok. Uważaj na siebie.
WiolaWb ja miałam bańki w 6 tygodniu, tak już mnie przeziębienie zebrało że babcia uznała że to będzie najlepsze. Potem jak powiedziałam gin to przyznała rację. Nic mi nie było a przeziębienie szybko przeszło. U Ciebie niby na ból głowy, ale myślę że nie zaszkodzą.
Inygo kochana bądz spokojna . Lekarz pewnie dla pewności chce zrobić badanie. Na pewno wszystko jest ok:tak:
Kroptusia mnie też tak kuje jajnik zwłaszcza prawy. ja będę w poniedziałek u gin to zapytam czym to jest spowodowane. Czasem bardzo boli i kładę się na boku i przechodzi. A przy przeciąganiu też akie dziwne uczucie mam jakby się coś nadciągało.

reklama
Do góry